FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Summit leasingpro

Lizing po vaših željah

Če imate otroke, lahko z avtom na lizing celo privarčujete

Čas branja: 1 min
11.11.2016  10:04
Lizing je laže dostopen kot kredit, obenem pa zasebnikom ne šteje kot premoženje za uveljavljanje socialnih transferjev. Če avto kupite s kešom ali kreditom, pa se.
Če imate otroke, lahko z avtom na lizing celo privarčujete

Lizing je pri nas izjemno priljubljena oblika financiranja avtomobilov, novih in rabljenih, kljub slabše razvitemu finančnemu trgu pa se uporablja dvakrat pogosteje kot v Nemčiji.

Čeprav je lizing navadno dražji od klasičnega posojila je zaradi skromnejših zahtev laže dostopen in ima še nekatere druge prednosti. Podjetjem med drugim omogoča obročno odplačevanje DDV, zasebnikom ne šteje kot premoženje za uveljavljanje socialnih transferjev.

Pri lizingu niste lastnik avtomobila

Če ste fizična oseba in imate avto kupljen na lizing, se vam ta ne bo štel kot premoženje za uveljavljanje socialnih transferjev, četudi je vozilo na trgu vredno sto tisoč evrov. Če pa imate vozilo, ki je vredno več kot 8.060 evrov, kupljeno s posojilom, se to upošteva v izračunu otroškega dodatka.

Če imate otroke, pretehtajte, ali se vam nemara res ne bi splačalo nov avto omisliti si s finančnim lizingom, čeprav je ta na prvi pogled malo dražji kot bančno posojilo.

Svoj blagoslov k temu je dala država, točneje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Kot so pojasnili je oseba, kadar avto kupi, lastnik avtomobila. Pri lizingu pa oseba ni lastnik, temveč zgolj uporabnik. Premoženje, katerega lastnik ni posameznik, se ne more upoštevati kot njegovo premoženje.

Kaj vam nudi dobra lizing hiša?

Tudi izbira lizing hiše je pomembna. V Summit Leasing Slovenija opozarjajo, da je pomembno že predhodno svetovanje, ko s kupci pretehtajo različne možnosti financiranja – kredit ali lizing (finančni/operativni). Tistim, ki želijo prilagodljivost in enostavnost svetujejo finančni lizing, kjer so pogoji za pridobitev manj zahtevni.Pri lizingu je lizongojemalec ekonomski lastnik vozila (uporabnik), lizing hiša pa ostane pravni lastnik vozila.

PRO
Članki
Članki 7 nasvetov, kako kupiti družinski avto

Ponujamo vam sedem ključnih nasvetov, na kaj paziti pri nakupu novega družinskega avtomobila.

PRO
Članki
Članki Prihodnost prinaša cenejše avtomobile

V primerjavi z danes kupljenim avtomobilom naj bi tisti, kupljen v letu 2025, omogočil od 4.400 do 9.400 evrov prihranka

PRO
Članki
Članki Kako do dobre lizinške pogodbe?

Pogoji za odobritev lizinga so manj zahtevni kot pri posojilu, zato ni presenečenje, da je pri nas priljubljena oblika financiranja....

PRO
Članki
Članki Kako privarčevati pri službenih vozilih?

S pametno izbiro lahko stroške voznega parka znižate tudi za tretjino, odpovejte se luksuzu, nakup pa financirajte z lizingom.

PRO
Članki
Članki 9 nasvetov, kako ceneje do avtomobila

S podrobno proučitvijo svojih finančnih zmožnosti, trga avtomobilov in finančnih storitev si lahko kot podjetnik ali posameznik ...

PRO
Članki
Članki Zakaj bi za avto plačevali več, kot ga uporabljate?

Podjetnikom se kot poslovna priložnost ponuja operativni lizing, kjer za avtomobil odštejejo le toliko, kot ga dejansko uporabljajo.

PRO
Članki
Članki Naj vas lizing ne spravi v zadrego

Česa vse ne veste o lizingu pa si morda niste upali vprašati

PRO
Članki
Članki 7 odgovorov na najbolj pogosta vprašanja o lizingu

Lizing je hiter in preprost način, da pridete do novega osebnega vozila, ker pa tak nakup vseeno predstavlja večjo naložbo, smo...