FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? SAOPpro

Vodilni informacijski sistemi

Sedem razlogov za mobilno potrjevanje računov

Čas branja: 2 min
28.03.2016  22:40
Sedem razlogov za mobilno potrjevanje računov
Ritem poslovnega življenja je vse hitrejši, vodilni v podjetjih se morajo hitro odzvati, vsaka zamuda krni njihov ugled.

Klasično papirno potrjevanje računov je zamudno, zato so na voljo informacijske rešitve, s katerimi jih lahko potrdimo prek prenosnih računalnikov ali tablic. Kjerkoli in kadarkoli, le da je uporabnik povezan z internetom.

1. Konec izgubljenih papirnatih računov

Vse poteka brez papirjev, le elektronsko. Prispeli račun se vnese v informacijski sistem podjetja, pooblaščena oseba ga potrdi, račun pa je samodejno označen kot potrjen, čemur sledi le še plačilo.

2. Hitrost

Ko se račun enkrat vnese v sistem, lahko odgovorni v istem trenutku dostopajo do njega in ga ustrezno obdelajo. Odpadejo vse druge manipulacije, kot sta shranjevanje računov v posebne mape ter prenašanje računa iz pisarne v pisarno.

3. Preglednost

Računi se lahko potrjujejo v različnih formatih, v katerih so shranjeni. Programske rešitve omogočajo zelo natančno sledljivost, poleg tega pa je mogoče vsak račun oziroma dokument dopolniti z opombami. Opombe, ki so vidne vsem v procesu potrjevanja računa, so še posebej pomembne v primerih, ko se račun zavrne, saj lahko odgovorna oseba jasno napiše razloge za zavrnitev.

4. Primernost za računovodske servise

Ob prehodu javnega sektorja na e-račune so priložnost za lažje delo prepoznali tudi računovodski servisi, saj njihovim strankam ni več treba fizično dostavljati računov.

Ročno vnašanje podatkov, zamudno pretipkavanje in s tem povezane napake naj bi postale preteklost.

Vendar so morali podjetniki račun, ko ga je računovodski servis uvozil v sistem, še vedno fizično potrditi. Zato so podjetniki začeli tiskati e-račune in jih fizično podpisovati. Računovodski servis lahko podjetniku ponudi uporabo aplikacije, za mobilno potrjevanje prejetih in izdanih računov prek spleta, podjetnik pa je na tekočem z nastalimi obveznostmi. To je velika dodana vrednost, ko računovodski servis izvaja fakturiranje za podjetnika.

5. Večji ugled podjetja

Prek mobilnega potrjevanja računov plačila potekajo hitreje, saj lahko odgovorni, kjerkoli so, potrdijo plačilo dogovorjenih obveznosti.

boniteta-aaa-saop.1458728199.jpg.n.960px.jpg
Plačevanje v dogovorjenih rokih izboljšuje boniteto in ugled posameznega podjetja.

6. Cenejši postopki

Mobilno potrjevanje računov je precej krajše od klasičnega, zato zaposleni porabijo manj časa in se posvetijo drugim opravilom. Poleg tega pa pri brezpapirnem potrjevanju odpadejo stroški papirja in tiskanja.

7. Brez težav na službenih poteh

Potrjevanje računov sodi med vsakodnevna opravila vodilnih v podjetjih. Račune lahko odgovorni potrdijo klasično ali s posebnimi programskimi in informacijskimi orodji. Z njimi lahko prispele ali izdane račune potrdijo kjerkoli, imeti morajo le povezavo z internetom in ustrezno aplikacijo na mobilnem računalniku ali tablici. Račune lahko pregledujejo in potrjujejo v hotelu, na letališčih ali povsod tam, kjer dostopajo do interneta.

SAOP je za mobilno potrjevanje računov izdelal programsko rešitev iCenter mobilno potrjevanje dokumentov, ki olajša potrjevanje računov.

BREZPLAČNI POSNETEK SEMINARJA:

Kako z enostavnimi pristopi zmanjšati nepotrebne stroške pri potrjevanju računov >>