FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? NISSANpro

Odkrijte novo Nissan Navaro

Nissan QQ je navdušil slovenske podjetnike in dokazal, da zmore vse

Čas branja: 4 min
26.11.2015  22:51
Nissan qashqai je z naprednimi tehnologijami, okretnostjo in varčnim turbodizlom poskrbel za pravi podjetniški izziv, veliko zabave in dobrodošle izkušnje, ki olajšajo vsakodnevne poti
Nissan QQ je navdušil slovenske podjetnike in dokazal, da zmore vse
Nissanov tehnično napredni AVM ali Around View Monitor s 360-stopinjskim pogledom okoli vozila v kombinaciji z okretnostjo, odličnimi zavorami in varčnim turbodizlom so v qashqaiu na poligonu varne vožnje AMZS Vransko v živo preizkusili tudi slovenski podjetniki.

Ali ste vedeli, da polovica ljudi svoje vozilo poškoduje na parkirišču in jim tako že parkirni senzorji pomenijo dobrodošlo zaščito pred poškodbami? Ali sami prisegate na močan, prožen in tih motor ali vam je morda bolj pomembno, da malo porabi? Ali bi pri nakupu doplačali za sodobne tehnologije, kot sta samodejno zaviranje v sili in kamera za pomoč pri parkiranju?

Z novim Nissanovim qashqaiem vam ne bo treba sklepati kompromisov, saj ima vse, kar si želite in kar na svojih poteh najbolj potrebujete in cenite.

Ti so v naši anketi pokazali veliko zanimanje za napredne tehnologije v avtomobilih, področju, kjer se izkažejo prav vsi Nissanovi novi modeli. Sproščeno ozračje, izkušeni inštruktorji, dobrodošli nasveti, preizkus sodobne tehnologije in motorjev, nekaj tekmovalnega naboja, navdušeni obrazi ter veliko zabave so zaznamovali podjetniški izziv Moj qashqai zmore vse. In qashqai je zlahka dokazal, da zmore res veliko!

1. IZZIV: Spretnost varčne vožnje s qashqaiem QQ 1.6 dCi 4WD

Tekmovalci so na krajši trasi v običajnem prometu poskušali voziti čim bolj varčno. Koristne napotke za tekočo in varčno vožnjo - v 95 odstotkih za vožnjo denimo potrebujemo navor, moč pa denimo le pri močnejšem prehitevanju - jim je predhodno dal AMZS inštruktor Danijel Granda. Trasa je omogočala tako počasno kot hitro vožnjo, vzpone in spuste ter jadranje na posameznih delih, vozniki so morali pokazati veliko znanja, spretnosti in dobrega opazovanja poteka ceste, da so lahko vozili z najmanjšo porabo.

varcna-voznja.1448442075.JPG.s.960px.jpg

Ekološka vožnja s qashqaiem je dala ugodne rezultate, najbolje pa se je odrezal Vadim Mancevič, ki je na zahtevni trasi v prometu dosegel porabo nekaj čez šest litrov.

mancevic.1448442149.JPG.e.960px.jpg
"Imam nekaj let star avto, s katerim porabo težko spravim pod osem litrov. Qashqai me je z vidika varčne vožnje pozitivno presenetil, saj bi glede na njegovo velikost stavil, da ni tako zelo varčen. Všeč mi je bila tudi prožnost motorja, za katerega sem sprva tudi mislil, da morda sploh ne deluje, tako tih je,« je ob preizkušnji povedal Mancevič.

Qashqai je na voljo s sodobnimi turbobencinskimi motorji ter preverjenimi in varčnimi turbodizli. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo Start & Stop ter v kombinaciji z zmanjšano prostornino turbomotorjev zagotavljajo manjše izpuste in porabo goriva, hkrati pa ohranjajo veliko zmogljivost ob najmanjših izpustih ogljikovega dioksida v tem razredu vozil, ki lahko znašajo tudi samo 99 gramov na kilometer. K še večji učinkovitosti pripomore obsežen program zmanjševanja teže, katerega rezultat je zmanjšanje teže nekaterih modelov do 40 kilogramov kljub dodajanju številnih elementov nove opreme.

2. IZZIV: Spretnost parkiranja z »zavezanimi očmi«

Na tej postaji so podjetniki zapeljali na ozek dovoz, na parkirišču obrnili vozilo in ga na koncu še bočno parkirali. Cilj je bil doseči čim krajši čas in med vožnjo ostati brez kazenskih točk, ki jih prinese že dotik zidu ali prevrnjen stožec. Da je bila vaja težja, smo vetrobransko in stranska stekla prekrili s temno ponjavo, tekmovalci pa so se za volanom znašli povsem slepi.

parkiranje.1448442003.JPG.s.960px.jpg

No, čisto slepi niso bili, okno v brezhibno parkiranje brez poškodb jim je ponujal Nissanov AVM ali Around View Monitor s štirimi kamerami za 360-stopinjski pogled na okolico avtomobila, parkirnimi senzorji in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji. Tekmovalci so se namesto na občutke, vzvratna ogledala, stegovanje vratu in obračanje glave lahko zanesli zgolj na sedempalčni sredinski zaslon v qashqaiu in svoja ušesa, ki so lovila piske parkirnih senzorjev.

