FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? TBS Team 24pro

Approved to assist

Če ne pomagate stranki, ste dinozaver. A kdo uredi pomoč in kako?

Čas branja: 3 min
01.08.2017  08:36
Zavarovalnice, banke, avtomobilski zastopniki … vsi obljubljajo pomoč, ko gre narobe. Kdo jo uredi in kako? In kaj zamujajo tisti, ki je ne ponujajo?
Če ne pomagate stranki, ste dinozaver. A kdo uredi pomoč in kako?

Sprehod po asistenčnem centru razkrije zahtevnost dela, ki ga opravljajo tisti, ki v imenu svojih naročnikov rešujejo težave njihovih strank. V teh dneh so polno zaposleni – kar je slišati tudi ob našem obisku – saj je primerov, ko morajo reševati ljudi iz raznih stisk, zelo veliko.

Ko se pokvari avto, je telefon najboljši prijatelj

Poleti je največ težav z mobilnostjo, kar poenostavljeno pomeni, da pomagajo tistim, ki jih je na cedilu pustil avtomobil. Po telefonu uredijo vse, od pomoči na cesti do mehanika ali rezervacije hotelske sobe, če je to pač nujno. Seveda odvisno od zavarovanja, ki ga ima posameznik. Strankam pomagajo, kjerkoli te potrebujejo pomoč, zato je v asistenčnem centru slišati več tujih jezikov. V glavni turistični sezoni je seveda veliko primerov, ko pomagajo ljudem na Hrvaškem, posredujejo pa tudi v drugih državah. Poleti je glavnina njihovega dela povezana s »poletnimi« destinacijami, pozimi prevladujejo smučarske destinacije.

Če ob prodaji obljubljate rešitev, jo morate urediti!

Če ob prodaji ponujate še asistenco, kar je običajno v bankah, zavarovalnicah, avtomobilskih podjetjih, je pomembno, da jo stranke tudi zares dobijo. Brez tega ostane črn madež, ki ga težko sperete. Stranka je takrat ranljiva in pod stresom, zato mora biti asistenca hitra, hkrati pa mora biti oseba na drugi strani telefona sposobna stvari umiriti. Glavne značilnosti zaposlenih v asistenčnem centru so tako iznajdljivost, potrpežljivost in empatija, seveda pa morajo biti sposobni tudi hitrih odločitev. Delo ni enostavno, zato je tudi učenje dolgotrajno; od šest do 12 mesecev traja, da lahko asistent brez pomoči sodelavcev rešuje težave strank. A zato je tudi fluktuacije v podjetju malo, saj vlagajo v zaposlene: povprečno asistenti ostanejo na delovnem mestu sedem let.

Od avtomehanika do zdravnika

Pri avtomobilskem zavarovanju je v asistenčni center vključena brezhibno delujoča pogodbeniška mreža izvajalcev, kot so vleka vozila, nadomestno vozilo, taksi služba, servisne delavnice, hoteli in vsi drugi za uspešno izvedbo asistenčnih storitev na terenu potrebni ponudniki storitev, ki priskočijo na pomoč pri okvari vozila ali prometni nesreči.

Če zbolite ali se poškodujete, poskrbijo za vse, kar je potrebno, da dobite nujno pomoč kar najhitreje: asistenca deluje kot koordinator med bolnišnico oziroma ambulanto in stranko.

Posvetite se svojemu poslu, asistenco pa naj prevzamejo profesionalci!
Asistenca praviloma ne sodi v vašo osnovno dejavnost, zato ne izgubljajte svojih dragocenih virov za aktivnosti, ki jih profesionalci opravijo bolje in hitreje. V ostri konkurenci lahko namreč prav kakovost opravljene asistenčne storitve odloča med zadovoljno stranko in takšno, ki bo storitev iskala pri vaši konkurenci. Tehnološka in strokovna usposobljenost asistenčnega ponudnika je tu odločilnega pomena.

PRO
Članki
Članki Kako do zdravstvenih informacij in zdravniške pomoči med dopustom v tujini?

Na potovanju ali dopustu je v primeru zdravstvenih težav dostop do verodostojnih zdravstvenih informacij lahko prav tako pomemben kot sama...

PRO
Članki
Članki Štiričlanska družina in dva tisočaka: Kam na morje?

V tem cenovnem razponu se osredotočite na domače oziroma hrvaško morje, morda pa tudi na dopustovanje na obalah Sredozemlja, Španije,...

PRO
Članki
Članki Kako tehnologija starejšim omogoča varnost in pomoč na daljavo

Tehnološki pripomočki vse bolj pomagajo starejšim večji del tretjega življenjskega obdobja preživeti v varnem udobju lastnega doma.

PRO
Članki
Članki Zakaj evropska kartica ni zadostno zavarovanje na tujem smučišču?

Deležni boste le nujnih zdravstvenih storitev znotraj javne zdravstvene mreže, a kot opozarjajo na ZPS, to ni zagotovilo, da ne bodo...

PRO
Članki
Članki Zgodba 21-letnega paraplegika, ki vas bo rešil, četudi vam avto odpove 1.500 kilometrov od doma

Zgodba Tilna Berdnika, ki se ukvarja z vleko okvarjenih vozil, bi bila lahko zgolj zgodba prizadevnega mladega človeka, če ne bi bil...

PRO
Članki
Članki Kako lahko v Nepalu porabite 7.340 evrov?

Namig: oba možna odgovora vključujeta polet s helikopterjem. Let v Katmandu s preletom Anapurne in Mount Everesta ali pa helikopterski...