FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? prPROpro

Rešitve, ki vam bodo pomagale pri delu

Čas branja: 6 min
15.11.2019  05:19
Novi opel movano ima cel kup rešitev za voznika. Povečujejo njegovo udobje, varnost in predvsem lajšajo vožnjo.
Rešitve, ki vam bodo pomagale pri delu

Ali ste pripravljeni svoj delovnik preživeti v neprijetnem in nevarnem okolju? Stavimo, da ne, vozniki dostavnih vozil pri tem niso nobena izjema. Tudi ti si zaslužijo primerno delovno okolje.

Odsekana, špartanska armaturna plošča s pokončnim in nenatančnim volanom, neudoben sedež, slaba ergonomija, skromna oprema, slaba lega na cesti, brez varnostnih pripomočkov … Danes se bere kot skoraj neverjetno, a še nedolgo od tega je bilo to tipično okolje poklicnega voznika.

Kaj pa danes?

Udobno in varno delovno mesto danes sodi med temeljne pravice delavcev. S tem so prihranjene morebitne poškodbe, v sodobnem in uporabnosti prilagojenem delovnem okolju pa je večja tudi delovna storilnost. Vozniki pri tem niso nobena izjema, njihova pisarna ali delovno okolje pa je kar njihov dostavnik. Nikakor ni vseeno, če voznik delo za volanom opravlja samo nekaj dni ali vso delovno dobo, zato je ergonomija za volanom še kako pomembna. Poleg ergonomije, prostornosti in udobja se v dostavnike seli tudi tehnologija iz osebnih avtomobilov, predvsem na področjih varnosti in vozne dinamike.

Udobni sedeži in odlična ergonomija za volanom

Moderno dostavno vozilo novi opel movano zagotavlja kar največje udobje in prostornost, vključuje širok razpon domiselnih funkcij in tehnologij, ob tem pa je zasnovano tako, da vozniku ponuja čim bolj prijazno delovno okolje.

Kako sedite, je prav tako pomembno kot to, kje sedite. Ne glede na to, ali vozite sami ali vas vozijo drugi, je pomembno, da zaradi enega dneva za volanom nimate še tedna dni bolečin v hrbtu. To je tudi eno izmed vodil, ki so se ga pri Oplu držali pri novem movanu. Njegova kabina je zasnovana tako, da se lahko tako voznik kot tudi vozilo dan za dnem brez težav odpravita na cesto, k temu pa pripomorejo široka ponudba sedežev, ergonomsko nameščena prestavna ročica in po višini nastavljiv volanski obroč.

V movanu je tako na voljo po višini prilagodljiv globok sedež z nastavljivo ledveno oporo in naslonom za roko. Sedež je po želji lahko tudi vzmeten, tak se odlično izkaže pri vožnji po slabših cestah ali na dolge razdalje. Sedež omogoča nastavljanje v štiri smeri in je opremljen z naslonom za roko, ob tem je mogoče prilagoditi tudi občutljivost vzmetenja. Sedeži v novem movanu po eni strani izpolnjujejo standarde trpežnosti, ki veljajo za komercialna vozila, po drugi pa se njihovo udobje lahko kosa z udobjem osebnega avtomobila.

Vse, kar potrebujete za lažje delo na poti

Udobje mobilne pisarne se, jasno, ne konča s sedeži. Jasni in pregledni merilniki so v movanu zato ergonomsko nameščeni tako, da manj utrudijo voznika in izboljšajo varnost pri upravljanju. Kontrole na volanu omogočajo upravljanje vseh glavnih funkcij radia, na primer nastavitev glasnosti, izbiranje vira, spreminjanje radijskih postaj, ne da bi morali roke odmakniti z volana. Do uporabnika prijazna in izjemno vsestranska tehnologija Bluetooth omogoča prostoročno in varno mobilno telefoniranje. Tovorni ali potniški dostavnik opel movano je lahko predelan v pravo mobilno pisarno, v kateri je ergonomija celo bolj izpopolnjena kot v tisti pravi.

Ker ima voznik opla movana svojo pisarno vedno s seboj, ima na voljo dva praktična priključka USB in 12-voltno vtičnico ter mnoge standardne priročne možnosti, kot so zgornji predal s pokrovom, pomični predal pred sovoznikom in odstranljiv pepelnik. Tega je mogoče namestiti v držala za pijačo, vžigalnik pa je mogoče uporabiti v katerikoli od razpoložljivih 12-voltnih vtičnic. Ker je med delovnikom tudi hidracija zelo pomembna, lahko voznik movana v velikih žepih v vratih shrani celo 1,5-litrske plastenke s pijačo. Pred sovoznikov sedež še namesti poklopno mizico in držalo za pijačo, movana pa uporabi tudi kot mobilno pisarno ter na poklopni srednji sedež z vrtljivo podlago odloži prenosni računalnik.

