FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Financepro

Štiri stvari, brez katerih ni brezskrbnega in veselega dopusta
Čas branja: 3 min
12.07.2016  14:10
Kakovostno zavarovanje, krema, ki pomirja kožo, in kozarec zelo kakovostne domače penine, so verjetno malce nenavadna kombinacija, ko govorimo o prijetnem dopustu. A ko boste malce premislili, boste ugotovili, da vam lahko vsaka izmed teh stvari zelo olajša preživljanje vročega poletja.
Štiri stvari, brez katerih ni brezskrbnega in veselega dopusta

1. Niste zavarovani? Potem vas bo večerja stala 3.000 evrov

Niste zavarovani? Potem vas bo večerja stala 3.000 evrov

Obiski prestolnic, dopustovanje na morju in potovanja v daljne kraje prinašajo veliko nepozabnih trenutkov. Da bodo ti čim bolj brezskrbni, se pred odhodom v tujino dobro pripravite. Med drugim ne pozabite na Vzajemnino zavarovanje za tujino , da se ne bi ob morebitni nezgodi ali bolezni vaše počitnice spremenile v ene najdražjih do sedaj.

Stroški zdravstvenih storitev so v nekaterih državah zelo visoki. Ko je na primer popotnik v Švici po večerji dobil močne bolečine v trebuhu, je moral v bolnišnico. Diagnosticirali so mu bakterijsko okužbo in strošek zdravljenja je znašal kar 3.000 evrov. K sreči je imel sklenjeno celoletno zavarovanje Multitrip, ki je odlična rešitev tudi za nenačrtovane poti v tujino.

Več si lahko preberete na vzajemna.si.2. Vedno imejte kremo zoper srbeče nadloge

Vedno imejte mazilo zoper srbeče nadloge

Žuželke, rastline in premočno sonce znajo precej zagreniti dopust. Zato v vaši potovalni lekarni ne sme manjkati kakovostna krema za nego suhe in pordele kože. Krema Calmiderm pomiri kožo po pikih žuželk, ožigu rastlin in po čezmerni izpostavljenosti soncu ali mrazu.

Vsebuje kamilico, ognjič in sivko. Kamilica pomirja in blaži pordelo kožo, ognjič pomirja in ščiti povrhnjico kože po pikih žuželk in ožigu rastlin, sivka pa pomirja in podpira sposobnost obnavljanja kože. Kremi prijetnega vonja je dodan tudi mentol, ki daje koži prijetno svež občutek.

Krema Calmiderm ne vsebuje parabenov in parfumov, zato jo lahko uporabljajo tudi nosečnice, doječe matere in otroci od tretjega leta starosti naprej. Tanko plast kreme je treba nanesti in vtreti v kožo večkrat na dan.

Več si lahko preberete na www.zelena-ewopharma.si.

3. Osvežite se z najbolje ocenjenimi peninami

Bjana

Ob romantičnih večerih se v prijetni družbi prileže kozarec kakovostne žlahtne kapljice. Zadnja leta so še posebej trendovske rosé penine. Ena takšnih je penina Brut Rosé NV, ki jo pridelujejo na družinskem posestvu Bjana v Goriških Brdih. Na največjem mednarodnem vinskem ocenjevanju Decanter World Wine Awards je letos prejela srebrno medaljo in le za točko zgrešila zlato. Lani je ta penina osvojila nagrado Regional Trophy, ki so jo letos preimenovali v platinasto medaljo. Bjana je platinasto medaljo v kategoriji vin, dražjih od 15 britanskih funtov, prejela tudi letos, in sicer za penino Brut zero 2010, medtem ko je penina Brut NV prejela bronasto medaljo.

Platinasta medalja oziroma Regional Trophy sta najvišji priznanji, ki sta bili doslej na Decanterjevem tekmovanju podeljeni slovenskim peninam. Sicer pa je čisto vsaka penina Bjana, ki so jo doslej poslali na to tekmovanje, dobila eno izmed medalj. Vse penine so pridelane po klasični metodi, vse osvojene medalje - do sedaj jih je 13 - pa dokazujejo, da je kakovost penin Bjana stalna.

Več si lahko preberete na bjana.si.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

4. Uživajte v okusu legendarnega samostanskega piva

Uživajte v okusu legendarnega samostanskega piva

Ogromno ljudi v vročih poletnih dneh prisega na hladno senco in vrček piva. Bodite raziskovalci in poskusite letos kakšen nov okus, na primer belgijsko samostansko pivo Grimbergen. To je pristno in edinstveno pivo, ki v sebi nosi zlitje presenetljivih okusov, ki temeljijo na receptu z večstoletno tradicijo. Pivo je posebno zaradi procesa gornjega vrenja pri visokih temperaturah, izvrstne arome in prepoznavnega okusa, ki ga daje edinstven grimbergenski kvas.

Grimbergen blonde je pitno svetlo ale pivo s 6,7 odstotka alkohola in okusi zrelih rumenih sadežev ter pikantno noto klinčkov, odlikuje pa ga gosta pena kremaste barve.

Grimbergen double-ambree je temno ale pivo s 6,5 odstotka alkohola ter sladko-kislim okusom karamele in sušenih sliv, ki nastaja v procesu dvojne fermentacije hmelja in slada.

Grimbergen blanche je belo pivo z belgijskim značajem in tradicijo. