FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Volvopro

Zakaj avtomobila ni pametno prepustiti šušmarju?

Čas branja: 3 min
29.08.2017  15:00
Avtomobil, ki je eden največjih nakupov, si zagotovo zasluži ustrezno vzdrževanje. Le tako bodo odpadli dodatni stroški zaradi nestrokovnosti mehanika ali slabe kakovosti vgrajenih delov.

Danes so avtomobili zanesljivejši kot tisti iz prejšnjih desetletij in potrebujejo manj vzdrževanja, vendar pa so iz generacije v generacijo tudi bolj kompleksni in zgrajeni iz več sestavnih delov. Ker gre za zapletene tehnične izdelke, je zanje treba primerno skrbeti oziroma jih redno servisirati, s tem se jim daljša življenjska doba, večja pa je tudi zanesljivost njihovega delovanja.

S kompleksnostjo avtomobila se širi tudi zahtevano znanje za vzdrževanje, obenem so potrebna tudi specialna orodja za izvajanje vzdrževanja. Lastniki avtomobilov se kljub temu pogosto znajdejo pred dilemo, ali avtomobil peljati na pooblaščeni ali nepooblaščeni servis. Ključna pri vsem skupaj se zdi cena oziroma strošek servisa, pa vendar je ta pri nepooblaščenih serviserjih manjši le kratkoročno.

Že dolgo dejstva govorijo v prid pooblaščenih servisov, le da so ta iz generacije v generacijo bolj pomembna, poleg tega pa se pojavljajo tudi novi argumenti za obisk pooblaščenih servisov.

Pri Volvu menijo, da bi servisiranje vašega vozila moralo biti preprosto. Zato se znova vračajo k tradicionalni ideji obiska delavnice, z uporabo starih metod iz preteklosti pa želijo uveljaviti nov pristop pri servisiranju, ki je oseben, učinkovit ter skrbi za vas in vaš avto.

Ohranitev tovarniške garancije in podaljšanega jamstva

Vsak tehnični izdelek se lahko pokvari, za kar je lahko kriva tudi napaka v materialu ali pri proizvodnji, v takem primeru pa proizvajalec v okviru garancije ali podaljšanega jamstva jamči brezplačno popravilo. Toda če lastnik pred okvaro svojega vozila ni vzdrževal skladno z navodili proizvajalca, garancija in podaljšano jamstvo nehata veljati, lastnik pa bo moral stroške za popravilo nositi sam. Niso redki primeri, ko to lahko pomeni tudi precejšnjo vsoto denarja.

Garancija na vgrajene nadomestne dele in opravljeno delo

V primeru okvare oziroma zamenjave dela ali delov na željo lastnika pri pooblaščenem serviserju bo avtomobil obdržal garancijo, vanjo pa so takrat vključeni tudi opravljeno delo pri zamenjavi in na novo vgrajeni deli. Nadomestni deli, ki jih vgrajujejo v pooblaščenem servisu, so izdelani na podlagi standardov znamke, ki jamči za njihovo kakovost, in garancija velja tudi zanje. V nekaterih primerih velja garancija za vgrajene nove nadomestne dele tudi po preteku garancijskega roka in podaljšanega jamstva avtomobila, s tem pa ima kupec zagotovilo, da so vgrajeni deli kakovostni.

Imeti avto ne bi smelo biti zapleteno, ampak enostavno in prijetno. Zato so pri Volvu ustvarili edinstveno storitev, ki vključuje vse, kar potrebujete, da s svojim avtomobilom najbolje izkoristite življenje.

Prava orodja za nego vašega avtomobila

Delo na avtomobilu je danes lahko kakovostno opravljeno le s pomočjo originalnega orodja in elektronskega testerja. Neoriginalni tester lahko denimo pokaže napačno diagnozo ali zgolj delno pravilno diagnozo, odpravljanje napake na podlagi takšne pomanjkljive in nestrokovne diagnoze pa je lahko nepravilno. Popravilo je zaradi tega lahko nesmiselno in stroškovno nepotrebno, v nekaterih primerih pa celo škodljivo, saj lahko na podlagi delno pravilne diagnoze nastane še večja okvara.

