FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Sberbankpro

175 let

Živite brez kreditne kartice? Preverite, kaj zamujate.

Čas branja: 3 min
26.04.2017  11:20
Ko pomislite na kreditno kartico, zagotovo ne razmišljate o varčevanju. A brez nje je v mnogih primerih življenje dražje, pa tudi zahtevnejše. Preverite, kako lahko s kreditno kartico privarčujete.
Živite brez kreditne kartice? Preverite, kaj zamujate.
Foto: dolgachov

Uporaba kreditnih kartic je velikokrat bolj praktična od plačevanja z gotovino, ta vse bolj razširjeni način plačevanja pa prinaša še nekaj drugih prednosti.

V trenutku nakupa ste lahko tudi brez likvidnih sredstev, saj boste kupnino poravnali pozneje. Izdajatelji kartic in bančniki tudi pravijo, da tako laže nadzirate porabo, saj vam izpisek daje natančne podatke, kdaj, koliko in za kaj ste denar porabili. S kreditno kartico lahko na obroke kupujete kjerkoli, tudi prek spleta, saj plačevanje ni odvisno od dogovora s posameznimi trgovci. To pa še ni vse, s plačilom s kreditno kartico lahko tudi privarčujete.

1. Cenejši nakup letalskih vozovnic

Let v München, na Sardinijo ali na konec sveta? Ni pomembno, kam greste, brez kreditne kartice in spleta boste danes težko prišli do letalske vozovnice za svoje potovanje. Prodaja prek okenc letalskega prevoznika poleg tega povzroči dodatne stroške, cena vozovnic je ponavadi višja, kot jo dobite na spletu oziroma prek specializiranih spletnih strani.

Ko si izberete želeno destinacijo in poiščete primerno vozovnico, ste le še nekaj klikov stran od hitrega potovanja na pomemben poslovni sestanek ali na sanjske počitnice.

2. Po kruh in mleko na internet

Razni katalogi in zloženke z akcijami in popusti, ki vas pričakajo v nabiralniku ali časopisu, vas sproti obveščajo o ugodnih ponudbah pri trgovcih. A potem sledi težji del, obisk trgovine, gneča na parkirišču, gneča med policami in na koncu na blagajni. Zakaj ne bi časa raje porabili drugače, sploh, ker je kar nekaj trgovcev uporabnikom ponudilo nakupovanje hrane in drugih dobrin prek interneta?!

Ko v nakupovalno košarico zložite vse, kar potrebujete, vas čaka le še plačilo ter prevzem blaga na izbrani lokaciji, lahko pa vam naročeno tudi pripeljejo. Seveda ne zgolj kruh in mleko, ampak tudi televizor in pralni stroj.

3. Do oblačil in obutve kar iz naslanjača

Nobena skrivnost ni, da je ponudba oblačil in obutve prek spleta še bogatejša kot v mnogih nakupovalnih centrih, specializiranih prodajalnah in butikih. Superge, suknjič, pulover ali poslovno obleko si tako lahko naročite na drugi strani oceana.

Ker mnogo trgovcev prek spleta nima skladišč in osebja, so cene nižje in tako lahko z naročilom oblačil in obutve prek interneta tudi prihranite.

4. Na potovanje brezskrbno kot še nikoli

Časi, ko so vas ob Jadranski magistrali čakali starejši občani z napisi Apartma free in Zimmer frei, bodo kmalu le še spomin. Tudi naključno iskanje nastanitve v hotelih in turističnih naseljih je stvar preteklosti, sploh, ker jim s cenami konkretno v zelje hodita Airbnb in Booking. S pomočjo ponudbe na njunih spletnih straneh si lahko še pred odhodom na cilj poiščemo primerno nastanitev, tudi izbire je ponavadi veliko.

Airbnb in Booking imata kar nekaj prednosti pred hoteli, glavni sta nastanitev »po meri« in temu primerna cena. Vse, tudi plačilo, lahko opravite že doma prek spleta.

5. Po mestu naj vas vozi Uber

Iskanje prostega taksija je včasih nočna mora že v Sloveniji, kaj šele v svetovnih velemestih. Če k temu dodamo še nepoštenost in neotesanost, se izbor še bolj skrči. Sodobno rešitev v primerih, ko nujno potrebujete prevoz, je ponudilo podjetje Uber, katerega istoimenska aplikacija omogoča uporabniku, da že z nekaj dotiki in potegi po telefonskem zaslonu prikliče zasebnega voznika in ga prek aplikacije tudi plača.

Uber danes deluje v več kot 80 državah in več kot 500 mestih, vsi podatki glede prevoza in cene so vnaprej znani, prevoz pa se opravi le, če se uporabnik strinja.

Naj gre za kruh, mleko in TV, prenočišče, obutev, prevoz ali letalsko potovanje na konec sveta, brez kreditne kartice se danes zdi, da živite v kameni dobi.

Zakaj je idealna kartica za nakupe Ide@l MasterCard kartica?

3 NAČINI ODPLAČEVANJA

Nakupe lahko odplačujete v do 60 obrokih, kot revolving v višini pet odstotkov mesečne porabe ali pa vsak mesec poplačate celotno obveznost na kartici.

DO 15.000 EUR POSOJILA V ŽEPU

Na kartici lahko zaprosite za okvirno posojilo do 15.000 evrov. Brez odvečne dokumentacije, brez obiska banke.

GARANCIJA IN ZAVAROVANJA

Kartica zajema garancijo na izdelke, na najnižjo ceno ter okvaro ali poškodbo kupljenega blaga. Vključena so tudi dodatna zavarovanja.

Kartico lahko preprosto in hitro naročite prek spleta ter jo prevzamete brez enega samega obiska poslovalnice. Podpis dokumentacije in prevzem kartice lahko namreč opravite na izbranem naslovu – tudi doma.

PRO
Članki
Članki Prek spleta ceneje, kaj pa na obroke?

Nakupovanje po spletu raste. Tako prihranite čas in pogosto tudi denar ter se izognete gneči v nakupovalnih centrih. Pa ste vedeli, da...

PRO
Članki
Članki 7 trikov za preživetje decembrskih nakupov

December je mesec veselja in tudi mesec višjih stroškov. Kako ga preživeti s čim manj praskami?