FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? TUŠ Cash&Carrypro

Vaš partner v poslu

Danes se zabavamo, sekirali se bomo jutri!

Čas branja: 3 min
27.12.2015  22:35
Direktor, pijače bo zmanjkalo, lahko skočiva do trgovine?
Danes se zabavamo, sekirali se bomo jutri!
Melita, deklica za vse v arhitekturnem biroju na obrobju Ljubljane, je poleg tisoč malenkosti morala poskrbeti, da bo novoletna zabava vesela.

V prostorih biroja so začeli malo pred peto uro. Postajalo je vse bolj hrupno, tako imenovani after, ko bodo brili po mestnih lokalih, je bil še daleč.

Čez slabi dve uri ji je postalo jasno. Do devetih bo zmanjkalo pijače. Prehitro.

Maks, absolvent, s katerim sta šla med kosilom v nabavo, je odpeljal avto domov, nazaj na zabavo ga je pripeljal prijatelj. Do trgovine sta slaba dva kilometra. Naj gre s taksijem?

Bilo ji je nerodno, a drugače ne bo šlo. Stopila je h Karlu, ki nikdar ne pije: »Direktor, prošnjo imam. Pijače bo zmanjkalo. A lahko skočiva do trgovine? Edino ti imaš avto.«

»Jasno, minuta. Če zmanjka, je sramota,« ji je prijazno, vendar pokroviteljsko odvrnil. Meja med pokroviteljstvom in cinizmom je bila pri Karlu zelo tanka. Postavilo jo je njegovo razpoloženje. Zdaj je bil sproščen.

Ledeni kristali so se nabirali na decembrskem asfaltu in se modrikasto lesketali v soju ksenonskih žarometov. Na križišču desno. Parkirišče nakupovalnega centra je bilo skoraj polno, vendar sta našla prosto mesto.

Karl je vzel denarnico in izvlekel nekaj bankovcev po 20 evrov: »Veš, koliko vzeti? Kupi raje nekaj več, da ne bomo še enkrat ostali brez.«

Ostal je v avtomobilu in izkoristil pet minut za e-pošto in SMS.

»Imava vse?« jo je vprašal med žvenketanjem polnih steklenic, ki jih je odlagala pod otroške sedeže.

»Na koncu kompleksa je knjigarna. Če sem že tu, bi kupila še nekaj malenkosti, ki jih je zmanjkalo v pisarni. Lahko še pet minut?«

Mimo je odhropel star kombi, zato je ni slišal. »Pet minut za kaj?«

»Za pisarniške drobnarije, da ne hodim po novem letu. Na koncu kompleksa je knjigarna. Lahko?«

»Jasno. Pohiti! No, saj se ne mudi tako.«

Zaprla je vrata, odhitela. Karl je prižgal motor, prižgal luči in počasi speljal.

Počakal jo bo pred knjigarno ob izvozu.

Parkirna mesta so bila zasedena, zato je karavana ustavil kar na voznem pasu. Ravno, ko je ugasnil motor in luči, je zazvonil telefon. »Milan - desna roka,« je prebral na zaslonu. »Karl, kje si? Z občine so prišli.« Karl ga je zaradi hrupa v ozadju bolj razbral kot razumel.

»Z Melito voziva pijačo. Čez pet minut pridem. Daj, zamoti jih, saj znaš,« je skoraj zatulil v razposajen džumbus na drugi strani. Ošvrknil je uro na mobitelu. Še pet minut.

Melita je odprla vrata. Takoj je zaznala rahlo vznemirjenje. »Imaš? Daj, daj. Občinarji so prišli,« jo je priganjal, obrnil ključ, prestavil v prvo in speljal, še preden je dobro zaprla vrata.

karambol.1450361759.jpg.c.960px.jpg
Počilo je naslednjo sekundo, ko je njegov karavan brez prižganih luči treščil v kupeja, ki je speljal s parkirnega mesta.

