FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? TRENDIpro

Revija za trendno življenje

Moderni poslovnež, ki ljubi športno opravo

Čas branja: 5 min
29.03.2019  08:50
Poslovite se od zaspanih juter, sivih dnevov na poti s sestanka na sestanek ter dolgočasnih večerov – čas je za spremembe, pravijo pri Peugeotu. V novi model peugeot 508 so namreč odlično vnesli osebnost in navade najuspešnejših poslovnežev.
Moderni poslovnež, ki ljubi športno opravo

Po jutru se dan pozna

Skrivnost uspešnih poslovnežev je v tem, da se zbudijo zgodaj, polni zagona in svežih načrtov. Vsak dan uživajo do zadnje ure, iščejo nova znanja, veliko razmišljajo in so fizično dejavni, rezultat pa je uspešnost tako v poslu kot tudi zasebno. Če se prepoznate v tej kategoriji, za vas avtomobil nikakor ni le prevozno sredstvo, ki bi ga zjutraj ob prihodu na parkirišče bežno pogledali, neosebno zagnali motor in se z njim odpravili v službo. Spoznajte novega najboljšega prijatelja – peugeot 508, ki bo ob prvem stiku postal vaš podaljšek osebnosti, pri katerem boste vsak dan znova cenili odlike elegantnega poslovneža in odličnega športnika. Po slogu zlahka prekaša klasične uniformirane limuzine, saj so pri Peugeotu ob snovanju zunanje podobe ubrali svojo taktiko. Poslovili so se od klasične štirivratne zasnove ter ustvarili privlačno, drzno in dinamično petvratno limuzino, ki se nič kaj sramežljivo spogleduje s športnimi kupeji.

Dvignil bo vaš utrip

Od novega peugeota 508 lahko pričakujete vrhunske vozne užitke – pa ne le zaradi njegove stilske zasnove z bolj ostrimi in mišičastimi linijami in vrati brez okvirjev, ob katerih je nemogoče ostati ravnodušen. Izjemen je tudi pod pločevino, tako da na čustva še kako popihajo zmogljivi bencinski in dizelski motorji v razponu od 130 do 225 konjskih moči, osemstopenjski samodejni menjalnik, atraktiven voznikov prostor, peugeot i-Cockpit kompakten volan, natančno krmiljenje in športno uglašeno podvozje.

Pravi recept za uspešen dan

Kot uspešen podjetnik živite in delate v okolju, kjer je hiter tempo tako rekoč stalnica. Vsak trenutek šteje, pogosto so za dosego cilja odločilne minute. Z novim prijateljem boste na cilj prispeli pravočasno, dobre volje in polni energije, dodaten čas na cilju pa z veseljem preživeli v njegovi družbi.

Prevzela vas bo tudi sodobno in minimalistično oblikovana notranjost. Instrumentna plošča v višini oči z velikim naborom nastavitev in šestimi načini digitalnega prikaza je namreč umeščena tik nad volanskim obročem, v vašem vidnem polju pa združuje vse koristne informacije za vožnjo. Vedno znova boste povsem neučakani, dokler ne boste pritisnili gumba za zagon. Izpod motornega pokrova in para izpušnih cevi na zadku boste zaznali nežno simfonijo, ki se bo na ukaz hitro spremenila v bolj divje ritme. Navdušila vas bo predvsem prožnost stroja, saj – ne glede na gorivo – vleče že pri nizkih vrtljajih. Prestavljanje prepustite novi osemstopenjski avtomatiki ali pa to počnite ročno, z vzvodi za volanom.

Prvak med enako mislečimi

Ker se vedno držite predpisov, vas bo toliko bolj navdušila prožnost skozi zavoje. Nizko težišče, neposredno vkomponiran volan, poln komunikacijskih dodatkov in podprt z električnim servom, izjemen oprijem, učinkovit sistem za nadzor stabilnosti vozila, zmogljive zavore ter večtočkovna zadnja prema v kombinaciji s krmiljenim vzmetenjem s prilagodljivim blaženjem pa postavljajo letvico užitkov še višje. V 508 prek gumba za izbiro voznih programov (comfort, normal, sport) namreč upravljate tudi nastavitve vzmetenja, ne le odzivnost volanskega obroča in menjalnika. V športnem načinu se motor oglaša glasneje in globlje, športni duh pa poudari še dirigent za čute – funkcija amplify in način boost z rdečo osvetlitvijo instrumentne plošče.

Večer kot češnja na torti

Ko se bo dan prevesil v večer, bo glasni rock v vrhunskem Hi-Fi sistemu Focal zamenjala klasika. Ko svojo izbranko povabite v gledališče, z dotikom gumba izberete udobnejše nastavitve, s funkcijo amplify ter izbranim ambientom relax pa v notranjosti pričarate romantično ozračje. V načinu relax se instrumentna plošča obarva modro, nežna ambientalna svetloba napolni kabino, intimnejše ozračje pa začinijo še udobni, v fino usnje odeti sedeži z večtočkovno masažo s petimi programi in certifikatom AGR, s katerim sta bila nagrajena njihova ergonomska oblika in pester nabor z elektriko podprtih nastavitev. Vrhunska oprema in izdelava ob tem zadostita tudi najzahtevnejšim okusom ter merilom, saj novi 508 združuje skrbno izbrane in kakovostne materiale, kar velja tako za dekorativne elemente kot za samo oblazinjenje.

Varen v vseh pogledih

Novi peugeot 508 ponuja pester izbor sistemov za pomoč pri vožnji zadnje generacije. Med drugim premore samodejno zaviranje v sili, ki tudi ponoči prepozna pešce in kolesarje, prilagodljiv tempomat, opozorilnik na voznikovo nepozornost, samodejni preklop dolgih luči, prepoznavanje prometnih znakov in kot pravo inovacijo tega segmenta: sistem za vidljivost ponoči, imenovan »night vision«.

Ko se stemni, ta napredni sistem deluje v povezavi z infrardečo kamero in zaznava živa bitja pred vozilom ponoči ali ob slabši vidljivosti. Sistem zaznava v dosegu od 200 do 250 metrov, torej onstran dosega dolgih luči, ter na sredini digitalne instrumentne plošče prikaže infrardečo sliko območja v voznikovem vidnem polju.

Cilj boste tako dosegli brez nepredvidljivih situacij, saj pešca ali kolesarja v še tako trdi temi gotovo ne boste spregledali, parkirni pomočnik bo namesto vas kot kak zvesti služabnik samodejno krmilil volan, pedal za plin in zavoro ter s tem poskrbel za brezhiben uvoz na parkirno mesto (in pozneje izvoz).

Popoln dan, pravite? Ni dvoma, peugeot 508 je po eni strani uglajen gospod stare šole, po drugi pa uživaški športnik ter zagotovo eden izmed vrhuncev, ki jih ta hip med limuzinami ponuja avtomobilski svet.

Foto: Jure Makovec

PRO
Članki
Članki (revija Trendi) Intuicija v poslovnih odločitvah vam lahko spremeni življenje

V to sta prepričana avtorja knjige Intuition and Succes Ivan Erenda in Aleksej Metelko, ki sta za Trende spregovorila o pomembnih...

PRO
Članki
Članki Nežni odtenki modrine

Nina Štajner je notranja oblikovalka, ki živi med Slovenijo in Kitajsko, in čeprav se s kitajskim oblikovanjem šele seznanja, nam je...

PRO
Članki
Članki Pét-nat osvojil ljubitelje penečih se vin

V svetu so čedalje bolj priljubljena peneča se vina, pridelana po metodi pét-nat, pri kateri gre za francoski izraz pétillant naturel...