FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Pokojninska družba Apro

Partnerstvo v korist zavarovancev.

Prihodnje leto bo na voljo sodobno varčevanje za pokojnino

Izračunaj si pokojnino z mobilno aplikacijo!

 

Čas branja: 1 min
22.10.2015  15:36
Novost je privlačna predvsem za mlajše zavarovance.
Prihodnje leto bo na voljo sodobno varčevanje za pokojnino

Na včerajšnjem posvetu je Pokojninska družba A, d.d. predstavila naložbeno politiko življenjskega cikla, ki bo v naslednjem letu omogočala vsem njenim zavarovancem sodoben način varčevanja za pokojnino in predstavlja eno večjih novosti na področju pokojninskega varčevanja.

hribar-blaz.1445519026.jpg.n.960px.jpg
Podrobnosti je predstavil član uprave Blaž Hribar, ki je izpostavil prednosti delniških naložb pri dolgoročnem varčevanju, kamor se uvršča tudi varčevanje za pokojnino.

Naložbena politika življenjskega cikla predstavlja novo dimenzijo varčevanja v okviru prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo in bo postalo še bolj privlačno predvsem za mlajše zavarovance.

Življenjski cikel temelji na zgodovinskih podatkih, da so delnice dolgoročno donosnejše od preostalih manj tveganih naložb. Za mlajše, ki bodo varčevali daljše obdobje je tako smiselno, da imajo v začetnem obdobju varčevanja svoje prihranke investirane večinoma v delnice. Ko se bližajo upokojitvi in obdobju, ko bodo začeli prejemati iz prihrankov dodatno pokojnino, se prične delež delnic zniževati in povečevati delež kratkoročno bolj varnih naložb, kot so obveznice. S tem je zagotovljeno optimalno razmerje med donosom in tveganjem tekom celotnega varčevanja.

Naložbena politika življenjskega cikla je skupaj z davčno olajšavo, ki jo država namenja dodatnemu pokojninskemu zavarovanju, idealna oblika varčevanja za pokojnino, ki lahko nadomesti upad javnih pokojnin in zagotovi kvalitetno življenje tudi po koncu aktivnih let, so še dodali na posvetu.

Na srečanju je predsednica uprave, Karmen Dietner, predstavila tekoče podatke o poslovanju Pokojninske družbe A, d.d. Izpostavila je nadaljevanje uspešnega poslovanja družbe, ki upravlja že skoraj 215 milijonov evrov sredstev in ima 41.690 zavarovancev. Kot posebej pozitivno je izpostavila še rast števila zavarovancev, ki ob upokojitvi prejemajo dodatno pokojnino, saj je takih že več kot 1.500.

Svetovalec uprave Žiga Vižintin pa je predstavil novosti na področju dodatnih pokojninskih rent. V letu 2016 se bodo začele uporabljati za izračune pokojninskih rent enotne tablice smrtnosti in ne bo več razlikovanja po spolu. Edina kriterija, ki bosta vplivala na višino dodatne pokojninske rente bosta ostajala le še višina privarčevanih sredstev in starost zavarovanca.

frankl-kobilica.1445518925.jpg.n.960px.jpg
Srečanje je sklenil pogovor Petra Frankla, direktorja časnika Finance, z Alenom Kobilico, uspešnim manekenom, podjetnikom in para triatloncem, ki je z navzočimi delil svojo navdihujočo življenjsko zgodbo in pogled na pomen ciljev, motivacije in vztrajanja v vsakdanjem in poslovnem življenju.

Alen je omenil, da mu je žal, da v zgodnjih letih svoje kariere ni dal več na stran, ker nikoli ne veš, kaj se ti zgodi v življenju. Vendar v mladosti ne misliš na to, kar pa ni pravilno.

PRO
Članki
Članki Evropa, stara celina

Zaradi podaljševanja življenjske dobe Evropejcev in sočasnega upada rodnosti postaja Evropa dobesedno stara celina.

PRO
Članki
Članki Zakaj smo podcenjevali epidemijo koronavirusa

Razlogi, zakaj na začetku večina ljudi ni resno jemala nevarnosti koronavirusa in je podcenjevala hitrost njegovega širjenja, so...

PRO
Članki
Članki Dodatno pokojnino lahko uredite na daljavo

Zaradi omejitev širjenja koronavirusa so vse zavarovalnice in pokojninske družbe zaprle svoje poslovalnice za fizične obiske, vendar...

PRO
Članki
Članki Evropa se stara

Staranje prebivalstva bo imelo največje negativne posledice na povečanje javnih izdatkov za pokojnine; na primeru Slovenije, kjer danes...

PRO
Članki
Članki Največ zaposlenih glede upokojitve skrbita zdravje in finance

Močno se spreminjajo tudi pogledi na to, kdo naj bi zaposlenim zagotavljal prihodke v pokoju. V povprečju zaposleni pričakujejo, da jim...

PRO
Članki
Članki Upokojevanje v letu 2020

Z letošnjim januarjem se prvič po dolgih letih pogoji za pridobitev starostne pokojnine ne poslabšujejo, pokojnine se za moške celo...

PRO
Članki
Članki Davčna olajšava letos, premija na obroke prihodnje leto

Na obroke lahko poleg novega fotelja ali televizorja vplačamo celo premijo dodatnega pokojninskega zavarovanja.

PRO
Članki
Članki Do nižje dohodnine z več otroki ali varčevanjem za pokojnino

Dohodninsko osnovo si lahko do konca leta znižamo z olajšavami. Najbolj uveljavljena je olajšava za vzdrževane družinske člane,...