FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Pokojninska družba Apro

Partnerstvo v korist zavarovancev.

Kako izvajalci tržijo dodatna pokojninska zavarovanja

Izračunaj si pokojnino z mobilno aplikacijo!

 

Čas branja: 1 min
05.06.2013  22:30
V dodatno pokojninsko zavarovanje je pri nas vključenih prek 60 odstotkov zaposlenih, kljub temu pa izvajalci dodatnega pokojninskega zavarovanja ne sedijo križem rok.

V želji po pridobitvi novih zavarovancev izvajajo niz aktivnosti.

Zpiz je le "pretočna blagajna"

V Pokojninski družbi A poskušajo pri trženju delodajalcem in zavarovancem predstaviti sedanjo razmerje med plačo in pokojnino. Iz razmerja povprečna plača proti povprečni starostni pokojnini ena proti 0,75 pred desetletjem je upadlo na razmerje ena proti 0,63. "Pojasnimo jim, da Zpiz ni sklad, kjer se desetletja zbirajo njihovi prispevki, je le 'pretočna blagajna' med prispevki in pokojninami, ki se mesečno polni in prazni. Prikažemo jim davčno ugodnost dodatnega pokojninskega zavarovanja, saj zaradi nje prejme zavarovanec v povprečju 77 odstotkov višjo premijo, kot bi ob enakem delodajalčevem strošku znašalo izplačilo premije v obliki plače. Predstavimo jim oblike in višine pokojninske rente, dedovanje sredstev in rente ter varnost te oblike varčevanja. Kljub jasnim dejstvom, da danes vsak potrebuje varčevati za pokojnino, gospodarske razmere marsikateremu zavarovancu trenutno ne omogočajo skrbeti za prihodnost," še pravijo v Pokojninski A.

Osredotočeni na srednja in manjša podjetja

Skupna trži dodatno pokojninsko zavarovanje predvsem pri delodajalcih, ki še nimajo sklenjenega zavarovanja za svoje zaposlene. "Fokus se je iz velikih podjetij preselil na srednja in manjša, tržimo pa tudi individualna zavarovanja. Večina trženja poteka neposredno, ciljno naravnano, občasno (predvsem proti koncu leta) pa imamo tudi akcije usmerjene k individualnim zavarovancem," pojasnjujejo na Skupni.

Dva nova pokojninska načrta

"Svojo ponudbo smo prenovili, od oktobra lani imamo dva nova pokojninska načrta, ki poleg nižjih stroškov ponujata tudi dodatna kritja," so nam sporočili iz Zavarovalnice Triglav. Poudarili so tudi prednost novih pokojninskih načrtov: kritji dodatne starostne pokojnine ter predčasne starostne pokojnine vsebujeta še zavarovanje dodatne družinske pokojnine in nezgodno zavarovanje za primer smrti ob nižjih stroških. "Pri trženju dveh novih pokojninskih načrtov stranke obveščamo o nujnosti dodatnih pokojninskih zavarovanj glede na pričakovane pokojnine iz obveznega pokojninskega zavarovanja in jim ponujamo ugodno ponudbo z nizkimi stroški in novimi dodatnimi kritji," so še pojasnili na Triglavu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
PRO
Članki
Članki EBRI: 79 odstotkov Američanov namerava delo nadaljevati po upokojitvi

To pa pogosto zaradi zdravstvenih in drugih razlogov ne bo možno. Medtem so starejši Slovenci še vedno med najmanj delovno aktivnimi.

PRO
Članki
Članki Ali morate spet doplačati dohodnino?

Če ste eden izmed 307.570 Slovencev, ki ste v minulih dneh prejeli informativni izračun dohodnine, po katerem boste to morali spet...

PRO
Članki
Članki Večino zaposlenih v razvitih državah skrbi, kako bodo shajali v pokoju

Kar polovica zaposlenih Evropejcev pričakuje, da bo morala po upokojitvi še delati prek različnih oblik občasnega dela.

PRO
Članki
Članki Nemci bodo delali do 67. leta

Nemška koalicija je soglasno sprejela postopen dvig upokojitvene starosti na 67 let.

PRO
Članki
Članki Pogoji za javne pokojnine v letu 2019

Letos so prvič izenačeni pogoji za pridobitev starostne pokojnine za moške in ženske.

PRO
Članki
Članki Varčevanje za pokojnino največji finančni stres za Američane 2

Slabi dve tretjini Američanov obžalujeta, da sta v preteklosti preveč trošili, namesto da bi varčevali za pokojnino.  

PRO
Članki
Članki Davčna olajšava letos, premija na obroke prihodnje leto

Tudi letos lahko pri Pokojninski družbi A premijo individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja plačate na obroke.

PRO
Članki
Članki Recept za nižjo dohodnino 

Le še do konca leta lahko izkoristimo eno redkih davčnih olajšav v Sloveniji, s katero si lahko znižamo dohodnino in poskrbimo za svojo...