FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Telekompro

Prihodnost nas navdušuje.

Kaj je VoLTE in zakaj ga boste želeli uporabljati?

Čas branja: 2 min
30.05.2017  08:32
Vas motijo prazna baterija na pametnem telefonu, dolgotrajno vzpostavljanje in slabša kakovost klica? VoLTE to spreminja.
Kaj je VoLTE in zakaj ga boste želeli uporabljati?
Foto: Blackzheep

VoLTE je kratica za Voice over LTE, kar pomeni omogočanje glasovnih storitev prek omrežja LTE. Z več kot trikrat zmogljivejšim prenosom podatkov in pogovorov, kot to omogoča 3G UMTS, in več kot šestkrat izboljšanim v primerjavi z zmogljivostjo 2G GSM, je zagotovo prihodnost mobilne telefonije.

VoLTE uporabnikom v omrežju četrte generacije (LTE/4G) omogoča sočasno uporabo govornih storitev in prenos podatkov, hitrejšo vzpostavitev klica, visoko kakovost zvoka s privzeto uporabo HD-govora ter manjšo porabo baterije pri delovanju mobitela v omrežju LTE/4G.

Zakaj ga boste uporabljali?

  1. Boljša kakovost zvoka: Najopaznejša sprememba pri uporabi VoLTE je boljša kakovost zvoka. V primerjavi s klasičnimi telefonskimi pogovori, kjer zvok potuje med uporabniki zakodiran z osemkilobajtnimi kodeki, VoLTE uporablja 13-kilobajtni kodek. Rezultat je opazno jasnejši zvok.
  2. Hitrejša vzpostavitev klica: Z VoLTE bo povezovanje klica hitrejše kot z uporabo tehnologije 3G. Za koliko? Podatki iz tujine kažejo, da vsaj dvakrat hitreje.
  3. Manjša poraba baterije: V primerjavi z aplikacijami, kakršna je Skype, VoLTE porabi precej manj baterije, kar podaljšuje možnost uporabe pametnega telefona.

Kako vključiti VoLTE?

Vklop storitve VoLTE je brezplačen. Storitev se uporabnikom vklopi samodejno, če v nastavitvah mobitela za mobilni prenos podatkov vključijo možnost "Enable LTE/Voice & Data" oziroma Omogoči LTE/Govor & Prenos podatkov. Klici prek omrežja LTE in SMS-sporočila so uporabnikom na voljo tudi, če izklopijo mobilni prenos podatkov, saj se navedeni klici obravnavajo kot običajni klici," pojasnjujejo v Telekomu Slovenije.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Omrežje Telekoma Slovenije je ob tem že pripravljeno tudi na uvedbo storitve VoWiFi (Voice over WiFi), ki bo uporabnikom omogočala opravljanje pogovorov tako prek omrežja LTE kot tudi brezžičnega omrežja. Storitev bo uporabnikom na voljo po uspešno končanem testiranju, na voljo pa bo tako za osnovne govorne storitve kot v kombinaciji z dodatnimi storitvami.

PRO
Članki
Članki Kaj potrebujete za učinkovito delo od doma?

Mnogi se sprašujejo, kako v teh razmerah, ko delamo od doma, biti delovno čim bolj učinkoviti in kako ostati povezani, ko se ne moremo...

PRO
Članki
Članki Razdelite svojim zaposlenim neporabljene mobilne podatke

Datasharing ali deljenje mobilnih podatkov med sodelavci, prijatelji ali družinskimi člani je nov trend v svetu mobilne telefonije. V...

PRO
Članki
Članki Pametni senzorji prinašajo vse boljšo varnost poslovnih prostorov

Vse bolj tehnološko izpopolnjeni senzorji v pametnih poslovnih prostorih delujejo kot varnostna tipala za nevarnosti vlomov, požarov,...

PRO
Članki
Članki Kaj v praksi zmore pametna pisarna?

Pametni pisarniški sistemi uporabljajo avtomatizirane in varčne sisteme ter napredna komunikacijska omrežja, ki omogočajo centraliziran...

PRO
Članki
Članki Vrednost trga pametnih pisarn naj bi se podvojila v petih letih

Sočasno naj bi novi trg lastnikom podjetij prinašal večjo delovno učinkovitost, vlagateljem pa več kot desetodstotne letne donosnosti.

PRO
Članki
Članki Kako sprejemati boljše poslovne odločitve?

Tudi dobre odločitve ne zagotavljajo vedno uspeha - pa vendar vam ena poslovna odločitev odpre vrata več kot 800 letaliških salonov po...

PRO
Članki
Članki Trgovci na terenu z blagajno v žepu

Razvoj sodobnih poslovnih rešitev precej olajša izdajo računov v poslovnih prostorih ali na terenu.

PRO
Članki
Članki Kakšno tveganje za varnost podatkov predstavlja odprti Wi-Fi?

Nezaščiteno brezžično omrežje ni primerno za izvajanje finančnih ali poslovnih transakcij. Kako torej poskrbeti za čim večjo...