FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Telekompro

Prihodnost nas navdušuje.

Podjetniki, to so najpogostejši razlogi za izgubo podatkov! Kako se zavarovati?

Čas branja: 3 min
23.03.2017  15:42
Izguba podatkov je za podjetja lahko izjemno boleča, saj brez kontaktov, elektronskih sporočil, predlog, dokumentov ali izračunov le stežka nemoteno poslujejo. Po eni izmed študij naj bi kar polovica podjetij, ki več kot 10 dni nimajo dostopa do podatkov z računalnikov, v petletnem obdobju morala zapreti svoja vrata, saj nikoli ne nadomestijo izgubljenega. To še posebej velja za manjša in srednja podjetja, ki nimajo svojih zmogljivosti za shranjevanje podatkov, temveč te shranjujejo na računalnikih, USB-ključkih ali zunanjih diskih.
Podjetniki, to so najpogostejši razlogi za izgubo podatkov! Kako se zavarovati?
Foto: JaaakWorks

Če nič drugega, je izguba podatkov skrajno nevšečna, saj vam reševanje težave vzame veliko časa in živcev. A to je še najmanj. Pred strankami in potencialnimi strankami lahko delujete povsem neresni, če ste izgubili pomembne podatke, ali še huje – če izgubite njihove kontakte in se poslovite od posla.

Najpogostejši razlogi za izgubo podatkov so …

Strojne napake

Računalniški trdi diski so izjemni, a hkrati krhki deli strojne opreme, zato ni čudno, da se od vseh računalniških komponent najpogosteje kvarijo in skrbijo za slabo voljo uporabnikov. Čeprav lahko v nekaterih primerih podatke z njih rešimo, pa za to potrebujemo strokovnjake, ki storitev pošteno računajo.    

Lastna neumnost

Vsem se nam je že kdaj zgodilo, da smo po nesreči izbrisali pomembne podatke, ki smo jih ravno želeli shraniti na zunanji disk, a jih nismo. Če v koš roma napačna datoteka ali določen dokument preprosto »izgine«, je lahko to boleče za naše živce ali denarnice. Ker vse več podjetnikov pri svojem poslu uporablja prenosne računalnike, je treba všteti še tveganje, da bomo prenosnik pozabili na vlaku, v lokalu ali na vidnem mestu v avtomobilu. 

Napake programske opreme

S programsko opremo so pogosto križi in težave in čeprav uporabljate zgolj originalne programe, se pač zgodi, da ti nehajo delovati. Izgubite lahko zgolj neshranjene verzije dokumentov ali pa celotne datoteke, odvisno od sreče in iznajdljivosti, in najmanj, kar boste morali storiti, je investirati čas v iskanje backupov.

Kraje

Računalnik, in s tem podatke, vam lahko ukradejo iz lokala, pisarne ali domače dnevne sobe. Za večino je – tako kot pri kraji ali izgubi denarnice – veliko pomembnejša izgubljena vsebina. 

Rešitve?

Četudi shranjujete dokumente na več zunanjih diskov, vam to vzame preveč časa, hkrati pa morate posodabljati datoteke. Najenostavneje je, če svojo pisarno preselite v oblak, kjer so podatki varno shranjeni pri ponudniku storitve.

Ponudniki storitev iz oblaka za te zagotavljajo izredno visoko stopnjo varnosti, saj se zavedajo, da popravnih izpitov v tem poslu ni. Fleksibilnost in uporabnost pisarne v oblaku ne sme nikoli ogroziti varnosti podatkov in komunikacije, kar je pogosto največja skrb podjetnikov in poslovnežev.

 

PRO
Članki
Članki Kaj potrebujete za učinkovito delo od doma?

Mnogi se sprašujejo, kako v teh razmerah, ko delamo od doma, biti delovno čim bolj učinkoviti in kako ostati povezani, ko se ne moremo...

PRO
Članki
Članki Razdelite svojim zaposlenim neporabljene mobilne podatke

Datasharing ali deljenje mobilnih podatkov med sodelavci, prijatelji ali družinskimi člani je nov trend v svetu mobilne telefonije. V...

PRO
Članki
Članki Pametni senzorji prinašajo vse boljšo varnost poslovnih prostorov

Vse bolj tehnološko izpopolnjeni senzorji v pametnih poslovnih prostorih delujejo kot varnostna tipala za nevarnosti vlomov, požarov,...

PRO
Članki
Članki Kaj v praksi zmore pametna pisarna?

Pametni pisarniški sistemi uporabljajo avtomatizirane in varčne sisteme ter napredna komunikacijska omrežja, ki omogočajo centraliziran...

PRO
Članki
Članki Vrednost trga pametnih pisarn naj bi se podvojila v petih letih

Sočasno naj bi novi trg lastnikom podjetij prinašal večjo delovno učinkovitost, vlagateljem pa več kot desetodstotne letne donosnosti.

PRO
Članki
Članki Kako sprejemati boljše poslovne odločitve?

Tudi dobre odločitve ne zagotavljajo vedno uspeha - pa vendar vam ena poslovna odločitev odpre vrata več kot 800 letaliških salonov po...

PRO
Članki
Članki Trgovci na terenu z blagajno v žepu

Razvoj sodobnih poslovnih rešitev precej olajša izdajo računov v poslovnih prostorih ali na terenu.

PRO
Članki
Članki Kakšno tveganje za varnost podatkov predstavlja odprti Wi-Fi?

Nezaščiteno brezžično omrežje ni primerno za izvajanje finančnih ali poslovnih transakcij. Kako torej poskrbeti za čim večjo...