Dostop do pravilnih postopkov in pravil servisiranja

Servisna mreža proizvajalca ima dostop do vseh predpisanih postopkov vzdrževanja, predpisanih del in postopkov servisiranja. Pri napakah in okvarah se tako serviser lahko nasloni na pravilne postopke in pravila servisiranja, ki olajšajo in skrajšajo delo, ves postopek servisiranja ali popravila pa je zato ustrezne kakovosti. Delo je tako opravljeno pravilno, kar vpliva tudi na zadovoljstvo kupca, zaradi takšne pomoči pa je na koncu vse skupaj lahko tudi cenejše.

Izkušeni in izobraženi mehaniki kot pika na i

Za pravo nego vašega vozila je odločilnega pomena tudi serviserjevo znanje. Dobro mora poznati izdelek in vse pasti, na katere lahko naleti pri okvarah ali poškodbah. Mehaniki na pooblaščenih servisih imajo zato pogosta izobraževanja v tehničnem centru, dodatna izobraževanja prek spleta ter dostop do tehničnih knjig in filmov, ki prikazujejo postopke popravil, ob zapletenih okvarah in poškodbah pa se lahko naslonijo na pomoč tovarne.

Samo na pooblaščenem Volvovem servisu boste doživeli pravo delavnico, kjer vlada edinstvena kombinacija vrhunskih mehanikov, inovativnih delovnih metod in originalnih delov.

Pri Volvu pa niso pozabili niti na lastnike starejših modelov. Strokovno podkovani serviserji tako brezplačno pregledajo vaše vozilo ter posodobijo njegovo programsko opremo. Vsi njihovi pooblaščeni servisi so opremljeni s posebno programsko opremo VIDA, ki edina zagotavlja ustrezno programsko posodobitev vašega vozila. Od trenutka, ko postanete njihova stranka, vam brezplačno zagotavljajo tudi vse pomembne informacije o vašem volvu, sproti vas obveščajo o posodobitvah, morebitnih vpoklicih ter novih ugodnostih.

Volvo Classic Service je klasično visoka raven storitve pooblaščenih servisov Volvo za vozila starejšega letnika, ki prinaša ugodno servisiranje z brezplačnimi dodatki in kakovost, kot jo lahko ponudijo le usposobljeni serviserji.

PRO
Članki
PRO
Članki
Članki Elektrika – danes eksotika, že jutri klasika

Električna vozila so trenutno še eksotika, a se bo to v prihodnosti tudi po zaslugi Volva spremenilo. Ker bodo Švedi kmalu...

PRO
Članki
Članki Tudi Švedi znajo biti še kako hitri

Volvo ima tako z dirkanjem kot s hitrimi cestnimi modeli več kot dovolj izkušenj, ves svoj športni potencial pa so podkrepili z rekordom...

PRO
Članki
Članki Kako so Švedi zgradili luksuzno znamko?

Na Švedskem je skrb za ljudi najpomembnejša – in to se kaže tudi v njihovih izdelkih. Varnost je na prvem mestu, a brez luksuza ne gre.

PRO
Članki
Članki Avtonomna vožnja kot sveti gral avtomobilske industrije

Počasna vožnja v službo v jutranji prometni konici gotovo ne pomeni prijetnega začetka dneva. Kmalu bo to preteklost, saj boste z...

PRO
Članki
Članki Elektronske oči, ki rešujejo življenja

Volvo s standardno funkcijo City Safety opozori na nevarnost in v kritičnih trenutkih po potrebi tudi sam zavira, s tem pa prepreči ali...

PRO
Članki
Članki Angel varuh, ki v kritičnem trenutku sam zasuka volan

V skoraj devetih desetletjih je Volvo postal globalna referenca z vidika pasivne in aktivne varnosti, novi XC60 pa bo znal v pravem...

PRO
Članki
Članki Nordijska obzorja

Volvo z omejeno serijo avtomobilov, ki nosijo oznako Nordic, omogoča zanimivo vstopnico v svet nordijske trajnosti.