FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? prPROpro

Renault Zoe – na novo domišljena mobilnost

Čas branja: 5 min
27.09.2019  01:58
Legendarna »katrca« oziroma Renault 4, za cifro višja »petka« in seveda Clio. To so Renaulti, s katerimi smo Slovenci zelo tesno povezani. V njih je marsikdo od nas prevozil prve kilometre, zapeljal prvo ljubezen, naraščaj in družino. Dostopni, mersko skromni, a velikodušni pri prostoru ter izjemno lahkotni za upravljanje.
Renault Zoe – na novo domišljena mobilnost

To so avtomobili našega življenja in natanko takšen je tudi novi ZOE. Kljub temu in morda ravno zaradi tega, ker je v celoti elektrificiran in zato nič manj življenjski kot naši dosedanji življenjski sopotniki.

Spoznali ga boste po prepoznavni, a vseeno v podrobnostih dodelani zunanjosti z novimi LED žarometi in povečanem rombu. Masko zdaj krasijo kromasti vstavki, v spodnjem delu odbijača pa sta kromasto obrobljeni meglenki. LED-sijalke so tudi v zadnjih žarometih in v smernikih v ogledalih.

Digitalna zaslona za lahkotnost upravljanja

V potniški kabini novi ZOE ohranja vrednote Renaultov preteklosti in jih nadgrajuje s popolno digitalizacijo, ki vam bo še dodatno olajšala opravljanje. Pred voznikom uvaja 25-centimetrski (10-palčni) zaslon, ki je v serijski opremi že od osnovne različice, ponaša pa se z ločljivostjo in funkcijami, ki so brez primere v tem segmentu.

Na zaslonu so prikazi glavnih pomagal za vožnjo in vsi z vožnjo na električni pogon povezani podatki, tudi eko-meter, ki spodbuja do okolja prijazno energijsko varčno vožnjo. V različicah z vgrajeno navigacijsko napravo prikazuje tudi napotke GPS. Voznik lahko po svoje nastavlja osvetlitev in razporeditev raznih prikazov na zaslonu.

Nad sredinsko konzolo je nameščen 23,6-centimetrski (9,3-palčni) zaslon na dotik, ki omogoča dostop do vseh funkcij navigacijske naprave in funkcij oziroma storitev za zabavo.

»Easy« do cilja, polnilnih mest in prave temperature

Novi ZOE s sistemom Renault EASY CONNECT zahtevne operacije združuje v enostavno in učinkovito uporabniško izkušnjo. Združuje novo multimedijsko napravo Renault EASY LINK in aplikacijo MY Renault.

Multimedijski sistem Renault EASY LINK je obogaten s posebnimi funkcijami za električna vozila, kot je sprotno iskanje razpoložljivih polnilnih mest. Uporabniku omogoča tudi priklop pametnega telefona in prikaz njegovih aplikacij preko vmesnika Apple CarPlay in Android Auto.

Z aplikacijo MY Renault na pametnem telefonu omogoča upravljanje vozila na daljavo: preverjanje napolnjenosti in stanje polnjenja akumulatorja, programiranje polnjenja ob presežni ponudbi, vklop ali programiranje vklopa ogrevanja ali klimatske naprave za dosego idealne temperature ob odhodu, ne da bi to krnilo doseg avtomobila, prav tako pa tudi prikaz dosega na zemljevidu.

Načrtovalec poti, ki je vključen v MY Renault, predlaga pot, ob kateri so označena tudi najbolj primerna polnilna mesta in skupen čas potovanja, upoštevajoč tudi čas morebitno potrebnega polnjenja.

V udobju električne tišine

Zahvaljujoč prostoročni kartici Renault vas bo novi ZOE takoj, ko bo začutil vašo bližino, pozdravil s svetlobno dobrodošlico. Razpel bo zunanji ogledali in odklenil vrata. Znotraj vas bo najprej pozdravila povsem preurejena armaturna plošča, obložena z mehkim, na dotik prijetnim kakovostnim materialom. Osrednja konzola je dvignjena in gosti novo elektronsko prestavno ročico, ki z enostavnim pritiskom nanjo omogoča spremembo načina vožnje. Polička za pametni telefon ima lahko tudi funkcijo indukcijskega polnjenja.

Samodejna parkirna zavora je serijska v vseh različicah novega ZOE in vožnjo še dodatno poenostavlja. Izbrali pa boste lahko tudi sedežne prevleke iz 100-odstotno reciklirane tkanine.

Nova energija

Novi ZOE v svojem jedru skriva edinstven par izjemno zmogljive in kompaktne baterije ter energijsko odločnega in varčnega električnega motorja v dveh zmogljivostnih izvedenkah. Motor R110 z močjo 80 kilovatov je že znan, tokrat pa ponuja vstopno in ne več zgornje možnosti izbire. Elektromotor R135 pa pomeni nov vrhunec ponudbe. Ponuja 245 Nm navora, ki novi ZOE od hitrosti 80 do 120 kilometrov na uro izstreli za 2,2 sekunde hitreje kot z elektromotorjem R110!

