FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Pokojninska družba Apro

Partnerstvo v korist zavarovancev.

Oglasno sporočilo

Z varčevanjem do nižje dohodnine

Izračunaj si pokojnino z mobilno aplikacijo!

 

Čas branja: 1 min
07.12.2017  13:40
Le še do konca leta si lahko z vplačilom individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja znižamo dohodnino in povečamo svoje prihranke za prihodnost.
Z varčevanjem do nižje dohodnine
Foto: dolgachov

Poleg splošne olajšave, do katere so upravičeni vsi zavezanci za plačilo dohodnine in posebne olajšave za vzdrževane družinske člane (otroke), si lahko osnovo za obračun dohodnine znižamo tudi z vplačilom premije individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, s katerim istočasno varčujemo za svojo prihodnost.

Vsa vplačila do skupne višine 5,84 odstotka bruto letne plače zaposlenega (letno ne več kot 2.819 evrov) se upoštevajo pri znižanju osnove za dohodnino, kar poenostavljeno pomeni, da dobimo del vplačane premije nazaj ob poračunu dohodnine oziroma se nam zniža doplačilo. Zaposleni z neto plačo 1.500 evrov si lahko decembra vplača letno premijo denimo 1.650 evrov in ob poračunu dohodnine bo dobil nazaj približno 450 evrov dohodnine, celotnih 1.650 evrov pa bo imel na svojem varčevalnem računu. Višina vračila je odvisna od dohodninskega razreda, v katerega smo uvrščeni, in posameznik dobi nazaj od 25 do 50 odstotkov vplačane premije. Tovrstne olajšave v Sloveniji ne omogoča nobena druga oblika varčevanja. Tako lahko z leti le pri dohodnini posameznik prihrani več tisoč evrov.

Začnite varčevati enostavno in varno prek spleta

Sklenitev varčevanja je hitra in preprosta, saj se lahko vse uredi enostavno prek spleta. Na spletni strani Pokojninske družbe A izpolnite enostaven spletni obrazec in nato nakažete želeno premijo na vaš novi varčevalni račun, če želite pa lahko celo vplačate premijo prek spleta s svojo Diners Club kartico, ki omogoča plačilo letne premije na do 12 obrokov. Tako lahko izkoristite davčno olajšavo še letos, premijo pa plačate na obroke v naslednjem letu.

Vplačane premije investirate v enega izmed treh kritnih skladov, od delniškega do zajamčenega, ki omogočajo vsakemu, da najde sklad, ki je primeren njegovi starosti in naklonjenosti k tveganju. Za mlajše in bolj dinamične je na voljo delniški sklad z večinsko delniško sestavo, za bolj konservativne pa zajamčeni sklad z garancijo glavnice in minimalnim letnim donosom.

Začnite varčevati za dodatno pokojnino in izkoristite davčno olajšavo!

PRO
Članki
Članki Ali morate spet doplačati dohodnino?

Če ste eden izmed 307.570 Slovencev, ki ste v minulih dneh prejeli informativni izračun dohodnine, po katerem boste to morali spet...

PRO
Članki
Članki Večino zaposlenih v razvitih državah skrbi, kako bodo shajali v pokoju

Kar polovica zaposlenih Evropejcev pričakuje, da bo morala po upokojitvi še delati prek različnih oblik občasnega dela.

PRO
Članki
Članki Nemci bodo delali do 67. leta

Nemška koalicija je soglasno sprejela postopen dvig upokojitvene starosti na 67 let.

PRO
Članki
Članki Pogoji za javne pokojnine v letu 2019

Letos so prvič izenačeni pogoji za pridobitev starostne pokojnine za moške in ženske.

PRO
Članki
Članki Varčevanje za pokojnino največji finančni stres za Američane 2

Slabi dve tretjini Američanov obžalujeta, da sta v preteklosti preveč trošili, namesto da bi varčevali za pokojnino.  

PRO
Članki
Članki Davčna olajšava letos, premija na obroke prihodnje leto

Tudi letos lahko pri Pokojninski družbi A premijo individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja plačate na obroke.

PRO
Članki
Članki Recept za nižjo dohodnino 

Le še do konca leta lahko izkoristimo eno redkih davčnih olajšav v Sloveniji, s katero si lahko znižamo dohodnino in poskrbimo za svojo...

PRO
Članki
Članki Znižajte si dohodnino do konca leta z varčevanjem

Le še do konca leta si lahko znižamo dohodnino z vplačilom premije individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, s katerim...