FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Vzajemnapro

Vzajemna, vaš varuh zdravja

Kako v primeru bolezni ali nezgode do zanesljive pomoči na domu

Čas branja: 2 min
15.04.2016  09:40
Kljub temu, da pokate od zdravja in ste morda v najboljših letih, si poskusite zamisliti, da to lahko spremeni trenutek nepozornosti ali smole
Kako v primeru bolezni ali nezgode do zanesljive pomoči na domu

Ne gre le za glavni dobitek na loteriji, napredovanje v službi ali srečanje s princem na belem konju. Prav lahko stopite na kakšno drsečo podlago, se poškodujete na kaki divji zabavi ali pri športu, padete s kolesom na poti v službi, se spotaknete pri teku ali pa na rolerjih trčite ob avtomobil.

Preverite tudi:

Kako do zanesljive in učinkovite kratkotrajne pomoči na domu s 24-urno zdravniško asistenco na daljavo.

V vseh primerih tvegate zlom noge, roke, kolka, golenice, rame ali poškodbo hrbtenice in glave. Ob okrevanju bodo vsakdanja domača opravila nenadoma postala težava številka ena.Vse je super, naslednji hip pa je že vse narobe

vzajemna-zapestje.1460623905.jpg.s.960px.jpg
Andreji, ki je ob bazenu budno opazovala svoje otroke, je spodrsnilo na mokrih tleh in si je zlomila zapestje.

Miha si je privoščil divji pomladni žur, a na koncu pristal na urgenci z zvinom gležnja, Iztoka pa je od vsakodnevnih opravil za nekaj časa oddaljilo močno oteklo koleno kot posledica padca pri teku. Tudi Katarini ni lahko, med snemanjem novega filma si je nesrečno zlomila nogo, Marko pa je na poti v službi s kolesom trčil v robnik in si pri pristanku izpahnil ramo in zlomil ključnico.

Prav vsi so pristali na bolniški, in medtem ko so za pravilno oskrbo in celjenje poškodb poskrbeli zdravniki, so bili po odpustu v domačo oskrbo bolj ali manj prepuščeni sami sebi in pomoči domačih - kolikor so zadnjim razmere in vsakodnevne obveznosti pač dopuščale.

Težave, na katere zdravi ne pomislite

Katarina se je kmalu spopadla z veliko težavo, saj ima v arhitekturno sodobni hiši spalnico in kopalnico zgoraj, dnevno sobo in delovni kotiček pa spodaj, kjer je na voljo zgolj stranišče. Na izbiro ima tri tedne življenja v spalnici z bližino kopalnice ali pa mesec dni spanja v dnevni sobi na kavču, brez možnosti, da se na stranišču oprha in umije.

Tretja rešitev je seveda negovalec, ki jo bo nosil gor in dol po stopnicah, a na takšen scenarij zaradi stroškov raje niti ne pomisli.

pomoc-na-domu-vzajemna.1460623616.jpg.e.960px.jpg
Miha je ob zvinu dobil bergle, vendar je doma hitro trčil ob težavo, saj so vrata v prostore s kopalnico vred precej ozka.

Na stranišče se z berglami tako prebije z veliko težavo, Andreja in Marko pa zaradi poškodbe rok ne moreta voziti avtomobila. Za prevoz na pregled in kontrolo z obrobja mesta lahko računata zgolj na slab urnik javnega prevoza, drag taksi ali nesebično pomoč družine in sorodnikov.

Ste ob zgornjih peripetijah pomislili, kako bi si morali prilagoditi svoj vsakdanjik, če bi zboleli ali imeli nezgodo?

Kako bi opravljali vsakodnevna opravila, si pripravili obroke, se oblekli, se odpravili k zdravniku, plačali položnice in podobno? Kakšen dan bi vam verjetno lahko pomagali najbližji, kako pa naprej?

Nesreča nikoli ne počiva!

Preverite, kako do zanesljive in učinkovite kratkotrajne pomoči na domu s 24-urno zdravniško asistenco na daljavo.

PRO
Članki
Članki Spletne kamere glavnih slovenskih, avstrijskih in italijanskih smučišč

Pregled spletnih kamer in najpomembnejših informacij o izbranih smučiščih ter 5 nasvetov za varno smuko.

PRO
Članki
Članki Uničujoča povezava rakavih obolenj in finančnih skrbi

Finančne skrbi, kot eden poglavitnih virov stresa, lahko dodatno otežijo uspešno zdravljenje rakavih bolnikov.

PRO
Članki
Članki 5 brezplačnih jesenskih vadb

Na srečo niso vse brezplačne rekreativne možnosti odvisne od dobrega vremena.

PRO
Članki
Članki Kaj je pri Slovencih vzrok za bolezni sodobnega časa?

Rak, srčni infarkt ali možganska kap so samo tri izmed težkih bolezni, za katere velja, da naj bi prizadele eno izmed treh oseb v...

PRO
Članki
Članki Bo vaš otrok nogometaš, tenisač ali plesalec?

Prihaja čas, ko starši vpisujete otroke k športnim dejavnostim. Preverili smo, kakšna je ponudba in na kolikšne stroške morate...

PRO
Članki
Članki 5 razlogov, zakaj boste tudi letos dopustovali na Hrvaškem

Slovenci za svoj letni dopust še vedno množično izbirajo hrvaške plaže - ne brez razloga