FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? NISSANpro

Odkrijte novo Nissan Navaro

Nissan navara - vsestranska pomoč v vseh razmerah

Čas branja: 2 min
08.04.2016  09:59
Nissan navara - vsestranska pomoč v vseh razmerah
Nissan navara; foto: anze jereb

Slovenija je dežela gozdov, z njim je namreč prekrito okoli tri petine površine, kar pomeni, da je skoraj vsak slovenski kraj v bližini gozda.

Slovenci smo tesno povezani z gozdom, ob lepih dnevih je v primestnih gozdovih najti številne sprehajalce in rekreativce, v malce bolj oddaljenih pridne nabiralce, v tistih bolj globokih in odročnih predelih pa je gozd zapleteno-prepletena združba rastlin, živali in mikroorganizmov.

Pri nas namreč raste 950 rastlinskih vrst, 71 je drevesnih (10 iglavcev in 61 listavcev), najbolj razširjeni pa sta bukev in smreka. Gozd je hkrati dom 95 vrstam ptic, 70 vrstam sesalcev, 17 vrstam dvoživk in 10 vrstam plazilcev.

Ob divjadih in zvereh, kjer za ravnotežje živalskih vrst na odročnih krmiščih predano skrbijo lovci, ne moremo mimo lesa, ki je glavni produkt gozda. Les se danes uporablja na številnih področjih, naj gre za izdelavo pohištva, gradnjo hiš, izdelavo različnih orodij in pripomočkov ter ogrevanje, za to pa na prvi stopnji s težkim garanjem poskrbijo gozdarji.

20160401-122528
Nissan navara: foto: milos milac

Med zvermi, blatnimi globelmi, koreninami, vrtačami, skalami in velikanskimi drevesi gotovo ni prostora za omahovanje in napake, ob raznem orodju in varnostni zaščiti pa je na težkem in zahtevnem terenu nepogrešljiva tudi zanesljiva, vzdržljiva in zmogljiva pločevinasta pomoč z velikanskim tovornim delom.

Nissan navara je idealen in vsestranski partner pri delu v vseh razmerah, pri čemer se opira na več kot 80-letno zgodovino izdelovanja poltovornjakov, 13 generacij in več kot 14 milijonov prodanih primerkov v 180 držav sveta. Danes za nepopustljivo in tudi varčno premikanje navare poskrbi 2,3-litrski dizelski štirivaljnik dCi v dveh različicah (118 in 140 kilovatov) in ročnim šeststopenjskim ali samodejnim sedemstopenjskim menjalnikom ter štirikolesnim pogonom.

Močnejši motor s 190 »konji« naj bi ob bolj enakomerni krivulji moči in navora (450 newtonmetrov) namreč porabil do 24 odstotkov manj goriva glede na predhodni 2,5-litrski dizel, kar v praksi pomeni do 1.500 evrov prihranka pri gorivu v treh letih oziroma na vsakih 60 tisoč kilometrov. Tudi šibkejši s 118 kilovati in 403 newtonmetri navora je dovolj zmogljiv, da je navara pri zmogljivostih dokaj enakovredna navadnim avtomobilom.

FINA8237.1459863166.jpg.n.960px.jpg
Nissan navara; foto: anze jereb

Glavna odlika navare je zmogljiv štirikolesni pogon, po zaslugi reduktorja in elektronske pomoči pa zmore navzgor in navzdol voziti tako rekoč brez ovir. Navara se zaradi svoje podobe in pogona ne ustraši ničesar, za kar poleg vsega poskrbijo 23,2-centimetrski odmik od tal, visoki vstopni in izstopni koti - 30,4 stopinje spredaj, 25,6 stopinje zadaj - in brodenje po 60 centimetrov globoki vodi.

Kleni japonski multipraktik ima na zadku zajeten in uporaben keson, njegova nosilnost bremen presega eno tono, vlečna moč do 3,5 tone pa ustvarja idealne razmere za prevoz hlodov ali gradbene mehanizacije, po koncu delovnih obveznosti pa ga otovorimo s športnimi rekviziti in pripomočki za zabavo.

Lažja zadnja vrata kesona poenostavijo natovarjanje in raztovarjanje opreme, z integrirano drsno tovorno polico pa je priprava na delo ali nov športni podvig še bolj lahkotna.

Preprosto je tudi zagotavljanje varne pritrditve tovora, k čemur pripomore Nissanov revolucionarni sistem C-vodil. S premičnimi zagozdami, ki jih je mogoče učvrstiti v kateremkoli položaju v posebnih vodilih na dnu kesona in treh njegovih stranicah, lahko pritrdite tovor vseh oblik in velikosti.

Zaradi spiralnih vzmeti in petvodilnega zadnjega vzmetenja je navara po novem bližje športnim terencem kot poltovornjakom starejših zasnov. Navara na trg pick-upov prinaša uglajenost, slog, udobje in kakovost osebnega vozila pa tudi prvorazredne tehnologije. Gre torej za zares vsestransko vozilo, s katerim se boste brez skrbi predali svojemu zahtevnemu delu, ga uporabili pri poslu ali pa se z njim konkretno pozabavali.

Povsem prenovljena Nissan Navara združuje moč in napredno tehnologijo. Najboljše vozilo pick-up, ki z močno, mišičasto zunanjostjo in najnovejšo tehnologijo poskrbi za vašo povezanost in udobje, je pripravljeno na vse.

Več informacij >>

Navara-720x407.1458559438.jpg.s.720px.jpg

PRO
Članki
Članki (video) Lovec, ki živi z zvermi v osrčju Kočevskega roga

V Kočevskem rogu smo z lovcem Mišom Horjakom nakrmili jelene in košute ter v naravi srečali 250-kilogramskega medveda; dogodek, na...

PRO
Članki
Članki Nissan, pionir kompaktnih terenskih poltovornjakov, se s pogledom v preteklost uči za prihodnost

Nissan je v Sloveniji začel prodajo nove navare, petmetrskega poltovornjaka, za katerim je bogata 80-letna zgodovina, 13 generacij in več...

PRO
Članki
Članki Nissan QQ je navdušil slovenske podjetnike in dokazal, da zmore vse

Nissan qashqai je z naprednimi tehnologijami, okretnostjo in varčnim turbodizlom poskrbel za pravi podjetniški izziv, veliko zabave in...

PRO
Članki
Članki Zanesljiv partner za mnoge priložnosti

Nissanov prvak med križanci qashqai je eleganten, športen, pameten in učinkovit. Za svojega ga tako vzamejo pari, družine z otroki,...

PRO
Članki
Članki Podjetnik, usmerjen v prihodnost

Uspešen podjetnik se ne ustavi zaradi vsakodnevnih problemov, temveč ima neomajno vizijo za prihodnost svojega podjetja in se trudi...

PRO
Članki
Članki Podjetniki, zaslužite si nepozaben vikend!

Doživite mesto kot še nikoli prej.