FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? NISSANpro

Odkrijte novo Nissan Navaro

Nissan navara - švicarski nož na štirih kolesih

Čas branja: 4 min
31.03.2016  22:40
Nissan navara - švicarski nož na štirih kolesih

Nissan navara je priročna velikanka, ukrojena za delo in zabavo, s svojimi vsestranskimi vrlinami pa se želi približati tako poslovnim kot tudi zasebnim uporabnikom. Je pravi švicarski nož na štirih kolesih.

Gozdarji, lovci, gradbeniki, obrtniki, gorski reševalci, gasilci in oskrbniki planinskih koč za najtežje in najbolj zahtevno delo na terenu in poslovne dejavnosti potrebujejo vsestransko in zanesljivo orodje. Vsakodnevni posel in opravke jim precej olajša tudi zanesljiva pomočnica, ki lahko brez posebnih težav prepelje do 42 vreč cementa, 2,2 kubičnega metra lesa ali dobrih tisoč litrov vode.

Obilje prostora za potnike in tovor

Navara je s pestrim izborom različic primerna za različne dejavnosti. Profesionalnim uporabnikom je na voljo šasija s kabino, ki jo lahko glede na potrebe svojega poklica predelate na primer v prekucnik, pick-up s podaljšano kabino King Cab in veliko tovorno zmogljivostjo ter pick-up z dvojno kabino (Double Cab), ki ima več prostora za delovno ekipo. Komur 157,8 centimetra dolg, 47,4 centimetra visok in 1,56 metra širok keson za dvojno kabino ali še 21 centimetrov daljši keson za podaljšano kabino (King Cab) ni dovolj, lahko na zadek navare pripne prikolico z gradbeno mehanizacijo ali drevesnimi debli, saj kleni poltovornjak ponuja vlečno moč do 3,5 tone.

nissan-np300-navara-king-cab-jpg.1459413655.jpg

Zmogljiv motor in vrhunski pogon

Brez zmogljivega pogona se šesttonska odprava seveda ne bi premaknila nikamor. Pod motornim pokrovom navare je robustni 2,3-litrski štirivaljni dCi turbodizel s 118 kilovati (160 konjskimi močmi) ali s 140 kilovati (190 konjskimi močmi). Gre za vzdržljiv stroj, ki ga odlikuje najmanjša poraba v razredu - le 6,3 litra na sto prevoženih kilometrov. Za zanesljiv oprijem v vseh razmerah in vleko tovora pri navari poskrbijo štirikolesni pogon, reduktor, elektronsko krmiljeni sredinski diferencial z omejenim zdrsom, sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, sistem za nadzor spusta po klancu in elektronska zapora zadnjega diferenciala.

Gozdar

Delo gozdarjev poleg spremenljivega vremena spremljajo tudi težke terenske razmere, kjer prevladujejo strma kamnita in skalovita pobočja. Motorne žage, klini, sekire, lopate, cepini, lupilnik in hidravlični klin so pri delu obvezna oprema, poleg varnostne zaščite pa jim prav pride tudi pločevinasta pomoč. Navara se zdi idealna, saj ob obilnem prostoru za potrebno opremo premore tudi štirikolesni pogon 4WD Low za zahtevnejšo terensko vožnjo, po hribovitem terenu pa se otovorjena z lesom spušča samozavestno in nadzorovano.

2015-nissan-navara-1.1459413646.jpg

Gradbenik

Gradbišča pogosto spominjajo na mravljišča, pri lovljenju rokov pa gradbenikom še kako prav pride razna mehanizacija in zgledna pomoč. V takšni vlogi se odlično obnese tudi navara, saj na gradbišče dostavi gradbeni material in delovno ekipo, s seboj pa privleče še kak stroj, s katerim opeke, beton, apno, pesek in cement dobijo končno obliko.

Nissan-Navara.1459413657.jpg

Lovec

Zime je resda konec, a za poklicne in ljubiteljske lovce nikoli ni počitka. Gozdovi, planinski travniki in ruševje so njihov naravni habitat, ohranjanje, vzdrževanje in izboljševanje življenjskega okolja prosto živečih živalskih vrst pa njihovo poslanstvo. V okvir njihovega dela poleg mnogih raziskovalnih projektov vse bolj sodi tudi vodenje na opazovanje in izvajanje fotolova na velike zveri, srnjad in jelenjad, pri tem pa je v veliko pomoč zanesljiva in zmogljiva navara.

V službi ljudi

Gasilcem, gorskim reševalcem, žičničarjem, oskrbnikom planinskih koč, varuhom nacionalnih parkov in še komu navara ponuja prostorno kabino za do pet članov ekipe in velik tovorni prostor. Na najbolj zahtevnih delih poti jim pomaga s štirikolesnim pogonom, s tem so dež, sneg in blato le nepomembni spremljevalci težkega dela in zahtevnih nalog.

Nissan-Navara-NP300.1459413654.jpg

Zabava in užitki

Nissan navara je po zasnovi in karakterju sicer še vedno kleni terenski stroj, ki se po zaslugi zmogljivega 2,3-litrskega turbodizelskega motorja in štirikolesnega pogona odlično znajde v hribih, pesku, blatu, na snegu, med skalami ali v temačnem gozdu, a zna hkrati poskrbeti tudi za zabavo in užitke med mestnimi robniki, na asfaltu in seveda brezpotjih.