Poleg tega se je največja hitrost povzpela za pet kilometrov na uro, na 140 kilometrov na uro. Nov način B na prestavni ročici pa uvaja pametno delovanje, saj dodaja zavorno silo, s tem povečuje regeneracijo elektrike in razbremenjuje zavore.

Nova kompaktna baterija

Nov baterijski sklop modela ZOE Z.E. 50 sedaj ponuja kar 52 kilovatnih ur zmogljivosti oziroma 20 odstotkov več kot prej (ZOE Z. E. 40) ob skoraj nespremenjeni, le šest odstotkov večji masi in enakih merah.

Hitro, raznoliko in brezskrbno polnjenje

Novi ZOE ohranja polnjenje z izmeničnim tokom do 22 kW moči, kar pomeni, da gre za enega redkih vozil, ki na najpogostejših polnilnicah po državi omogoča popolno izkoriščanje vse moči teh polnilnic. Dodatno pa novi ZOE omogoča tudi uporabo polnilnih mest z enosmernim tokom z močjo do 50 kW.

Novi ZOE svojo polnilno vtičnico skriva pod velikim Renaultovim rombom, ki krasi sredino maske in skriva loputo polnilnega priključka. Ta je zdaj prilagojen za vtič Combo (CCS), ki je nekaj večji od prejšnjega. V njem sta združena standardna evropska vtičnica in dvopolni konektor za polnjenje z enosmernim tokom. Položaj na sredini prednjega dela olajšuje priklop, še zlasti na javnih polnilnih mestih, ki imajo lasten kabel. Vtičnica »tip 2« in polnilnik Caméléon sta še vedno na voljo za vsakdanjo rabo.

Doma, na delovnem mestu, na parkiriščih nakupovalnih središč ali uličnih javnih polnilnih mestih tako omogoča polnjenje z izmeničnim tokom (AC) do 22 kW moči. Zahvaljujoč vtičnici Combo pa je novi ZOE možno hitro polniti z enosmernim tokom (DC) do 50 kW moči. Za to je treba kabel hitrega polnilnega mesta priključiti v dvopolno vtičnico, ki je pod vtičnico »tip 2«.

Doma boste ZOE s priklopom na »wallbox« z močjo 7 kW od nič do 100 odstotkov napolnili v 9 urah in 25 minutah. To zagotavlja, da je celovito polnjenje zlahka možno doseči čez noč. Med kosilom v središču mesta boste zoe na javni polnilnici z močjo 22 kW v eni uri napolnili za naslednjih 125 kilometrov dosega. No, na daljšem potovanju pa se boste za okrepčilo ustavili na črpalki ob avtocesti. Tam bo ZOE zahvaljujoč veliki moči novega polnilnika z enosmernim tokom na hitrem polnilnem mestu z močjo 50 kW v le 30 minutah pridobil energijo za 150 kilometrov vožnje.

Prijetne, tihe električne vožnje!

Razkritje: Pokrovitelj vsebine je Renault Slovenija
PRO
Članki
Članki Webinar: 5 priporočil za uspešno digitalizacijo in učinkovitejše delo ekip

Že veste, kaj bodo prednostne naloge, ko se v polni sestavi vodstvo in zaposleni spet srečate na svojih delovnih mestih? Ste že naredili...

PRO
Članki
Članki Zagon gospodarstva – so podjetja pripravljena nanj?

Te dni je mogoče zaznati veliko nejasnosti in negotovosti, a varovalni ukrepi, kot je varna razdalja med zaposlenimi ter strankami in...

PRO
Članki
Članki AVP v novi akciji sporoča: Varnostni pas zmanjša tveganje smrti za polovico

Z nacionalno preventivno akcijo Varnostni pas AVP poudarja, da dosledna uporaba varnostnega pasu zmanjša tveganje za smrt kar za polovico,...

PRO
Članki
Članki (Privoščite si) Top 5 aranžmajev za zimske počitnice

Za vas smo naredili izbor petih najbolj zanimivih nastanitvenih ponudb Megabona med zimskimi počitnicami. Cene se začnejo pri 78 evrih.

PRO
Članki
Članki (Privoščite si) Razvajanje v dvorcu in butičnem hotelu Lambergh Chateau & Hotel za 89 evrov

Ponudba je časovno omejena. Flash akcija traja le od 12.12. od 6.30 do 14. decembra do 10. ure.

PRO
Članki
Članki Osupljiv ambient za poslovne dogodke v naravi

Prostor v senci mogočnih dreves s svojim ekskluzivnim ambientom ponuja možnost najema za izvedbo dogodkov ter zagotavlja popolno...

PRO
Članki
Članki Velika verjetnost je, da je vaša pogodba z varnostnim podjetjem nezakonita. Globe in težave pri zavarovalnicah?

Večina varnostnih podjetij najema podizvajalce. A če v vaši pogodbi o varovanju niso navedeni vsi izvajalci varovanja, je v skladu z...

PRO
Članki
Članki To soboto obiščite interaktivni dogodek o prometni varnosti

Ker praznični december pogosto zaznamujejo zabave in uživanje prepovedanih snovi, agencija za varnost prometa javnost vabi na dogodek na...