FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Pokojninska družba Apro

Partnerstvo v korist zavarovancev.

Več revnih med upokojenci kot brezposelnimi

Izračunaj si pokojnino z mobilno aplikacijo!

 

Čas branja: 1 min
17.09.2015  22:42
Po podatkih SURS za leto 2014 je bila stopnja tveganja revščine v Sloveniji 14,5-odstotna, kar pomeni, da je v Sloveniji živelo pod pragom tveganja revščine 14,5 % prebivalcev oziroma kar 290.000 oseb.

revscina.1442487125.jpg.c.960px.jpg
Med vsemi osebami pod pragom tveganja revščine so največji 26-odstotni delež predstavljali upokojenci (18 % upokojene ženske in 8 % upokojeni moški).

Šele na drugem mestu so sledile brezposelne osebe s 24-odstotnim deležem, kar pomeni, da je v Sloveniji živelo lansko leto pod pragom revščine več upokojencev kot pa brezposelnih oseb.

Letni prag tveganja revščine za enočlansko gospodinjstvo je znašal 7.146 EUR; razpoložljivi neto dohodek oseb, ki so živele pod pragom tveganja revščine, je bil torej nižji od 596 EUR na ekvivalentno odraslo osebo na mesec. Prag tveganja revščine za štiričlansko družino z dvema odraslima in z dvema otrokoma, mlajšima od 14 let, je znašal 1.251 EUR na mesec, prag za dvočlansko gospodinjstvo brez otrok pa 893 EUR na mesec.

Stopnja tveganja revščine je bila najvišja v spodnjeposavski (19,9 %), pomurski (17,5 %), jugovzhodni Sloveniji (17,4 %) in podravski statistični regiji(17,3 %), najnižja pa v notranjsko-kraški (11,3 %) in osrednjeslovenski statistični regiji (11,4 %).

Kako lahko zaposleni s pomočjo dodatnega pokojninskega zavarovanja poskrbijo danes, da se jutri ob upokojitvi ne bodo znašli pod pragom revščine, lahko preberete na tej povezavi.

PRO
Članki
Članki Pogoji za javne pokojnine v letu 2019

Letos so prvič izenačeni pogoji za pridobitev starostne pokojnine za moške in ženske.

PRO
Članki
Članki Varčevanje za pokojnino največji finančni stres za Američane 2

Slabi dve tretjini Američanov obžalujeta, da sta v preteklosti preveč trošili, namesto da bi varčevali za pokojnino.  

PRO
Članki
Članki Davčna olajšava letos, premija na obroke prihodnje leto

Tudi letos lahko pri Pokojninski družbi A premijo individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja plačate na obroke.

PRO
Članki
Članki Recept za nižjo dohodnino 

Le še do konca leta lahko izkoristimo eno redkih davčnih olajšav v Sloveniji, s katero si lahko znižamo dohodnino in poskrbimo za svojo...

PRO
Članki
Članki Znižajte si dohodnino do konca leta z varčevanjem

Le še do konca leta si lahko znižamo dohodnino z vplačilom premije individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, s katerim...

PRO
Članki
Članki Bo pokojninsko problematiko reševala generacija 50+?

Med vsemi državami OECD ima Slovenija eno najnižjih stopenj delovne aktivnosti zaposlenih v starosti od 55 do 64 let. Ta znaša le 35...

PRO
Članki
Članki Kaj pa zdaj, ko zmanjkuje zaposlenih?

Kar 75 odstotkov zaposlenih v Sloveniji se upokoji takoj, ko izpolnijo minimalne pogoje za upokojitev, tako ima Slovenija med vsemi...

PRO
Članki
Članki Koliko vas stane kognitivna lenoba?

Zaradi nagnjenosti k statusu quo ne opustimo slabih navad in ne začnemo privzemati dobre.