FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Porschepro

Tradicija, športnost in eleganca združeni v eno.

Športni duh v trendovski podobi

Čas branja: 3 min
10.10.2019  03:37
Pri Porscheju so z novim macanom vnovič dokazali, da se spoznajo na trende, a v tipično svojem slogu spišejo čisto svojo pustolovščino. Macan je namreč idealna fuzija športnosti in robustnosti za vse, ki neradi sklepajo kompromise.
Športni duh v trendovski podobi
Porsche macan je športni avtomobil, ki je uporaben ne glede na podlago, vremenske razmere ali številko potnikov. Ob odlični vozni dinamiki in terenski robustnosti ponuja tudi pet vrat in pet sedežev ter veliko prostora za hobije, zabavo in šport.

Ko beseda nanese na znamko Porsche, v hipu pomislimo na zares zmogljive športne avtomobile. Takšne, ki na znamenitih dirkališčih po svetu bijejo bitko s tisočinkami sekunde in tekmece izzivajo z velikim spojlerjem na zadku, pa tudi na takšne športnike, ki imajo pet vrat in družinski prtljažnik ali pa je njihov trebuh prav po terensko visoko oddaljen od tal.

Bistvo čisto vsakega Porscheja se namreč skriva v njegovem športnem izvoru, torej tistem, kar ponuja pod motornim pokrovom prek menjalnika in podvozja vse do izpušnega sistema in kar čutiš za njegovim volanom ali ob obilici prostora na zadnjih sedežih in v prtljažniku ali pa morda na nedeljskem izletu zunaj urejenih cest. Pri Porscheju so pred leti s svojim macanom tako odlično unovčili prestižni pedigre modela 911 ter izkušnje z velikim cayennom in ga razširili na razred manjših športnih terencev. Macan je v hipu postal prodajna uspešnica, v novi podobi pa si bo zlahka razširil krog oboževalcev in najzahtevnejših voznikov.

Vpadljiv, udoben in tehnično napreden

Pri novem macanu je kaj hitro jasno, kateri znamki pripada, hkrati pa je dovolj poseben, da povsod pritegne poglede. Športni DNK Porschejevih vozil v oblikovanju je namreč hitro prepoznaven, vtis naredi že od spredaj, kjer prevladujejo velike zračne odprtine in LED-luči v hišnem slogu. Velik pokrov motorja, ki se razteza vse do blatnika, daje avtomobilu močan videz, s strani pa s kupejevsko padajočo strešno linijo poudarja dinamično naravo vozila. Nežno oblikovani zadnji del daje občutek športne elegance, ker si je macan za vzor vzel 911, pa ima na zadku dolgo svetlobno linijo, ki povezuje oba žarometa LED, pod njo pa velik in zgovoren napis Porsche. Brez dvoma macan hitro opozori nase, kjerkoli se pojavi, sploh v vpadljivi barvi, kot sta miami blue in mamba green.

Notranjost v skladu s tradicijo znamke deluje prefinjeno in imenitno, oprema je bogata, kakovost pričakovano odlična, ergonomija pa že meji na popolnost. Voznik suka enak volanski obroč, kot je v 911, ob izbiri paketa sport chrono pa je v slogu superšportnega modela 918 spyder na notranjem delu še vrtljivo stikalo za izbiro voznega profila. Praktično in uporabno, sploh med prehitevanji, ko macan za 20 sekund še bolj pokaže zobe in skoči v ospredje.

Veliko pozornosti pritegne tudi 10,9-palčni zaslon na dotik, navigacijski sistem zna v realnem času tudi opozarjati na težave v prometu, infozabavni sistem pa ima nameščenih veliko funkcij za izboljševanje vsakodnevne uporabniške izkušnje.