Videz avtomobila, srce poltovornjaka

Marljive in priročne navare, ki bo nase prevzela prevažanje družine in raznih rekvizitov za šport in prosti čas, si ob sebi želijo tudi navdušeni rekreativci, kampisti, svetovni popotniki in športniki. Velika, drzna in mišičasta navara je primerna tudi za šminkiranje s kravatami in v oblekah, s petimi sedeži v podaljšani kabini se izkaže v družinski vlogi, zajeten in uporaben keson, nosilnost bremen prek ene tone ter vlečna moč do 3,5 tone pa ustvarjajo idealne razmere za tisoč in en hobi. Gliser ali počitniška prikolica gotovo popestrijo počitnice, na keson pa lahko varno pritrdite motocikle, kolesa, vodni skuter ali deskarko opremo.

2015-navara-extra-cab-cargo-payload.1459413671.jpg

Zasebno rabo navare podkrepi že zunanja podoba vozila, ki vsaj s prvima dvema tretjinama sledi oblikovalskim trendom, značilnim za hišne SUV in križance. Nissan navara obenem na trg pick-up vozil prinaša uglajenost, stil, udobje in kakovost osebnega vozila, kot tudi napredne tehnologije. Zadek seveda zaznamuje tovorni del, ki je lahko odprt ali zaprt z roleto, čvrstim pokrovom oziroma dodatno nadgradnjo - da, tudi šotor lahko razprete nad kesonom ter noč preživite tako rekoč kjerkoli.

NP300-Navara-12-resize.1459413661.jpg

Partner za prosti čas

V velik keson brez težav naložite deskarsko ali kite opremo, napihljiv čoln, kolesa, motocikel, opremo za piknik ali kampiranje ter kakovostno preživite prosti čas. Na vrh tovornega dela navare dodajte še nosilec tovora, naložite kolesa in se zabavajte. Za pravi prosti čas morda potrebujete tudi vlečno kljuko, ki je posebej oblikovana za prevoz koles ali smuči. Dodajte še komplet strešnih vozil in s seboj vzemite še več... morda boste želeli ostati dlje.

nissan-np300-navara-accessories-2.1459413659.jpg

Odličen športnik

Vse, kar s seboj vzamejo rekreativci, lahko naložijo tudi poklicni športniki. Lažja zadnja vrata kesona poenostavijo natovarjanje in raztovarjanje opreme, z integrirano drsno tovorno polico pa je priprava na nov športni podvig še bolj lahkotna. Preprosto je tudi zagotavljanje varne pritrditve športnih rekvizitov, k čemur pripomore Nissanov revolucionarni sistem C-vodil. S premičnimi zagozdami, ki jih je mogoče učvrstiti v kateremkoli položaju v posebnih vodilih na dnu kesona in treh njegovih stranicah, lahko pritrdite tovor vseh oblik in velikosti.

136274-1-5

Svetovni popotnik

Navara se zaradi svoje podobe in pogona ne ustraši ničesar, za kar poleg vsega poskrbijo 23,2-centimetrski odmik od tal, visoki vstopni in izstopni koti - 30,4 stopinje spredaj, 25,6 stopinje zadaj - in brodenje po 60 centimetrov globoki vodi. Konec asfalta, skalnati predeli, pesek in blato za navaro ne pomenijo konca poti, premišljena in vzdržljiva nadgradnja tovornega prostora, po želji s stranskimi okni, notranjo osvetljavo in tekstilno oblogo, pa je nepogrešljiv del pustolovščine v neznanih deželah.

nissan-np300-navara-accessories-1.1459413644.jpg

Gre torej za zares vsestransko vozilo. Z navaro se boste brez skrbi podali na zahtevna brezpotja, se odpravili na različne avanture, uporabili jo boste lahko pri svojem poslu, prav nihče pa vas ne bo gledal postrani, če se boste zvečer z lepo zloščeno zapeljali v mesto na gledališko predstavo.

Povsem prenovljena Nissan Navara združuje moč in napredno tehnologijo. Najboljše vozilo pick-up, ki z močno, mišičasto zunanjostjo in najnovejšo tehnologijo poskrbi za vašo povezanost in udobje, je pripravljeno na vse.

Več informacij >>

Navara-720x407.1458559438.jpg.s.720px.jpg

PRO
Članki
Članki (video) Lovec, ki živi z zvermi v osrčju Kočevskega roga

V Kočevskem rogu smo z lovcem Mišom Horjakom nakrmili jelene in košute ter v naravi srečali 250-kilogramskega medveda; dogodek, na...

PRO
Članki
Članki Nissan, pionir kompaktnih terenskih poltovornjakov, se s pogledom v preteklost uči za prihodnost

Nissan je v Sloveniji začel prodajo nove navare, petmetrskega poltovornjaka, za katerim je bogata 80-letna zgodovina, 13 generacij in več...

PRO
Članki
Članki Nissan QQ je navdušil slovenske podjetnike in dokazal, da zmore vse

Nissan qashqai je z naprednimi tehnologijami, okretnostjo in varčnim turbodizlom poskrbel za pravi podjetniški izziv, veliko zabave in...

PRO
Članki
Članki Zanesljiv partner za mnoge priložnosti

Nissanov prvak med križanci qashqai je eleganten, športen, pameten in učinkovit. Za svojega ga tako vzamejo pari, družine z otroki,...

PRO
Članki
Članki Podjetnik, usmerjen v prihodnost

Uspešen podjetnik se ne ustavi zaradi vsakodnevnih problemov, temveč ima neomajno vizijo za prihodnost svojega podjetja in se trudi...

PRO
Članki
Članki Podjetniki, zaslužite si nepozaben vikend!

Doživite mesto kot še nikoli prej.