FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? NISSANpro

Odkrijte novo Nissan Navaro

Podjetniki, zaslužite si nepozaben vikend!

Čas branja: 4 min
21.10.2015  14:55
Doživite mesto kot še nikoli prej.
Podjetniki, zaslužite si nepozaben vikend!

nissan-qashqai.1445523427.jpg.c.960px.jpg
Izpolnite kratko anketo in se potegujte za:

Nissanov qashqai ni brez razloga med najbolj prodajanimi avtomobili pri nas, gre za vrhunskega partnerja na cesti in zunaj nje, po zaslugi najnovejše tehnologije pa se sploh odlično znajde v mestni džungli.

Mestne ulice že dolgo niso le domena mini in majhnih avtomobilov, uspešno jih osvajajo tudi precej večji, med katerimi so pravi hit mestni terenci oziroma križanci. Kupci za svoje številne vsakodnevne dejavnosti in opravke, potrebe po prostoru ter želje po varnosti in brezskrbnosti zase in za svojo družino namreč vse bolj prisegajo na robusten videz v dokaj kompaktni karoseriji, z moderno obliko pa hočejo izstopati ter se obenem povzdigniti nad množico.

Nissan-qashqai.1445432432.jpg

Nissan je s qashqaiem gotovo spremenil svet na bolje. Z njim je izumil mestne križance, vsestransko uporabne modne avtomobile, ki imajo od vsakega po nekaj, hkrati pa se precej dobro znajdejo tako na asfaltu kot zunaj njega. Na oko ne prav velik avto ob moderni in privlačni podobi ponuja nekoliko višjo kabino, kar olajša vstopanje in izboljša preglednost, hkrati to v notranjosti prinaša več prostora in veliko prilagodljivosti za različne tipe kupcev. Za svojega ga vzamejo pari, družine z majhnimi in ne tako majhnimi otroki ter starejši ljudje, vožnja z njim je namreč enaka vožnji običajnega osebnega avtomobila nižjega srednjega razreda. Qashqai je ravno prav velik za mestno džunglo, pustolovci pa si ga lahko omislijo tudi s štirikolesnim pogonom.

Qashqai je tako pravi revolucionar, pri Nissanu pa so svoj preverjeni in uspešni recept še nadgradili z veliko malimi izboljšavami. Na prvi pogled Nissanov qashqai deluje kot dražji avto, vonj po prestižu ponuja tudi v notranjosti. Izdelava je namreč na visoki ravni, uporabljeni materiali zelo kakovostni in prepričajo že ob prvem stiku, v njem pa je toliko prostora, da lahko vanj spravite kar vse svoje življenje.

137822-1-5

Ko do potankosti obvladujete okolico

V prometno kaotični urbani džungli pa ljudje potrebujemo tudi varen objem, ki ga zmorejo ponuditi le najbolj pozorni štirikolesni partnerji. Popoln nadzor v vseh razmerah, dober pregled nad dogajanjem okoli avta, vzoren sistem navigacije in multimedije, brezhibna povezljivost in inteligentna parkirna pomoč močno olajšajo pot do cilja. Vozniku in potnikom na krajših in daljših popotovanjih tako zelo prav pride sodobna tehnologija in te ima nissan qashqai na pretek.

Nissan qashqai s pomočjo najnaprednejše tehnologije do podrobnosti začuti okolico, njegov pogled pa zlahka seže tudi prek vidnega polja voznikovih oči. Popoln nadzor nad dogajanjem mu omogočajo paket varnostno-asistenčnih sistemov Safety Shield, Around View Monitor (AVM) s štirimi kamerami za 360-stopinjski pogled na okolico avtomobila ter navigacijski sistem NissanConnect.

115882-5-8

Popoln nadzor v vseh pogojih

Nissanov paket varnostno-asistenčnih sistemov Safety Shield deluje s pomočjo radarja in kamer, sestavljen pa je iz različnih naprednih tehnologij. Sistem za samodejno zaviranje v sili pri hitrosti do 30 kilometrov na uro tako deluje na podlagi radarjev, preostali sistemi (mrtvi kot, prepoznavanje prometnih znakov in opozorilo pri menjavi pasu) pa na podlagi več kamer. Varnostna tehnologija Safety Shield vam tako omogoča popoln nadzor v vseh razmerah. Različni varnostni sistemi s pomočjo 16 senzorjev delujejo z roko v roki in preprečijo neželene pripetljaje. Po njihovi zaslugi se izognete trčenjem, nevarnostim v mrtvem kotu, nenamernemu menjavanju voznega pasu in še čemu.

Nissanov varnostni ščit Safety shield zagotavlja tudi večjo samozavest pri manevriranju na majhnem prostoru, saj se voznik počuti varnega ob zavedanju, da mu bo sistem pomagal z zaznavanjem skritih nevarnosti. S tem je bistveno zmanjšana nevarnost nenamernih trkov in poškodb vozila.