Trendovski, vendar še vedno izjemno športen

Da Porscheja lažje razumeš, ga moraš voziti, obred pa se začne že pri obračanju kontaktnega ključa, ki je tradicionalno postavljen ob volanu na levi strani. Del bogate tradicije so tudi bokserski motorji, sprva zračno, nato vodno hlajeni, danes pa za več moči in v duhu visokih ekoloških standardov opremljeni s turbopuhali. Porsche brez dvoma dela avtomobile, s katerimi si ljudje uresničujejo mladostne sanje oziroma se nagradijo za uspeh v življenju ali poslu.

Že sedi se skoraj kot v 911, le da občutno višje, odlični sedeži res dobro držijo telo in so udobni, macanov prilagodljivi štirikolesni pogon z vektoriranjem navora pa je športno naravnan ter z večinskim prenosom na zadnji kolesni par kar kliče po skokih med zavoje, pri čemer podlaga ne igra nobene vloge.

Macan letvico športnosti, udobja in vsestranske uporabnosti nad vse tekmece dviguje tudi z močnimi štiri- in šestvaljnimi turbobencinskimi stroji z močjo od 180 do 324 kilovatov (od 245 do 440 konjskih moči), silovitimi pospeški (le 4,3 sekunde od nič do sto kilometrov na uro in največjo hitrostjo 270 kilometrov na uro), serijskim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK), zmogljivimi zavorami, elektronskim krmiljenjem blažilnikov, odličnim podvozjem in natančnim krmiljenjem.

Pri najbolj šport­ni nastavitvi podvozja, men­jalnika in motorja se macan tako kar potopi v ovinek, že hip pozneje pa izstreli v naslednjega. Avtomobil se med dinamično vožnjo med zavoji skoraj ne nagiba, zdrsi ob polnem plinu pa so izjemno predvidljivi, nadzorovani in uživaški. Macan se v slogu svojega imena, indonezijske mačke, ne ustraši niti zahtevnejšega terena, kjer hitro pokaže, kdo je tudi tam glavni.

Porschejev novi športni terenec macan tako vnovič postavlja standarde pri vpadljivosti, udobju, prestižu, vozni dinamiki in užitku – naj gre za urbana središča, hitre ceste, med zavoji ali pa razgiban teren.

Macan vas v Porsche Centru Ljubljana navduši s ceno od 599 evrov na mesec.

PRO
Članki
Članki Porsche, ki tradicijo umetelno povezuje s prihodnostjo

Vznemirljiv, vozniško izjemen in električen. Taycan je pravi porsche 21. stoletja, ki na novo uteleša vrednote, ki jih je slovita...

PRO
Članki
Članki Pravi porsche za 21. stoletje

Izjemno hiter, vznemirljiv, natančen, vozniško odličen in inovativen. Taycan je pravi porsche in je porsche nove dobe, trajnostno...

PRO
Članki
Članki Kako bo prihodnost Porscheja drugačna, a hkrati enaka

"Ko pride čas, da razmisliš o poti, ki si jo ubral, boš vesel, da si izbral pravo vozilo." Ferry Porsche

PRO
Članki
Članki Vrhunska zmes športnosti in varčnosti pri roki

Športne zmogljivosti in skromna poraba ponavadi ne gredo skupaj, a da je z veliko poguma, 70-letnimi izkušnjami in izjemnim znanjem...

PRO
Članki
Članki Kako je Porsche z električnimi modeli izzval Teslo

Prihodnost bo električna, pravijo pri Porscheju, njihova rdeča nit pa sta električni športnik in električni športni terenec, s...

PRO
Članki
Članki Prestižni SUV prvak za izbran okus

Za mnoge je pravi luksuzni športni terenec samo eden, drugi pa so le približki. Porsche cayenne z novo generacijo le še utrjuje svoj...

PRO
Članki
Članki Bravurozna združitev dveh različnih svetov – športnosti in ekologije

Porsche s hibridno tehnologijo v svojem slogu mojstrsko spaja dva na videz povsem nezdružljiva svetova. V posameznih modelih namreč...

PRO
Članki
Članki Prvinska športnost in trendi v dostopnem pakiranju

Porsche je znamka z dolgo tradicijo izdelovanja športnih in modnih avtomobilov, ki pa si jih v nasprotju s široko razširjenim...