Anze-kegl.1448441685.JPG.w.960px.jpg
»Voziti avtomobil le prek kamere še nisem poskusil. Počutil sem se, kot da bi igral videoigrico,« je ob sicer brezhibni vožnji brez dotikov povedal Aleš Kegl iz podjetja Advantage Austria.

Najbolj učinkovit pri parkiranju s 360-stopinjsko kamero in drugimi pomagali nissana qashqaia je bil tudi tokrat Mancevič, izkušnja pa je navdušila vse. Štiri kamere, 360-stopinjski pogled in uporabnost parkirnih senzorjev je kot zelo zanimivo izkušnjo omenil tudi Primož Valenčič iz podjetja Prival, pohvalila pa jo je tudi Rebeka Mahorič iz podjetja Remina.

rebeka-mahoric.1448441809.JPG.w.960px.jpg
Rebeka Mahorič je pri parkiranju zlahka pridobila občutek za razdaljo, manevriranje s kamero pa je ocenila za čudovito izkušnjo.

Pri parkiranju so najpomembnejši predvidevanje in hitri manevri, še posebej na majhnem prostoru. Voznik mora znati uporabljati tudi elektronske sisteme, denimo parkirne senzorje in kamere, ki lahko ta manever precej olajšajo. Nissanov AVM je tako stvar, ki vas bo v praksi vsakič prepričala - povezava 360-stopinjskega pogleda na okolico in inteligentnega sistema za parkiranje bo delo v celoti prevzela nase. Nissanu qashqaiu boste lahko mirno dovolili, da se parkira sam. Do tovrstnih sodobnih pripomočkov smo Slovenci sicer še vedno precej zadržani. AMZS inštruktor Centra varne vožnje na Vranskem Janez Marolt tako svetuje: »Vzemite si čas in zaupajte sodobnim pripomočkom, kameram in senzorjem. Te Slovenci premalo uporabljamo.«

3. IZZIV: Spretostna vožnja oziroma slalom s strelom na gol

Podstavek z nizkim robom, pritrjen na motorni pokrov, in nogometna žoga na njem sta bila pri zadnjem preizkusu dodatna oprema qashqaia. Podjetniki so morali v čim krajšem času z žogo vred odvijugati mimo stožcev proti golu in ga seveda zadeti.

nogomet.1448441924.JPG.n.960px.jpg

To je najbolje uspelo Rebeki Mahorič, pri nogometu s qashqaiem pa so se zabavali tudi fantje. »Vaja z žogo je bila odlična, qashqai se je izkazal z dobro lego v ovinkih ter na koncu tudi s pospeški in zaviranjem, ko je bilo treba žogo spraviti v gol."

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Nissan qashqai je zelo okreten in prijazen v mestih, zaradi svoje zasnove je pregleden in vsestranski, vožnja z njim pa je enaka vožnji običajnega osebnega avtomobila. Privlačnega, varnega, varčnega in pametnega qashqaia za svojega prijatelja ali partnerja tako radi vzamejo pari, družine z majhnimi in ne tako majhnimi otroki, starejši ljudje, pustolovci in tudi poslovneži. Z njim tako peljemo otroka v šolo, obiščemo nakupovalni center, raziskujemo središče mesta ali pa se suvereno zapodimo med ovinke ter zapeljemo z urejenih cest.

Thermana-zahvala-550x300.1448548259.jpg

PRO
Članki
Članki (video) Lovec, ki živi z zvermi v osrčju Kočevskega roga

V Kočevskem rogu smo z lovcem Mišom Horjakom nakrmili jelene in košute ter v naravi srečali 250-kilogramskega medveda; dogodek, na...

PRO
Članki
Članki Nissan, pionir kompaktnih terenskih poltovornjakov, se s pogledom v preteklost uči za prihodnost

Nissan je v Sloveniji začel prodajo nove navare, petmetrskega poltovornjaka, za katerim je bogata 80-letna zgodovina, 13 generacij in več...

PRO
Članki
Članki Zanesljiv partner za mnoge priložnosti

Nissanov prvak med križanci qashqai je eleganten, športen, pameten in učinkovit. Za svojega ga tako vzamejo pari, družine z otroki,...

PRO
Članki
Članki Podjetnik, usmerjen v prihodnost

Uspešen podjetnik se ne ustavi zaradi vsakodnevnih problemov, temveč ima neomajno vizijo za prihodnost svojega podjetja in se trudi...

PRO
Članki
Članki Podjetniki, zaslužite si nepozaben vikend!

Doživite mesto kot še nikoli prej.