Vrhunski mojster v mestu

nissan-cta.1445435685.png
V mestu je vedno živahno, zato se nissan qashqai ponaša tudi s štirimi kamerami za 360-stopinjski pogled na okolico avtomobila in sistemom Around View Monitor. Vsaka izmed kamer (ena spredaj, ena zadaj ter dve bočni v ohišjih vzvratnih ogledal) na večnamenskem zaslonu v kabini prikazuje svojo sliko. Sistem jih nato ustrezno obdela, združi slike okolice vozila in s tem ustvari učinek pogleda iz ptičje perspektive. Pogled iz ptičje perspektive zagotavlja pregleden in neoviran prikaz okolice vozila, ko se nanj navadite, pa vam precej olajša manevriranje in natančno parkiranje. Na sredinskem zaslonu namreč lahko vidite bližnji robnik, talne označbe, sosednja vozila in morebitne ovire. V pomoč je še dodatna slika, ki prikazuje dogajanje bodisi za vozilom bodisi pred njim. S 360-stopinjskim pogledom prek Around View Monitorja in zaznavanjem premikov vas qashqai kar sam obvešča o vsem, kar se giba v vaši bližini, in sporoča, do kam lahko greste. Z inteligentnim sistemom za pomoč pri parkiranju pa se bo qashqai parkiral kar sam.

137821-1-5

Pravi prijatelj na poti

Komunikacijski sistem NissanConnect vam hitro zleze pod kožo, saj vas vodi po svetu, zabava in obvešča, sami pa se lahko še bolj posvetite cesti in varni vožnji. Njegovo središče je nebleščeči sedempalčni zaslon na dotik, ki je dovolj velik tudi za tiste, ki ne vidijo najbolje, hkrati je pregleden in preprost za uporabnika. Vmesnik zmore prepoznati tudi kakovost slike z vzvratne kamere. Če na leči kamere zaznava umazanijo, jo samodejno očisti in posuši s pranjem in pihanjem.

NissanConnect obvladuje tri področja, na vrhu je gotovo pametna navigacija s 3D-zemljevidi za 20 evropskih mest in prometnimi informacijami v realnem času. Skupaj z Googlovimi interesnimi točkami (Points of Interest) vas obvešča o restavracijah, parkiriščih in bencinskih črpalkah. Na voljo je tudi GoogleTM za načrtovanje poti doma, podatke pa pošlje v avtomobil kar prek povezave z avtomobilom Send-to-Car. V sistem se prek USB ali bluetootha povežete s pametnim telefonom, tako med vožnjo varno prostoročno telefonirate, se povezujete z družbenimi omrežji in da, celo pišete SMS.

Seveda bodo tega med vožnjo veseli sopotniki, voznik pa se lahko posveti zabavnemu delu navigacije. Ta je namenjen glasbi, ki si jo lahko predvajate prek spletnega ali digitalnega radia, ipoda ali MP3-predvajalnika.

NissanConnect se odlično znajde tudi v vlogi obveščevalca, saj pozna stanje na poti ter zlahka predlaga boljše poti, da se izognete zastojem. Z njim boste tudi pravočasno obveščeni o ceni goriva, napove vam vreme, lahko vas tudi popelje do najbližje bencinske črpalke in celo na kosilo, ušla pa vam ne bo niti zmaga slovenske odbojkarske reprezentance nad Italijo.

Podjetniki, vabljeni na izziv: Moj Qashqai zmore vse!

Med izpolnjenimi anketami bomo izbrali šest finalistov, ki se bodo konec novembra pomerili na velikem Qashqai izzivu na AMZS Center varne vožnje na Vranskem.

Zmagovalec izziva se bo z Nissanom Qashqaijem zapeljal na nepozabno vikend razvajanje.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

PRO
Članki
Članki (video) Lovec, ki živi z zvermi v osrčju Kočevskega roga

V Kočevskem rogu smo z lovcem Mišom Horjakom nakrmili jelene in košute ter v naravi srečali 250-kilogramskega medveda; dogodek, na...

PRO
Članki
Članki Nissan, pionir kompaktnih terenskih poltovornjakov, se s pogledom v preteklost uči za prihodnost

Nissan je v Sloveniji začel prodajo nove navare, petmetrskega poltovornjaka, za katerim je bogata 80-letna zgodovina, 13 generacij in več...

PRO
Članki
Članki Nissan QQ je navdušil slovenske podjetnike in dokazal, da zmore vse

Nissan qashqai je z naprednimi tehnologijami, okretnostjo in varčnim turbodizlom poskrbel za pravi podjetniški izziv, veliko zabave in...

PRO
Članki
Članki Zanesljiv partner za mnoge priložnosti

Nissanov prvak med križanci qashqai je eleganten, športen, pameten in učinkovit. Za svojega ga tako vzamejo pari, družine z otroki,...

PRO
Članki
Članki Podjetnik, usmerjen v prihodnost

Uspešen podjetnik se ne ustavi zaradi vsakodnevnih problemov, temveč ima neomajno vizijo za prihodnost svojega podjetja in se trudi...