FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? TRIGLAVpro

Vse bo v redu

Podcenjenost in stres srednjega menedžmenta: kako ublažiti operativni stres?

Čas branja: 2 min
21.03.2019  00:00
Pomembno je razumeti psihološke pritiske, s katerimi se srečuje srednji menedžment, in poznati strategije za lajšanje bremen, ki jih prinaša njihova organizacijska vloga.
Podcenjenost in stres srednjega menedžmenta: kako ublažiti operativni stres?
Foto: Shutterstock

Srednji menedžment v podjetjih pogosto ni dovolj spoštovan, čeprav morajo vodje posamičnih služb in oddelkov obvladovati širok spekter odnosov: od problematičnih ali izjemno nadarjenih podrejenih do ravnanja z nepredvidljivimi in narcističnimi šefi.

Pravi vodje podjetja ali potrošni kader?

Oddelčni vodje so pogosto pravi voditelji, saj usposabljajo in ocenjujejo podrejene ter jim zagotavljajo priložnosti za rast in strokovno napredovanje. Poleg tega skrbijo za stike podjetja z zaposlenimi in tudi strankami ter pogosto vedo največ o tem, kaj potrebujejo zaposleni in kaj želijo kupci. Kljub temu vodstvo srednji menedžment pogosto obravnava kot potrošni kader. Ko časi na trgu ali v podjetju postanejo težki, se njihovo število zmanjša, pogosto z odobravanjem lastnikov podjetij. Praksa je velikokrat pokazala, da se, ko vodstvo podjetja ravna s srednjim menedžmentom nespoštljivo, operativni stres prenaša navzdol po hierarhični lestvici na celotno podjetje.

V podjetjih se pričakuje, da bo srednji menedžment igral zelo različne vloge v svojih izmeničnih interakcijah s pod- in nadrejenimi. Tako je hkrati »žrtev in nosilec sprememb« v organizaciji, kjer prejema strateška navodila od nadrejenih in mora izvajati te strategije s podrejenimi. Posledica je, da se vodje pogosto znajdejo v različnih interesnih skupinah, kar lahko pomeni nasprotujoče si vloge.

Stres, tesnoba in številne zdravstvene težave

Na čustveni strani te nasprotujoče si vloge vodijo k povečanemu občutku stresa in tesnobe, kar se še dodatno izraža v napetosti glede na pogosto nezdružljiva pričakovanja podjetja. Visoka stopnja fizičnega stresa, ki spremlja takšne konflikte, je lahko vzrok za številne zdravstvene težave, od visokega krvnega pritiska do bolezni srca. Poleg tega lahko nasprotujoče si vloge motijo ​​kognitivno zmogljivost in sposobnosti.

V obsežni epidemiološki študiji, ki je vključevala odgovore 21.859 zaposlenih s polnim delovnim časom v številnih industrijskih panogah, so raziskovalci s kolumbijske in torontske univerze opazili, da imajo zaposleni v srednjem menedžmentu višjo stopnjo depresije in anksioznosti kot zaposleni, ki so na najvišjih položajih.

Kaj lahko naredi vrhnji menedžment, da bi ublažil operativni stres srednjega menedžmenta? Eric M. Anicich in Jacob B. Hirsh sta v Harvard Business Review pripravila uporabne nasvete:

  1. Poenostavite poročanje, da zmanjšate organizacijske interakcije navzgor in navzdol. Smiselno je odpravljanje nepotrebnih sestankov.
  2. Opravite pregled omrežja odnosov, da ugotovite, kako se zaposleni med seboj povezujejo osebno, po e-pošti ... Proučite posledice, ki jih ima tako omrežje na občutke moči.
  3. Pomagajte srednjemu menedžmentu, da vodje svoje različne vloge vidijo kot integrirane, in ne segmentirane.
  4. Srednjega menedžmenta ne nadzorujte pretirano. To zanj pomeni nepotrebne menjave vlog. Bolje je, da daste strateška navodila, nato pa mu omogočite svobodo pri izvajanju teh strategij.
  5. Sprejemanje bolj egalitarnih organizacijskih kultur in struktur učinkovito zmanjša vedenjske razlike med vlogami nadrejenih in podrejenih.
  6. Obremenitev se lahko zmanjša, če zaposleni razvijejo učinkovit scenarij za prehod iz ene v drugo vlogo. Z zadostno prakso lahko srednji menedžerji razvijejo učinkovite strategije za preklapljanje med vlogami, v katerih imajo večjo oziroma manjšo moč, ne da bi čutili dolgotrajne učinke svojih prejšnjih interakcij.

Občutite stres na delovnem mestu? Zdravniki ocenjujejo, da je stres najpomembnejši dejavnik tveganja. V testu ugotovite, kateri drugi dejavniki poleg stresa še vplivajo na vaš življenjski slog.

PRO
Članki
Članki Zamolčanje podatkov pri sklenitvi zavarovanja vas lahko veliko stane

Ob sklepanju življenjskega zavarovanja se splača biti iskren.

PRO
Članki
Članki Bi šli na svoje? Kaj morate vedeti?

Izbira stanovanjskega posojila in ustreznega zavarovanja zahteva čas za razmislek in ustrezne informacije.

PRO
Članki
Članki Kaj lahko v podjetju storite za upravljanje kibernetskih tveganj?

Popolne zaščite ni. A tveganja lahko obvladujete. 

PRO
Članki
Članki Sodite med tretjino zavarovancev s prenizko zavarovalno vsoto?

Skoraj tretjina skleniteljev življenjskega zavarovanja se odloči za najnižjo zavarovalno vsoto, ki je za prejemnika povprečne neto...

PRO
Članki
Članki Spletni stresni test: Kako tvegano živite?

Izvedite, kako zdrav je v resnici vaš življenjski slog in kaj lahko storite za zmanjšanje tveganj.

PRO
Članki
Članki Od česa boste živeli leta 2040?

S staranjem prebivalstva je pokojninska blagajna pod vse večjim pritiskom. Poleg tega študije kažejo na nadaljni upad deleža redno...

PRO
Članki
Članki Kako omejiti velika poslovna tveganja malih podjetij?

Manjša podjetja, predvsem v zagonski fazi, zaradi manjših finančnih prihrankov pogosto ne izkoristijo možnosti zavarovanja pred...

PRO
Članki
Članki Kaj gre na dopustu lahko narobe?

Na srečo največkrat dopust mine mirno, po načrtih in brez nesrečnih pripetljajev. Kljub temu pa vas lahko doletijo nepredvidene težave.