FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Pokojninska družba Apro

Partnerstvo v korist zavarovancev.

Prihodnje leto bo na voljo sodobno varčevanje za pokojnino

Izračunaj si pokojnino z mobilno aplikacijo!

 

Čas branja: 1 min
22.10.2015  15:36
Novost je privlačna predvsem za mlajše zavarovance.

Na včerajšnjem posvetu je Pokojninska družba A, d.d. predstavila naložbeno politiko življenjskega cikla, ki bo v naslednjem letu omogočala vsem njenim zavarovancem sodoben način varčevanja za pokojnino in predstavlja eno večjih novosti na področju pokojninskega varčevanja.

hribar-blaz.1445519026.jpg.n.960px.jpg
Podrobnosti je predstavil član uprave Blaž Hribar, ki je izpostavil prednosti delniških naložb pri dolgoročnem varčevanju, kamor se uvršča tudi varčevanje za pokojnino.

Naložbena politika življenjskega cikla predstavlja novo dimenzijo varčevanja v okviru prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo in bo postalo še bolj privlačno predvsem za mlajše zavarovance.

Življenjski cikel temelji na zgodovinskih podatkih, da so delnice dolgoročno donosnejše od preostalih manj tveganih naložb. Za mlajše, ki bodo varčevali daljše obdobje je tako smiselno, da imajo v začetnem obdobju varčevanja svoje prihranke investirane večinoma v delnice. Ko se bližajo upokojitvi in obdobju, ko bodo začeli prejemati iz prihrankov dodatno pokojnino, se prične delež delnic zniževati in povečevati delež kratkoročno bolj varnih naložb, kot so obveznice. S tem je zagotovljeno optimalno razmerje med donosom in tveganjem tekom celotnega varčevanja.

Naložbena politika življenjskega cikla je skupaj z davčno olajšavo, ki jo država namenja dodatnemu pokojninskemu zavarovanju, idealna oblika varčevanja za pokojnino, ki lahko nadomesti upad javnih pokojnin in zagotovi kvalitetno življenje tudi po koncu aktivnih let, so še dodali na posvetu.

Na srečanju je predsednica uprave, Karmen Dietner, predstavila tekoče podatke o poslovanju Pokojninske družbe A, d.d. Izpostavila je nadaljevanje uspešnega poslovanja družbe, ki upravlja že skoraj 215 milijonov evrov sredstev in ima 41.690 zavarovancev. Kot posebej pozitivno je izpostavila še rast števila zavarovancev, ki ob upokojitvi prejemajo dodatno pokojnino, saj je takih že več kot 1.500.

Svetovalec uprave Žiga Vižintin pa je predstavil novosti na področju dodatnih pokojninskih rent. V letu 2016 se bodo začele uporabljati za izračune pokojninskih rent enotne tablice smrtnosti in ne bo več razlikovanja po spolu. Edina kriterija, ki bosta vplivala na višino dodatne pokojninske rente bosta ostajala le še višina privarčevanih sredstev in starost zavarovanca.

frankl-kobilica.1445518925.jpg.n.960px.jpg
Srečanje je sklenil pogovor Petra Frankla, direktorja časnika Finance, z Alenom Kobilico, uspešnim manekenom, podjetnikom in para triatloncem, ki je z navzočimi delil svojo navdihujočo življenjsko zgodbo in pogled na pomen ciljev, motivacije in vztrajanja v vsakdanjem in poslovnem življenju.

Alen je omenil, da mu je žal, da v zgodnjih letih svoje kariere ni dal več na stran, ker nikoli ne veš, kaj se ti zgodi v življenju. Vendar v mladosti ne misliš na to, kar pa ni pravilno.

PRO
Članki
Članki EBRI: 79 odstotkov Američanov namerava delo nadaljevati po upokojitvi

To pa pogosto zaradi zdravstvenih in drugih razlogov ne bo možno. Medtem so starejši Slovenci še vedno med najmanj delovno aktivnimi.

PRO
Članki
Članki Ali morate spet doplačati dohodnino?

Če ste eden izmed 307.570 Slovencev, ki ste v minulih dneh prejeli informativni izračun dohodnine, po katerem boste to morali spet...

PRO
Članki
Članki Večino zaposlenih v razvitih državah skrbi, kako bodo shajali v pokoju

Kar polovica zaposlenih Evropejcev pričakuje, da bo morala po upokojitvi še delati prek različnih oblik občasnega dela.

PRO
Članki
Članki Nemci bodo delali do 67. leta

Nemška koalicija je soglasno sprejela postopen dvig upokojitvene starosti na 67 let.

PRO
Članki
Članki Pogoji za javne pokojnine v letu 2019

Letos so prvič izenačeni pogoji za pridobitev starostne pokojnine za moške in ženske.

PRO
Članki
Članki Varčevanje za pokojnino največji finančni stres za Američane 2

Slabi dve tretjini Američanov obžalujeta, da sta v preteklosti preveč trošili, namesto da bi varčevali za pokojnino.  

PRO
Članki
Članki Davčna olajšava letos, premija na obroke prihodnje leto

Tudi letos lahko pri Pokojninski družbi A premijo individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja plačate na obroke.

PRO
Članki
Članki Recept za nižjo dohodnino 

Le še do konca leta lahko izkoristimo eno redkih davčnih olajšav v Sloveniji, s katero si lahko znižamo dohodnino in poskrbimo za svojo...