FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Vzajemnapro

Vzajemna, vaš varuh zdravja

5 top destinacij za kratek družinski oddih

Čas branja: 3 min
16.03.2016  22:38
Kam za nekaj dni pobegniti z družino in si napolniti bateriji? Mogoče pa na seznamu najdete idejo za vaš naslednji kratek oddih
5 top destinacij za kratek družinski oddih
Družinska slika z narcisno palico, kot je "selfie stick" ljubkovalno poimenoval Boštjan Gorenc - Pižama.

Zaradi vse bolj natrpanih urnikov so kratki oddihi čedalje bolj priljubljena oblika sprostitve in polnjenja naših baterij. Nekateri si privoščijo kratek oddih na podlagi najbolj ugodnih letalskih kart, spet drugi glede na priporočilo prijateljev, znancev ali pa idejo dobijo na spletu.

Ker se bliža konec tedna, vam spodaj ponujamo nekaj predlogov, kam bi se z družino lahko odpravili na krajši oddih. Kaj sploh pričakovati od tako kratkega dopusta? Ljudje želijo doživeti pravi utrip mesta ali kraja, preizkusiti lokalne dobrote, si ogledati glavne znamenitosti in kulturne hrame, doživeti nekaj novega, oddih preživeti v športni opravi ali zgolj posedati po kavarnah in opraviti nakupovanje.

Zadar, Hrvaška

zadar.1457951458.jpg.s.960px.jpg
Najlepši sončni zahod na svetu, pravi Alfred Hitchcock

Zadar je bil letos razglašen za najboljši kraj za turistične obiske v Evropi, obmorsko mesto na severu Dalmacije pa je med prvo peterico premagalo Atene, Plovdiv, Nantes in Azore. Slovensko družino po zaslugi avtoceste od Zadra loči le od 300 do 400 kilometrov in okoli štiri ure vožnje.

Zadar je mesto z bogato tradicijo in sodobnim duhom, ob zvokih morskih orgel lahko uživate v "najlepšem sončnem zahodu na svetu", kot je to ocenil znani filmski režiser Alfred Hitchcock med obiskom leta 1964.

Pariz, Francija

notre-dame-pariz.1458024044.jpg.n.960px.jpg
Notre Dame

Pariz, glavno in obenem največje mesto Francije, je eno najbolj zaželenih turističnih ciljev na svetu z več kot 30 milijoni obiskovalcev na leto. Turiste privablja predvsem s svojim romantičnim slovesom, ob tem pa se ponaša s številnimi svetovno znanimi znamenitostmi, ki zaznamujejo panoramo mesta, med katerimi je najbolj znan Eifflov stolp.

Pariz je dosegljiv na različne načine. Večina se tja odpravi z letalom, kljub temu pa se ob malo daljši vožnji lahko tja zapeljete tudi z avtomobilom ali izberete izlet z avtobusom, kjer bo nočna vožnja pripomogla k prihranku časa. Tudi hotel v Parizu boste zelo enostavno našli, saj je ponudba res ogromna.

Milano, Italija

milan.1457951625.jpg.w.960px.jpg
Milanska katedrala

Ogled Italije je vedno zelo prijetna izkušnja, saj je dežela nepozabna zaradi vsega - hrane, vina, pokrajine, zgodovine, kulture, glasbe in jezika. Milano imajo zaradi poslov in industrije pogosto za resnično glavno mesto Italije, v primerjavi z drugimi pa je to mesto, do katerega pridemo po približno petih urah vožnje, res pa ni toliko znano po starodavnosti in umetnosti.

Milano je bil krajše obdobje sicer prestolnica močnega rimskega cesarstva, danes pa je nekaj povsem drugega. Moderno mesto ima še vedno množico starih stavb, ki mu dajejo dušo in občutek pomembnosti. Milanska katedrala in dvorec Sforza gotovo pustita vtis, ljubitelji glasbe bodo želeli videti zunanjost La Scale, ene najbolj znanih opernih hiš na svetu. Mesto je tudi nakupovalna meka, prava paša za oči pa je velikanska Galleria Vittorio Emanuele II., ki jo odlikujeta steklen strop in kupola.

