FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? NISSANpro

Odkrijte novo Nissan Navaro

Zanesljiv partner za mnoge priložnosti

Čas branja: 3 min
12.11.2015  22:40
Nissanov prvak med križanci qashqai je eleganten, športen, pameten in učinkovit. Za svojega ga tako vzamejo pari, družine z otroki, starejši, odlično se znajde tudi v poslovnem svetu ter s štirikolesnim pogonom na terenu
Zanesljiv partner za mnoge priložnosti

Nissan je s qashqaiem pred osmimi leti povzročil pravo revolucijo, z njim pa oblikoval povsem nov razred mestnih terencev. Na oko manjši terenec qashqai je ponudil nekoliko višjo kabino, kar je olajšalo vstopanje in izboljšalo preglednost, hkrati je to v notranjosti prineslo več prostora in prilagodljivosti za različne tipe kupcev.

809134-116090-1-5

Qashqai - prepričal je milijone

Druga generacija priljubljenega modela - skupaj so jih pod tem imenom prodali že 2,5 milijona - prinaša evolucijo, med razvojem so prisluhnili svojim kupcem ter dobrih stvari niso spreminjali. Preverjen in uspešen recept so nadgradili z veliko malimi izboljšavami in v boj za sedanje in nove kupce poslali novega qashqaia.

921812-DS3-3217-15859

Vse vaše življenje v avtomobilu

Nissan qashqai ostaja prepoznaven, na oko je pravi lepotec, kar še poudarijo njegove elegantne obline. Na prvi pogled deluje kot dražji avto, vonj po prestižu ponuja tudi v notranjosti. Izdelava je namreč na visoki ravni, uporabljeni materiali zelo kakovostni in prepričajo že ob prvem stiku. Ker se je ročna zavora umaknila v električni gumb, je med sedežema nastal razkošen prostor za drobnarije in sodobne tehnične spremljevalce vsakdanjega življenja. Tja lahko spravite kar celo vaše življenje, pravijo inženirji, ki so s tem poudarili pozornost za drobne detajle.

Nissan-Qashqai-2014-1600x1200-wallpaper-7c.jpg.1447235275.jpg.s.960px.jpg

Udobna in prostorna kabina, prilagodljiv prtljažnik

V kabini je veliko prostora za potnike, tako za njihove glave kot za noge, pozitiven vtis dopolnijo udobni sedeži - pri Nissanu so uporabili tehnologijo prilagajanja telesa, ki ga je nekoč razvijala NASA - in skorajda brezhibna ergonomija za volanom. Voznik in sopotnik tako po dolgi vožnji res izstopita neutrujena.

Nissan-Qashqai-2014-1600x1200-wallpaper-70.1447234769.jpg.e.960px.jpg

Prtljažnik s prostornino 430 litrov in ugodno visokim dnom za lažje nakladanje poskrbi za male in velike potrebe. Ta ima seveda dvojno dno, pametne rešitve pa bodo denimo poskrbele za to, da kakšen kos ali polica ne bodo ostali pozabljeni na pikniku, pred trgovino ali kje drugje.

Nissan-Qashqai-2014-1600x1200-wallpaper-84.1447235126.jpg.e.960px.jpg

Prilagodljivost prtljažnika bo prišla prav družinam in tudi aktivnim ljudem, prevoz dodatne prtljage ali športnih rekvizitov pa olajšajo strešne sani.

921783-DS3-2900-15602

Varnostni ščit za brezskrbno pot

V dobi zaslonov na dotik je takšnega dobil tudi qashqai, petpalčni zaslon z informacijami je tudi med merilnikoma, povezljivost s pametnimi telefoni pa je danes tako ali tako že samoumevna. Pri Nissanu radi poudarijo besedni zvezi Safety Shield in Nissan Connect, tudi v qashqaia je vgrajen paket varnostno-asistenčnih sistemov.

Nissan-Qashqai-2014-1600x1200-wallpaper-80-1-.1447235654.jpg.e.960px.jpg

Tukaj je 360-stopinjski pogled okrog vozila, za dobro sliko poskrbi velik ekran, v prid varnosti so sistem za samodejno zaviranje v sili pri hitrosti do 30 kilometrov, opozorilo pred nenamerno spremembo voznega pasu, opozorilo pred vozili v mrtvem kotu, sistem za zaznavo premikajočih se predmetov, pomoč za vklop in izklop dolgih luči, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in opozorilo za voznika.