V oplu movanu je poskrbljeno tudi za lahkotno polnjenje mobilnika. Voznik svoj pametni telefon preprosto odloži v predal z vgrajenim induktivnim polnilnikom ter brezžično napolni baterijo naprave, ki je združljiva s standardom Qi. Sodobna pisarna je poleti tudi prijetno ohlajena in pozimi primerno ogreta. V movanu za to poskrbi klimatska naprava, ki samodejno prilagodi temperaturo in vzdržuje izbrano klimo v notranjosti vozila. S klimo so delovne razmere izboljšane v vsakem vremenu, saj ima voznik ohlajeno kabino poleti in pregledna okna brez rosenja pozimi. A to še ni vse! Za takojšnje udobje in pregledna stekla že od začetka vožnje poskrbi dodatni parkirni grelnik, ki je po želji na voljo z nastavljivim časovnim stikalom, ki spremlja tudi temperaturo v kabini in cikel ogrevanja, ali pa z daljinskim upravljalnikom.

Navigacijski sistem olajša iskanje poti

Stik s poslovnimi partnerji oziroma strankami je za voznika še kako pomemben. Če natančno ve, kako do svojega cilja, in če ima najnovejše informacije o razmerah na cestah, ima s tem občutno prednost v poslovnem svetu. Poleg tega ljudje najboljše rezultate dosežejo takrat, ko so sproščeni. Zaradi teh razlogov so paketi sistema Infotainment v oplu movanu prilagojeni tako, da zagotavljajo izvrstno učinkovitost, poleg natančne in zanesljive navigacije na večfunkcijskem zaslonu pa ponujajo tudi dodatne napredne »bombončke« in kakovostne zvočnike.

Že radio, infozabavni sistem in navigacijski sistem IntelliLink Navi 50 ponujajo odlično vrednost glede na ceno. Položaj sedempalčnega barvnega zaslona na dotik na zgornjem delu sredinske konzole zagotavlja optimalno preglednost. Dinamična navigacija z 2D- ali 3D-prikazom s ptičje perspektive vključuje aktualna prometna obvestila TMC. Zemljevide je možno posodobiti prek priključka USB. Med drugimi značilnostmi so še govorno upravljanje za povezane pametne telefone, kontrole na volanu, priključka USB in Aux ter Bluetooth za prostoročno telefoniranje in pretočno predvajanje zvoka, za doplačilo pa tudi digitalni radio DAB+, ki omogoča sprejem vseh evropskih digitalnih radijskih formatov. Med drugimi značilnostmi sta še Android Auto in Apple CarPlay za povezavo s pametnim mobilnikom.

Stopničko višje je IntelliLink Navi 80 z velikim naborom funkcij. Poleg vsega opisanega ima tudi CD-predvajalnik, ki predvaja datoteke MP3 in WMA, zvočno predvajanje sporočil SMS, zemljevide Evrope, sedempalčni barvni zaslon na dotik s prikazom slike vzvratne kamere in brezplačno uporabo storitev TomTom LIVE. Novost sistema Navi 80 IntelliLink je aplikacija Android Auto, ki omogoča prostoročno pisanje sporočil, predvajanje glasbe in prikaz zemljevidov prek izbranih medijev ter upravljanje aplikacij voznikovega pametnega telefona na zaslonu z visoko ločljivostjo. Storitve TomTom LIVE so pri tem odličen pripomoček za načrtovanje poti in odličen sopotnik pri vožnji, saj omogočajo tudi najhitrejšo pot z natančnimi sprotnimi informacijami o prometu, pomagajo pri iskanju trgovin in podjetij ter vodenje do njih, na voljo pa so tudi posodobljene vremenske napovedi za izhodišče in cilj poti.

Sodobna tehnika, ki jo kupci šele spoznavajo

Kupci dostavnikov si prizadevajo predvsem za racionalnost, saj vozila uporabljajo za posel, v poslu pa je treba skrbeti za čim nižje stroške. A varnost je kljub vsemu zelo pomembna, tehnološki razvoj pa gre naprej tudi v tem razredu vozil in opel movano ga s pridom izkorišča.

