FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? TBS Team 24pro

Approved to assist

Štiričlanska družina in dva tisočaka: Kam na morje?

Čas branja: 3 min
12.06.2018  12:36  Dopolnjeno: 26.06.2018 13:05
V tem cenovnem razponu se osredotočite na domače oziroma hrvaško morje, morda pa tudi na dopustovanje na obalah Sredozemlja, Španije, Grčije, Turčije, Cipra, Tunizije, Egipta ali Maroka. Dvema tisočakoma je treba sicer prišteti še kar nekaj stotakov za zunajhotelske radosti. 
Štiričlanska družina in dva tisočaka: Kam na morje?
Foto: moodboard

Ker večina Evropejcev poleti zasede dopustniške kraje po Sredozemlju, lahko do septembra pričakujete gnečo tako pri rezervacijah, polne pa bodo tudi plaže, ulice in lokali. Tudi če imate šoloobvezne otroke, lahko razmislite o dopustu po glavni sezoni oziroma poletnih šolskih počitnicah ali pred temi, saj se otrok nauči nekaj o 'drugačnih' krajih, navadah in kulturi drugih narodov. V večini Sredozemskih držav se poletje in prijetno tople temperature zraka in morja zadržijo še do dva meseca, aranžmaji pa tudi druge storitve, denimo najem avtomobila, pa so občutno cenejši kot v glavni poletni sezoni – tudi za do 40 odstotkov.

Razmeroma blizu, a lepo in cenovno dostopno

Poletne pakete je sicer najbolje rezervirati čim prej spomladi, ko so cenovno bolj ugodni, in pogosto tudi do 30 odstotkov cenejši. Julija in avgusta potuje tako rekoč ves zahodni svet, zaradi česar so višje tako cene letalskih vozovnic kot namestitev. Zato smo proučili nekaj bolj priljubljenih destinacij, kamor Slovenci radi hodijo na poletne dopuste.

Na Hrvaškem smo med cenejšimi poletnimi dopustniškimi kraji odkrili Ruskamen pri Omišu. Sedem prenočitev s hrano za dva odrasla in dva otroka do 12 let vas bodo stale od okoli 600 evrov, kraj pa se odlikuje po lepih plažah, simpatičnem 'gusarskem' mestu, možno je sodelovati tudi v adrenalinskih športih v bližnji Cetini ali pa se z ladjico odpeljati na izlet na otok Brač.

Odlično izhodišče za izlete v Mostar, Sarajevo in delto Neretve pa tudi Dubrovnik ali Korčulo ponuja mestece Neum v Bosni in Hercegovini. Štiričlanska družina bo za polpenzion odštela vsaj od 700 evrov, prevoz je lahko lasten, v organizacije turistične agencije pa je treba za prevoz z avtobusom prišteti še deset evrov.

Otok, kjer se je rodila mafija

Vse bolj zanimiva dopustniška destinacija je tudi italijanska Sicilija, kjer vas in vaša dva otroka sedemdnevni polpenzion v hotelu s tremi zvezdicami lahko stane od dva tisoč evrov. Če vam bo poležavanje na plaži Cefalu postalo dolgočasno, se lahko povzpnete na vulkan Etna, si ogledate antično Siracuso in Palermo ali pa zakrmarite proti Eolskim otokom.

Približno enako ceno ima dopustovanje s polnim penzionom za štiričlansko družino v kraju Malgrat de Mar na španski Costa Brava & Maresme. Prednost tega kraja je, da gre za novejše, umirjeno počitniško letovišče z dolgo obmorsko promenado. Seveda sta prevoza v oba kraja zagotovljena z letalom, ki je vključeno v ceno.

Dobrodošli v Grčiji …

Med grškimi kraji smo se tokrat odločili za otok Hios, kjer bo štiričlansko družino prevoz, sedem ‘all inclusive’ prenočitev stalo od okoli 1.600 evrov. Tudi na otoku Rodos si lahko pri kateri od slovenskih turističnih agencij omislite sedemdnevni ‘all inclusive’ paket, ki še gre v cenovni razred do dva tisoč evrov. Rodos, mesto, ki je zaradi zgodovinske vrednosti pod zaščito Unesca, ponuja živahen utrip za vse starosti, zaradi stalnega vetriča pa na svoj račun pa pridejo tudi srfarji in kajtarji.

… in Turčiji, Egiptu in Tuniziji

Za okoli 1.800 evrov se boste nadopustovali tudi v turških letoviških krajih Side in bližnjim Smaragdnemm zalivom, za kulturno raziskovanje pa je zanimiva okolica, saj so v preteklosti tukaj svoje sledove pustili tako Rimljani in Grki kot Bizantinci in Otomani.

Ugodne cene in znamenitosti s pridihom eksotike vam že za okoli dva tisoč evrov ponudijo v znanem egiptovskem letovišču Hurgada.

V Tuniziji smo v kraju Zarzis odkrili sedemdnevni ‘all inclusive’ dopustniški paket za dobrih 1.500 evrov za družino z dvema otrokoma, ki vas bo z letalskim prevozom popeljal do dolgih peščenih plaž z bogato ponudbo vodnih športov in pisano tržnico lokalnih dobrot …

Če se odpravljate na dopust, je smiselna sklenitev zavarovanja z asistenco v tujini, s čimer se učinkovito zavarujete pred posledicami nepredvidljivih dogodkov. Gre za zavarovanje, ki ob bolezni ali nezgodi med potovanjem ali bivanjem v tujini krije stroške nujne zdravniške oskrbe in nujnega zdravstvenega prevoza, zagotavlja pa tudi medicinsko asistenco v slovenskem jeziku. Pri podjetju TBS Team 24, kjer izvajajo asistenco v sklopu različnih zavarovanj v tujini in kjer povejo, da so cene med različnimi zavarovalnicami dokaj podobne, razlikujejo se pogoji in obdobje zavarovanja.

PRO
Članki
Članki Kako do zdravstvenih informacij in zdravniške pomoči med dopustom v tujini?

Na potovanju ali dopustu je v primeru zdravstvenih težav dostop do verodostojnih zdravstvenih informacij lahko prav tako pomemben kot sama...

PRO
Članki
Članki Kako tehnologija starejšim omogoča varnost in pomoč na daljavo

Tehnološki pripomočki vse bolj pomagajo starejšim večji del tretjega življenjskega obdobja preživeti v varnem udobju lastnega doma.

PRO
Članki
Članki Zakaj evropska kartica ni zadostno zavarovanje na tujem smučišču?

Deležni boste le nujnih zdravstvenih storitev znotraj javne zdravstvene mreže, a kot opozarjajo na ZPS, to ni zagotovilo, da ne bodo...

PRO
Članki
Članki Zgodba 21-letnega paraplegika, ki vas bo rešil, četudi vam avto odpove 1.500 kilometrov od doma

Zgodba Tilna Berdnika, ki se ukvarja z vleko okvarjenih vozil, bi bila lahko zgolj zgodba prizadevnega mladega človeka, če ne bi bil...

PRO
Članki
Članki Kako lahko v Nepalu porabite 7.340 evrov?

Namig: oba možna odgovora vključujeta polet s helikopterjem. Let v Katmandu s preletom Anapurne in Mount Everesta ali pa helikopterski...

PRO
Članki
Članki Če ne pomagate stranki, ste dinozaver. A kdo uredi pomoč in kako?

Zavarovalnice, banke, avtomobilski zastopniki … vsi obljubljajo pomoč, ko gre narobe. Kdo jo uredi in kako? In kaj zamujajo tisti, ki je...