Zmogljivi in varčni motorji

Qashqai je na voljo s sodobnimi turbobencinskimi motorji ter preverjenimi in varčnimi turbodizli. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo Start&Stop in v kombinaciji z zmanjšano prostornino turbomotorjev zagotavljajo manjše emisije ter porabo goriva, hkrati pa ohranjajo visoko zmogljivost ob najnižji emisiji ogljikovega dioksida v tem razredu vozil, ki lahko znaša tudi samo 99 gramov na kilometer.

799026-DLS-9843

K še večji učinkovitosti pripomore obsežen program zmanjševanja teže, katerega rezultat je zmanjšanje teže nekaterih modelov do 40 kilogramov kljub dodajanju številnih elementov nove opreme.

Pravi prijatelj in partner na vsakodnevnih poteh

Privlačnega, varnega, varčnega in pametnega qashqaia za svojega prijatelja ali partnerja tako radi vzamejo pari, družine z majhnimi in ne tako majhnimi otroci, starejši ljudje, pustolovci in tudi poslovneži. Vožnja z njim je namreč enaka vožnji običajnega osebnega avtomobila, qashqai je obenem ravno prav velik za mestno džunglo, hkrati pa zelo vsestranski. Z njim tako peljemo otroka v šolo, obiščemo nakupovalni center, raziskujemo središče mesta, ali pa se suvereno zapodimo med ovinke ter zapeljemo izven urejenih cest.

798988-DLS-9815

Vsestranski qashqai namreč ne daje občutka, da je bolj dvignjen od tal kot navadni osebni avtomobili, serijsko je namreč opremljen s sistemom Nissan chassis control. Ta vključuje nadzor nad udobjem pri vožnji po slabši cesti, prilagaja zavorno moč motorja ter v ovinku prek sistema ESP z zaviranjem posameznih koles izboljšuje vozne lastnosti.

Med številnimi prednostmi velja izpostaviti še privlačno ceno, prilagodljive in konkurenčne rešitve financiranja, hkrati qashqai dobro ohranja vrednost in ob prodaji zlahka dobi kupce. Čeprav izvedenke s pogonom na prednji kolesi pomenijo večino prodanih vozil na večini trgov, si pustolovci qashqaia lahko omislijo tudi s štirikolesnim pogonom, ki je elektronsko krmiljen s sistemom All Mode 4x4-i.

Grabi tudi z vsemi štirimi

Nissanov sistem All Mode 4x4-i, ki ga je mogoče upravljati z vrtljivim stikalom na osrednji konzoli, daje možnost izbire med dvokolesnim pogonom, samodejnim načinom ali načinom za stalni štirikolesni pogon.

887721-NMGB-210-14

Pri samodejnem načinu sistem ves čas nadzoruje odprtost lopute zraka, število vrtljajev motorja in navor, da predvidi nenadzorovano vrtenje koles in po potrebi prerazporedi navor med sprednjo in zadnjo osjo pri hitrostih do 80 kilometrov na uro. Nad to hitrostjo se sistem odzove na nenadzorovano vrtenje koles ter prestavitvijo pogona na zadnji kolesi, s čimer ustrezno obnovi oprijem koles. V zahtevnih razmerah in pri nizki hitrosti način za zaporo omogoča trajni štirikolesni pogon.

Thermana-550x300.1447332678.jpg

PRO
Članki
Članki (video) Lovec, ki živi z zvermi v osrčju Kočevskega roga

V Kočevskem rogu smo z lovcem Mišom Horjakom nakrmili jelene in košute ter v naravi srečali 250-kilogramskega medveda; dogodek, na...

PRO
Članki
Članki Nissan, pionir kompaktnih terenskih poltovornjakov, se s pogledom v preteklost uči za prihodnost

Nissan je v Sloveniji začel prodajo nove navare, petmetrskega poltovornjaka, za katerim je bogata 80-letna zgodovina, 13 generacij in več...

PRO
Članki
Članki Nissan QQ je navdušil slovenske podjetnike in dokazal, da zmore vse

Nissan qashqai je z naprednimi tehnologijami, okretnostjo in varčnim turbodizlom poskrbel za pravi podjetniški izziv, veliko zabave in...

PRO
Članki
Članki Podjetnik, usmerjen v prihodnost

Uspešen podjetnik se ne ustavi zaradi vsakodnevnih problemov, temveč ima neomajno vizijo za prihodnost svojega podjetja in se trudi...

PRO
Članki
Članki Podjetniki, zaslužite si nepozaben vikend!

Doživite mesto kot še nikoli prej.