FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Vzajemnapro

Vzajemna, vaš varuh zdravja

Začenja se sezona trampolinov

Čas branja: 2 min
05.04.2016  22:40
Trampolini so v zadnjih letih med otroki postali prave zvezde, precej manj pa so priljubljeni med zdravniki, saj se na trampolinih poškoduje precej otrok
Začenja se sezona trampolinov
Dokler svojega telesa ne obvladajo dobro, so pri otrokih namreč pogosti padci in udarci.

Otroci svoj prosti čas zaradi toplega in sončnega vremena vse več preživljajo na prostem, v želji po raziskovanju pa so veliko v gibanju - plezajo, segajo po stvareh, tekajo in skačejo po trampolinih. Prav ti so v zadnjih letih postali pravi hit, med otroki so neverjetno priljubljeni in vidimo jih tako rekoč na vsakem vrtu ali dvorišču. A igra, naj bo na trampolinu, v peskovniku, na travi ali igrišču, ima poleg veselih plati hitro lahko tudi temnejše.

Dokler otroci svojega telesa ne obvladajo dobro, so pri njih pogosti padci in udarci. Zlasti nevarni so trampolini brez zaščitne ograje, saj otrok pade z razmeroma velike višine na trda tla. Poškodbe so možne tudi, če otrok prileti na trd rob trampolina. Otroci se pri igri in skakanju odrivajo zelo visoko, v zraku pa telesa nimajo pod takim nadzorom, kot ga imajo na trdnih tleh. Pogosto se zgodi, da padejo, nekontrolirani padci pa povzročijo razne zlome.

Tako kot pri odraslih je tudi pri otrocih najpogostejši zlom podlahtnice, sledijo mu zlomi rok na območju dlani in prstov, na tretjem mestu pa so poškodbe komolcev. Najpogostejša poškodba je zlom, temu pa sledijo izpahi. Med drugimi poškodbami so na prvem mestu poškodbe glave.

bmx.1459781453.jpg.n.960px.jpg
Tudi pozneje, ko starši mislijo, da so otroci že bolj zreli, nesreča nikoli ne počiva.

Poškodbe so različno težke. Večinoma jih obvladajo kar starši, včasih pa domača prva pomoč ni dovolj in je treba otroka odpeljati na urgenco, kjer poškodbe oskrbijo travmatologi. Zdravniki zlome resda naravnajo, vendar se pri padcih lahko poškoduje rastna plošča, zaradi česar lahko pride do motenj v rasti kosti in trajnih deformacij, ki pozneje povzročajo bolečine in slabšo funkcionalnost sklepov.

Zavarujmo naše junake!

Ob nezgodi otroka ali mladostnika vam nezgodno zavarovanje za otroke in mladino omogoča kritje nepričakovanih stroškov, ki lahko nastanejo v nepredvidljivih situacijah.

Priporočljivo kritje za invalidnost vsaj 50 tisoč evrov

S finančnega vidika je najhujši udarec nesreča, ki povzroči invalidnost. Zato zavarovanju te posvetite največ pozornosti. Poleg družinske tragedije, ki nastane ob tem, lahko namreč stroški prilagoditve življenju invalida in s tem povezan izpad dohodka nanesejo več deset tisoč evrov. Zato je priporočljivo kritje za stoodstotno invalidnost vsaj 50 tisoč evrov ali več Pri tem še opozorilo, da je višina zavarovalne vsote za trajno invalidnost v sorazmerju s stopnjo invalidnosti.

Nadomestilo tudi za zlom kosti, opekline in izpahe

Navadno se zavarovanja za otroke in mladino sklepajo v paketu, ki poleg kritja za invalidnost in smrt vključuje tudi dnevna in/ali bolnišnična nadomestila.

Poglejmo konkretno. Če si otrok recimo zlomi roko in bo zaradi tega pet dni odsoten od pouka, bo od zavarovalnice dobil od pet do deset evrov dnevnega nadomestila. Za vsak preživeti dan v bolnišnici pa bo recimo prejel od 10 do 20 evrov nadomestila, odvisno od izbranega paketa. V paketu za dijake in študente je poleg bolnišničnega nadomestila lahko vključeno še nadomestilo za težje bolezni, zlom kosti in opekline ter izpahe.

Nezgodno zavarujte svoje junake

Ob nezgodi otroka ali mladostnika vam nezgodno zavarovanje za otroke in mladino omogoča kritje nepričakovanih stroškov, ki lahko nastanejo v nepredvidljivih situacijah.

Več infomacij >>

PRO
Članki
Članki Spletne kamere glavnih slovenskih, avstrijskih in italijanskih smučišč

Pregled spletnih kamer in najpomembnejših informacij o izbranih smučiščih ter 5 nasvetov za varno smuko.

PRO
Članki
Članki Uničujoča povezava rakavih obolenj in finančnih skrbi

Finančne skrbi, kot eden poglavitnih virov stresa, lahko dodatno otežijo uspešno zdravljenje rakavih bolnikov.

PRO
Članki
Članki 5 brezplačnih jesenskih vadb

Na srečo niso vse brezplačne rekreativne možnosti odvisne od dobrega vremena.

PRO
Članki
Članki Kaj je pri Slovencih vzrok za bolezni sodobnega časa?

Rak, srčni infarkt ali možganska kap so samo tri izmed težkih bolezni, za katere velja, da naj bi prizadele eno izmed treh oseb v...

PRO
Članki
Članki Bo vaš otrok nogometaš, tenisač ali plesalec?

Prihaja čas, ko starši vpisujete otroke k športnim dejavnostim. Preverili smo, kakšna je ponudba in na kolikšne stroške morate...

PRO
Članki
Članki 5 razlogov, zakaj boste tudi letos dopustovali na Hrvaškem

Slovenci za svoj letni dopust še vedno množično izbirajo hrvaške plaže - ne brez razloga