Formalnosti po trku sta Karl in voznik kupeja opravila v 15 minutah. Krivda je bila jasna, poškodovanih ni bilo, za razbit ksenon in udrt odbijač normalni ljudje ne kličejo policije. Steklenice so ostale cele, občinarji se zabavajo.

»Oprosti,« je bolj sebi v brado kot njemu v oči komaj izdavila Melita.

Karlov ton je prestopil tanko mejo pokroviteljstva: »Danes se zabavamo, sekirali se bomo jutri!«

Nabavne poti se spreminjajo. Od vas je odvisno, ali bodo učinkovite.

Tuš Cash&Carry spletna trgovina je ena največjih spletnih trgovin za podjetja v Sloveniji.

Zagotavljamo vam bogat nabor izdelkov, konkurenčne cene in varno poslovanje.

glavobol.1450776114.jpg.n.960px.jpg
»Kdaj greš pospravljat? Rad bi se nekaj pogovoril. LP Karl,« se je nekaj po poldnevu izpisalo na Melitinem mobitelu.

»Ravno sem začela,« je odpisala, ni točno vedela, kaj bi rad, vendar je imela slab občutek. Čez nekaj sekund jo je pomiril smeško za sporočilom, da pride čez slabe pol ure.

Karl se je pripeljal z nadomestnim avtom. Luč in nekaj kleparije bodo končali še pred božičem. Zaradi nepotrebnega stroška odbitne franšize se ni sekiral, morilo ga je nekaj drugega.

Je direktor in lastnik podjetja, posli tečejo po načrtih. Vso birokracijo in tekoče dejavnosti je opravljala Melita, ki se mora ukvarjati z nešteto malenkostmi. Tudi z nabavo in organizacijo novoletne zabave.

Zaradi kaosa je kupila premalo stvari. Zaradi kaosa se je na parkirišču zaletel, na srečo se nikomur ni zgodilo nič. In zaradi kaosa bo družino skoraj ves teden vozil v nadomestnem avtu.

Morilo ga je še nekaj. Z nadomestnim avtom ne bodo šli k tašči. »Ko začne vrtati, začne z njo sikati še žena,« si je zamrmral. Darila lahko počakajo.

»Smo zasvinjali?« je še na vratih vprašal Melito. Odgovorila je, da bo v eni uri vse na svojem mestu. Zato je takoj prešel k bistvu.

»Kako nabavljaš kar rabimo v firmi?« jo je vprašal.

hudic-angel.1450776158.jpg.s.960px.jpg
Odgovorila je hitro in jasno. Vse nabavlja po potrebi, ko pač nečesa zmanjka. Kupuje v več trgovinah, včasih med kosilom, včasih ko gre v službo, včasih, ko se z nje vrača.

Vsak dan si zapiše kaj rabijo, nato kupi, vzame račun in ga shrani v posebno mapo, na koncu meseca vse račune sešteje in mu jih preda. »Sem se navadila, čeprav nimam nobenega sistema. Je le ena izmed stvari, ki mi brez potrebe jemlje preveč časa. Mogoče sem našla rešitev, pa ne vem ali ti bi bila všeč,« je končala.

»To bomo takoj po praznikih uredili, povej kako,« je takoj odgovoril in hitro vstal, kar je pomenilo, da misli skrajno resno. »Nočem, da po nepotrebnem zgubljaš čas, prav tako ni nobene potrebe, da vsak mesec seštevamo vsaj 20 računov.« Melita je vedela, da bo rešitev morala pripraviti sama, on jo bo le potrdil.

S Tuš Cash & Carry klub kartico boste na enostaven in pregleden način izkoristili vse bonitete, deležni pa boste še dodatnih ugodnosti in akcij, ki so namenjene samo članom Tuš Cash & Carry kluba.

PRO
Članki
Članki Težave podjetij pri nabavi toaletnega papirja

Trije nasveti za enostavnejšo nabavo v mikro in malih podjetjih