FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Pokojninska družba Apro

Partnerstvo v korist zavarovancev.

Recept za nižjo dohodnino 

Izračunaj si pokojnino z mobilno aplikacijo!

 

Čas branja: 2 min
20.11.2018  13:50  Dopolnjeno: 21.11.2018 10:06
Le še do konca leta lahko izkoristimo eno redkih davčnih olajšav v Sloveniji, s katero si lahko znižamo dohodnino in poskrbimo za svojo dodatno pokojnino.
Recept za nižjo dohodnino 

Dohodninsko osnovo si lahko znižamo v Sloveniji tudi s prostovoljnim individualnim dodatnim pokojninskim zavarovanjem, s katerim si lahko med zaposlitvijo vplačujemo na svoj varčevalni račun poljubne zneske, ki se nam obrestujejo v izbranih kritnih skladih, in ko se upokojimo, dobimo te prihranke oplemenitene izplačane ali v obliki dodatne pokojninske rente vsak mesec do konca življenja ali pa v enkratnem znesku. V primeru individualnega varčevanja lahko dobimo prihranke enkratno izplačane tudi kadarkoli pred upokojitvijo, tako da je izplačilo povsem fleksibilno.

Nazaj dobimo do 50 odstotkov vplačil

Vsa vplačila za individualno dodatno pokojninsko zavarovanje med letom se nam upoštevajo pri znižanju dohodninske osnove, kar v praksi pomeni, da dobimo del vplačil nazaj ob poračunu dohodnine oziroma se nam zniža doplačilo (velja, če davčne olajšave ne izkoristimo prek kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja).

Nekdo v 50-odstotnem dohodninskem razredu bo dobil nazaj polovico vplačila, saj je vračilo odvisno od našega dohodninskega razreda in znaša tako od 16 do 50 odstotkov. Največji znesek, ki se upošteva pri znižanju osnove za dohodnino, je 5,844 odstotka bruto letne plače zaposlenega (dodatno letni znesek ne sme presegati 2.819 evrov). Tako si lahko zaposleni z neto plačo dva tisoč evrov vplača letno 2.340 evrov in ob poračunu dohodnine bo dobil nazaj oziroma se mu zniža doplačilo za približno 795 evrov, medtem ko bo imel celotni vplačani znesek na svojem varčevalnem računu. Tovrstne olajšave ne omogoča nobena druga oblika varčevanja v Sloveniji in tako lahko z leti le pri dohodnini prihranimo več tisoč evrov.

Od olajšave vas loči le nekaj klikov

Začeti varčevati je preprosto in vse lahko uredimo iz domačega naslanjača. Obiščemo www.pokojnina.si, izberemo sklenitev individualnega varčevanja in izpolnimo preprost obrazec. Vse preostalo uredi za vas Pokojninska družba A, ki omogoča poleg spletne sklenitve tudi spletno plačilo premije s kartico Diners Cluba celo na obroke. Tako lahko izkoristite davčno olajšavo še letos, premijo pa plačate na obroke v prihodnjem letu. Več o plačilu na obroke na povezavi.

Varčuje že polovica zaposlenih v Sloveniji

V okviru drugega pokojninskega stebra, to je v Sloveniji dodatno pokojninsko zavarovanje, varčuje že približno polovica vseh zaposlenih v Sloveniji, ki je do danes privarčevala že dobre 2,2 milijarde evrov. Tako bo imel vsak drugi zaposleni v Sloveniji v prihodnje poleg javne še dodatno pokojninsko rento, ki mu bo omogočala kakovostno življenje, potovanja, hobije ...

Pri Pokojninski družbi A, d. d., so specialisti za pokojninsko varčevanje, saj se pokojninska družba ukvarja izključno z zbiranjem in upravljanjem pokojninskih prihrankov. Danes ji zaupa že skoraj 50 tisoč zaposlenih, upravlja pa že 300 milijonov evrov prihrankov. Varčevalci lahko izbirajo med tremi skladi, v katerih se plemenitijo njihovi prihranki, od dinamičnih delniških skladov do konservativnih zajamčenih skladov z garancijo glavnice in zajamčenim donosom. Preverite vse možnosti investiranja na povezavi.

Izkoristite olajšavo danes.

PRO
Članki
Članki Rekordno število zaposlenih v drugem pokojninskem stebru

Konec leta 2018 je po zadnjih podatkih ministrstva za delo, družino in socialne zadeve za dodatno pokojnino varčevalo že 548.189...

PRO
Članki
Članki EBRI: 79 odstotkov Američanov namerava delo nadaljevati po upokojitvi

To pa pogosto zaradi zdravstvenih in drugih razlogov ne bo možno. Medtem so starejši Slovenci še vedno med najmanj delovno aktivnimi.

PRO
Članki
Članki Ali morate spet doplačati dohodnino?

Če ste eden izmed 307.570 Slovencev, ki ste v minulih dneh prejeli informativni izračun dohodnine, po katerem boste to morali spet...

PRO
Članki
Članki Večino zaposlenih v razvitih državah skrbi, kako bodo shajali v pokoju

Kar polovica zaposlenih Evropejcev pričakuje, da bo morala po upokojitvi še delati prek različnih oblik občasnega dela.

PRO
Članki
Članki Nemci bodo delali do 67. leta

Nemška koalicija je soglasno sprejela postopen dvig upokojitvene starosti na 67 let.

PRO
Članki
Članki Pogoji za javne pokojnine v letu 2019

Letos so prvič izenačeni pogoji za pridobitev starostne pokojnine za moške in ženske.

PRO
Članki
Članki Varčevanje za pokojnino največji finančni stres za Američane 2

Slabi dve tretjini Američanov obžalujeta, da sta v preteklosti preveč trošili, namesto da bi varčevali za pokojnino.  

PRO
Članki
Članki Davčna olajšava letos, premija na obroke prihodnje leto

Tudi letos lahko pri Pokojninski družbi A premijo individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja plačate na obroke.