FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? TRIGLAVpro

Vse bo v redu

Birokracija ni več izgovor, zakaj v mikropodjetju nimate kolektivnega PDPZ

Čas branja: 2 min
25.02.2020  13:06
Do zdaj se je, kljub finančnim ugodnostim, le malo mikropodjetij odločalo za pristop h kolektivnem prostovoljnem dodatnem pokojninskem zavarovanju.
Birokracija ni več izgovor, zakaj v mikropodjetju nimate kolektivnega PDPZ
Foto: Shutterstock

Povprečna pokojnina v Sloveniji znaša dobrih 650 evrov in večina Slovencev se zaveda, da bodo za ohranitev življenjskega standarda ob upokojitvi potrebovali dodatne prihranke. Zato večina Slovencev varčuje v pokojninskih skladih prek kolektivnih zavarovanj, varčevanje za dodatno pokojnino tako v celoti ali pa vsaj delno financira delodajalec. Minimalna premija je 20 evrov na mesec, posameznik pa lahko vplačuje tudi individualno, kjer je povprečje nekaj deset evrov, kažejo podatki iz leta 2019. Ti še razkrijejo, da v Sloveniji dodatno pokojninsko varčuje več kot 540 tisoč ljudi, upravljavci pokojninskih skladov upravljajo skupno 2,5 milijarde evrov premoženja, medtem ko povprečno vplačilo v dodatno pokojninsko zavarovanje znaša 60 evrov na mesec.

Zaposleni se lahko v kolektivno zavarovanje vključi le, če se zanj plačuje obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje po zakonodaji (Zpiz). Vsa vplačana sredstva, ki jih za svoje zaposlene vplačuje delodajalec, so last zaposlenih in se črpajo, ko so izpolnjeni vsi pogoji za upokojitev. V kolektivno dodatno zavarovanje se sicer lahko vključijo tudi zavarovanci, ki opravljajo pridobitno ali drugo samostojno dejavnost.

Od začetka leta poenostavljen postopek vključitve mikro podjetij v PDPZ

Najpogosteje se za pristop h kolektivnemu PDPZ odločajo predvsem velika in srednja podjetja, medtem ko takšno obliko pokojninskega varčevanja svojim zaposlenim ponujajo le redka mikro podjetja. Do začetka tega leta je bil namreč postopek za vključitev mikro podjetij v PDPZ precej kompleksen. Novela zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2G), ki je začela veljati 1. januarja 2020, je prinesla nujno potrebne poenostavitve. Do zdaj je mikro podjetje moralo s predstavnikom delavcev (v večini primerov je to pomenilo kar s samim seboj) skleniti pogodbo o oblikovanju pokojninskega načrta. Po novem to ni več potrebno. Zadostuje že sklep poslovodstva družbe o oblikovanju pokojninskega načrta.

H kolektivnemu PDPZ lahko pristopite tudi, če ste samozaposleni. Še enostavneje pa je, če se kot samozaposleni odločite za individualno PDPZ, saj morate podati le pristopno izjavo.

Kako bo po novem potekal pristop mikro podjetja v shemo kolektivnega PDPZ?

  1. Izbrati morate model financiranja, ki določa, kakšen delež premije boste kot delodajalec vplačevali. Možnosti sta dve: premijo financira mikro podjetje oz. samostojni podjetnik kot delodajalec v celoti ali pa delno, kjer del premije financira mikro podjetje oz. samostojni podjetnik kot delodajalec, del premije pa zaposleni – (seveda, če ima samostojni podjetnik zaposlene).
  2. Po stari zakonodaji je mikro podjetje moralo skleniti pogodbo o oblikovanju pokojninskega načrta, pogosto kar s samim seboj. Po novem zadostuje že sklep poslovodstva družbe o oblikovanju pokojninskega načrta.
  3. S pokojninsko družbo sklenete Pogodbo o financiranju pokojninskega načrta, v kateri so določeni pogoji izvajanja kolektivnega PDPZ.
  4. Po podpisu pogodbe o financiranju morate pristojnemu finančnemu uradu prijaviti vpis pokojninskega načrta v register pokojninskih načrtov.
  5. Od pokojninske družbe boste prejeli obvestilo o vključitvi v zavarovanje in splošne pogoje zavarovanja (Pokojninski načrt, Pravila upravljanja in Izjavo o naložbeni politiki).

Kakšne so ugodnosti za mikro podjetja?

Davčna olajšava za delodajalca.

Premije, ki jih v korist zaposlenih vplačate kot delodajalec, se priznajo kot davčna olajšava pri davku od dobička ali davku od dohodkov iz dejavnosti, če je delodajalec samostojni podjetnik.

Višina davčne olajšave je omejena na največ 24 odstotkov obveznih prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (5,844 odstotka bruto plače), vendar ne več kot 2.819,09 evra v letu 2020 za posameznega člana.

Financiranje premije je za podjetje in zaposlenega ugodnejše kot povišanje plače.

Ker se na vplačane premije ne obračunajo davki in prispevki, prejme zaposleni na svoj osebni pokojninski račun znesek celotne premije. Če seštejemo učinek davčne olajšave in dejstva, da se od premije ne obračunajo davki in prispevki, je za delodajalca strošek premije občutno nižji, kot če bi za enak znesek delavcu povišal plačo.

PRO
Članki
Članki Ne zamenjujte skladov v naložbenih ali pokojninskih zavarovanjih zaradi koronavirusa

Varčevanje za pokojnino ali naložbena življenjska zavarovanja sta dve izmed najbolj dolgoročnih naložb; časovni horizont 20 ali več...

PRO
Članki
Članki Električni skiro, trajnostna mobilnost in življenje po koronavirusu

Obsežen globalni boj z novim virusom bi moral dati nov zagon okoljevarstvenikom. Navsezadnje je sedanja izkušnja z delom od doma in...

PRO
Članki
Članki Kako urejati zavarovanja, ko so poslovalnice zaprte?

Pogledali smo, kako je z urejanjem zavarovanj v času epidemije koronavirusa.

PRO
Članki
Članki Zakaj ste verjetno slabši voznik, kot mislite

Slovenski voznik, predvsem moški, največkrat precenjuje svoje vozne sposobnosti. To je pokazala nedavna Turneja mobilnosti. Medtem ko si...

PRO
Članki
Članki Na kaj pozabljajo espeji, pa ne bi smeli?

Štirje stebri varnosti, ki bi si jih moral postaviti vsak espe, so varnost v primeru morebitne bolezni ali bolniške odsotnosti,...

PRO
Članki
Članki Ugotovite, ali ste le izčrpani ali pa morda že izgorevate

V Sloveniji je petina zaposlenih delovno izčrpana, tretjina pa jih izgoreva. Pojasnjujemo razlike in ponujamo rešitve, s spletnim testom...

PRO
Članki
Članki (izračun) Kakšna bo pokojnina espeja, ki je plačeval minimalne prispevke?

Enak mesečni vložek dodatnega pokojninskega varčevanja vam bo zagotovil za polovico nižjo mesečno rento, če boste namesto pri 30...

PRO
Članki
Članki Kaj za podjetje pomeni smrt družbenika ali espeja?

Smrti družbenika družbe z omejeno odgovornostjo ali pa espeja neizogibno vpliva na poslovanje podjetja in ima številne pravne ter...