Dunaj, Avstrija

dunaj.1457951578.jpg.n.960px.jpg
Štefanova katedrala

Dunaj se je že sedmič zapored znašel na vrhu lestvice mest, ki se ponašajo z najboljšo kakovostjo življenja na svetu. Prestolnica sosednje Avstrije je mesto muzejev, glasbe, kave in dih jemajoče arhitekture. Mestno pročelje je svojo podobo namreč dobilo predvsem v baročnem obdobju s poudarkom na času vladanja Marije Terezije in Franca Jožefa. Po približno štirih urah vožnje ne bo šlo brez sprehoda mimo državne knjižnice, kjer je več kot dva milijona knjig starejših od 100 let, med najbolj znamenite muzeje na svetu pa sodi Albertina.

Obisk Dunaja ne more miniti brez znamenite dunajske opere, kjer se letno odvrti prek 300 predstav, čez cesto pa vas bo že čakal hotel Sacher, kjer strežejo znamenito torto sacher - seveda s sladko smetano. Ogled Dunaja končajte v palači Schonbrunn, kjer si je Marija Terezija oddahnila od mestnega vrveža.

Reykjavik, Islandija

islandija.1457951516.jpg.s.960px.jpg
Slap Seljalandsfoss

Morda na pogled nenavaden izbor, ampak polet v Reykjavik ni prehud družinski zalogaj, letalo iz Budimpešte vas tja popelje že za od 120 evrov po glavi. Reykjavik navdušuje predvsem zaradi legendarnega nočnega življenja, številnih kavarn in muzejev v središču mesta. Prestolnica Islandije tako vsako leto privabi vse več turistov, ki sredi pisanih poslikav uživajo sveže ribe, okušajo hakarl in se namakajo v vročih bazenih, med katerimi je najbolj znano in moderno termalno kopališče Blue Lagoon.

Brez popotovanja po otoku gotovo ne gre, Islandija očara zaradi čudovite neokrnjene narave, ledenikov, geotermalnih vrelcev in vulkanov, tam pa si je mogoče ogledati tudi kite.

Nesreča nikoli ne počiva!

Izognite se visokim stroškom zdravljenja v tujini, zato si za brezskrbne počitnice in potovanja uredite celoletno zdravstveno zavarovanje Multitrip z medicinsko asistenco v tujini pri Vzajemni.

PRO
Članki
Članki Spletne kamere glavnih slovenskih, avstrijskih in italijanskih smučišč

Pregled spletnih kamer in najpomembnejših informacij o izbranih smučiščih ter 5 nasvetov za varno smuko.

PRO
Članki
Članki Uničujoča povezava rakavih obolenj in finančnih skrbi

Finančne skrbi, kot eden poglavitnih virov stresa, lahko dodatno otežijo uspešno zdravljenje rakavih bolnikov.

PRO
Članki
Članki 5 brezplačnih jesenskih vadb

Na srečo niso vse brezplačne rekreativne možnosti odvisne od dobrega vremena.

PRO
Članki
Članki Kaj je pri Slovencih vzrok za bolezni sodobnega časa?

Rak, srčni infarkt ali možganska kap so samo tri izmed težkih bolezni, za katere velja, da naj bi prizadele eno izmed treh oseb v...

PRO
Članki
Članki Bo vaš otrok nogometaš, tenisač ali plesalec?

Prihaja čas, ko starši vpisujete otroke k športnim dejavnostim. Preverili smo, kakšna je ponudba in na kolikšne stroške morate...

PRO
Članki
Članki 5 razlogov, zakaj boste tudi letos dopustovali na Hrvaškem

Slovenci za svoj letni dopust še vedno množično izbirajo hrvaške plaže - ne brez razloga