FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Telekompro

Prihodnost nas navdušuje.

Koliko vaš posel stane uporaba gmaila?

Čas branja: 2 min
25.04.2018  10:30  Dopolnjeno: 25.04.2018 14:07
Vsekakor občutno več od stroška lastne domene, saj je ta lahko celo brezplačna.
Koliko vaš posel stane uporaba gmaila?
Foto: Aleš Beno

Praktično vse raziskave potrošniških preferenc so pokazale, da stranke veliko bolj zaupajo in prej sklenejo posel s ponudnikom, ki ima svojo spletno domeno ter pripadajoč elektronski naslov. Poizvedbe prek elektronske pošte so eden najpogostejših korakov v nakupnem procesu, zato ne moremo dovolj poudariti, kako negativno na posel vpliva uporaba brezplačnega e-naslova. Porabniki pogosto menijo, da od podjetja z brezplačnim elektronskim naslovom ne morejo pričakovati kakovostne storitve, pojavljajo se tudi dvomi o legitimnosti posla. Poleg tega pa, kako dolgo lahko nekdo, ki ni pripravljen investirati v svojo lastno domeno, sploh še financira poslovanje?

Pogosto podcenjena varnost podatkov

Seveda je problematična tudi varnost podatkov. Hekerji pogosto napadajo brezplačne e-račune, saj imajo ti praviloma slabšo zaščito. Zato v poslovnem svetu že dolgo velja, da je zaradi varnosti in tudi hitrosti nujno poslovati prek "profesionalnega" e-poštnega predala. S tem v poslovnem svetu povečate svoj ugled ter partnerju sporočate, da ste verodostojno in zanesljivo podjetje. S tem, da si vzamete čas za nastavitev uradnega e-poštnega računa in kupite domensko ime, na trgu krepite zaupanje v svoje podjetje. Dobra novica je tudi, da nastavitev poslovnega e-poštnega naslova ni draga ali zapletena.

Brezplačno pomeni biti brez tehnične podpore

Z najemom poslovnega paketa pri ponudnikih pridobite vse funkcionalnosti profesionalnega sistema za elektronsko pošto, brez bremena upravljanja in začetne investicije. V paketu je na voljo vrsta storitev, kjer so vključeni podatkovna hramba posameznega predala v izbrani velikosti, funkcionalnost deljenega koledarja, stikov in opravil, sinhronizacija vsebine z mobilnimi napravami, dostop do vsebine poštnega predala prek spletnega vmesnika, zaščita proti virusom, filtriranje za preprečevanje zlonamerne programske opreme in neželene pošte. Zmogljivosti varnostne preprečitve izgube podatkov uporabnikom preprečujejo tudi, da nehote pošljejo občutljive informacije nepooblaščenim osebam. Ponudnik poslovnega paketa med drugim zagotavlja tudi skrbno vzdrževanje in nadgrajevanje varnosti storitve, odzivno tehnično podporo v režimu ter še vrsto dodatnih možnosti, ki omogočajo zanesljivo in varno komuniciranje s poslovnimi partnerji.

Zaupne informacije ostanejo zaupne

E-poštni račun vsebuje dragocene e-poštne naslove stikov, sporazume s poslovnimi partnerji, zgodovino in napredovanje projektov ter pogajanja z dobavitelji. To so zaupne poslovne informacije, ki jih želite zaščititi čim bolje.

Če heker dobi dostop do vašega e-poštnega računa, ga lahko uporabi za pošiljanje neželene vsebine v poštne predale vaših poslovnih partnerjev. Tudi ponudniki brezplačnih e-poštnih predalov tega redno polnijo s svojimi reklamnimi sporočili, to pa vašemu poslovnemu partnerju gotovo ni v zadovoljstvo. V primeru, da vaš e-poštni sistem iz nekega razloga neha delovati, je hitra tehnična pomoč pri reševanju težav zagotovljena.

Branding vaše blagovne znamke

Poslovni e-poštni naslov, ki jasno označuje ime in domeno vašega podjetja, je nenazadnje tudi eden ključnih marketinških elementov. Pozicioniranje lastne blagovne znamke je vsekakor vredno zneska, ki ga porabite za lastno domeno in e-poštni naslov. Vsako poslano ali prejeto sporočilo ustvarja podobo vašega podjetja in vpliva na to, kdo vam bo zaupal in kako pogosto.

Koliko vas v praksi stane lastna domena?

Ponudba poslovnih paketov ne glede na izbranega operaterja pogosto pokriva osnovne informacijsko-komunikacijske potrebe podjetja, saj vključuje hiter dostop do interneta, fiksno IP-telefonijo, mobilno telefonijo in dodatne napredne komunikacijske storitve. Preveri smo ponudbo Telekoma Slovenije, kjer vam lastno domeno ponudijo brezplačno že v okviru osnovnega, to je najcenejšega poslovnega paketa. Telekom sicer znotraj istega paketa ponudi celo brezplačno izdelavo spletne strani za vaše podjetje.

Ob tako ugodnih cenah in ob vseh navedenih argumentih v prid uporabi poslovnega e-računa na lastni, ne brezplačni domeni, bodo podjetniki težko še naprej upravičevali uporabo brezplačnih elektronskih pošt za potrebe poslovanja.

PRO
Članki
Članki Kaj potrebujete za učinkovito delo od doma?

Mnogi se sprašujejo, kako v teh razmerah, ko delamo od doma, biti delovno čim bolj učinkoviti in kako ostati povezani, ko se ne moremo...

PRO
Članki
Članki Razdelite svojim zaposlenim neporabljene mobilne podatke

Datasharing ali deljenje mobilnih podatkov med sodelavci, prijatelji ali družinskimi člani je nov trend v svetu mobilne telefonije. V...

PRO
Članki
Članki Pametni senzorji prinašajo vse boljšo varnost poslovnih prostorov

Vse bolj tehnološko izpopolnjeni senzorji v pametnih poslovnih prostorih delujejo kot varnostna tipala za nevarnosti vlomov, požarov,...

PRO
Članki
Članki Kaj v praksi zmore pametna pisarna?

Pametni pisarniški sistemi uporabljajo avtomatizirane in varčne sisteme ter napredna komunikacijska omrežja, ki omogočajo centraliziran...

PRO
Članki
Članki Vrednost trga pametnih pisarn naj bi se podvojila v petih letih

Sočasno naj bi novi trg lastnikom podjetij prinašal večjo delovno učinkovitost, vlagateljem pa več kot desetodstotne letne donosnosti.

PRO
Članki
Članki Kako sprejemati boljše poslovne odločitve?

Tudi dobre odločitve ne zagotavljajo vedno uspeha - pa vendar vam ena poslovna odločitev odpre vrata več kot 800 letaliških salonov po...

PRO
Članki
Članki Trgovci na terenu z blagajno v žepu

Razvoj sodobnih poslovnih rešitev precej olajša izdajo računov v poslovnih prostorih ali na terenu.

PRO
Članki
Članki Kakšno tveganje za varnost podatkov predstavlja odprti Wi-Fi?

Nezaščiteno brezžično omrežje ni primerno za izvajanje finančnih ali poslovnih transakcij. Kako torej poskrbeti za čim večjo...