Zračne blazine ter sistema ABS in ESP za voznike velikih dostavnih vozil sicer niso nič novega. Za dodatno varnost in zaščito voznika novega opla movana pa poskrbijo tudi nadzor mrtvih kotov, asistenca v primeru bočnega vetra, vsestranska možnost pritrditve tovora ter žarometi in sistem brisalcev, ki se samodejno odzovejo na spremenjene svetlobne in vremenske razmere. V dostavnem vozilu, ki je ponavadi brez uporabnega notranjega vzvratnega ogledala, vzvratna kamera omogoča odličen pregled nad dogajanjem za vozilom.

Opozarjanje na spremembo voznega pasu in samodejni preklop dolgih luči

Dovršena sistema poskrbita za opozorilo, če začne vozilo nehote zapuščati vozni pas, ter preklapljata med zasenčenimi in dolgimi lučmi glede na razmere v prometu.

Opozarjanje na mrtvi kot

Sistem zazna druga vozila, ki vozijo zadaj, in voznika opozori, ko vstopijo v njegov mrtvi kot na eni ali drugi strani.

Asistenca v primeru bočnega vetra

Samodejno zazna motnje, ki jih povzroča bočni veter, in s protiukrepi zagotovi dodatno stabilnost.

Sistem Park Pilot s pomočjo pri parkiranju spredaj in zadaj

Z grafičnim prikazom razdalje in opozorilnimi zvočnimi signali za ovire pomaga preprečiti morebitne poškodbe pri vzvratni vožnji in voznika opozori, če je pred vozilom premalo prostora, na primer pri bočnem parkiranju.

Vzvratna kamera

Prikaz območja za vozilom pri vožnji naprej poskrbi za odličen pregled nad prometom zadaj – kar se posebej izkaže pri vožnji furgona brez zadnjih oken.

Vzvratna kamera s prikazom pri parkiranju

Jasno prikaže območje za vozilom na 17,8-centimetrskem (sedempalčnem) zaslonu navigacijskega sistema, da omogoči natančno parkiranje.

Širokokotno ogledalo

Širokokotno zunanje ogledalo z dvojno lečo zmanjša mrtve kote med vožnjo na minimum. Veliko konveksno ogledalo na sovoznikovem senčniku zagotavlja pregled nad območjem mrtvega kota pri vzvratni vožnji in prostorskih omejitvah.

Varen, praktičen, napreden in z vrhunskim udobjem za voznika: novi opel movano je na voljo v izvedbah z različno opremo in ga je možno preprosto prilagoditi vsem vašim zahtevam za poslovanje.

Vsebino omogoča Opel Slovenija.
PRO
Članki
Članki Webinar: 5 priporočil za uspešno digitalizacijo in učinkovitejše delo ekip

Že veste, kaj bodo prednostne naloge, ko se v polni sestavi vodstvo in zaposleni spet srečate na svojih delovnih mestih? Ste že naredili...

PRO
Članki
Članki Zagon gospodarstva – so podjetja pripravljena nanj?

Te dni je mogoče zaznati veliko nejasnosti in negotovosti, a varovalni ukrepi, kot je varna razdalja med zaposlenimi ter strankami in...

PRO
Članki
Članki AVP v novi akciji sporoča: Varnostni pas zmanjša tveganje smrti za polovico

Z nacionalno preventivno akcijo Varnostni pas AVP poudarja, da dosledna uporaba varnostnega pasu zmanjša tveganje za smrt kar za polovico,...

PRO
Članki
Članki (Privoščite si) Top 5 aranžmajev za zimske počitnice

Za vas smo naredili izbor petih najbolj zanimivih nastanitvenih ponudb Megabona med zimskimi počitnicami. Cene se začnejo pri 78 evrih.

PRO
Članki
Članki (Privoščite si) Razvajanje v dvorcu in butičnem hotelu Lambergh Chateau & Hotel za 89 evrov

Ponudba je časovno omejena. Flash akcija traja le od 12.12. od 6.30 do 14. decembra do 10. ure.

PRO
Članki
Članki Osupljiv ambient za poslovne dogodke v naravi

Prostor v senci mogočnih dreves s svojim ekskluzivnim ambientom ponuja možnost najema za izvedbo dogodkov ter zagotavlja popolno...

PRO
Članki
Članki Velika verjetnost je, da je vaša pogodba z varnostnim podjetjem nezakonita. Globe in težave pri zavarovalnicah?

Večina varnostnih podjetij najema podizvajalce. A če v vaši pogodbi o varovanju niso navedeni vsi izvajalci varovanja, je v skladu z...

PRO
Članki
Članki To soboto obiščite interaktivni dogodek o prometni varnosti

Ker praznični december pogosto zaznamujejo zabave in uživanje prepovedanih snovi, agencija za varnost prometa javnost vabi na dogodek na...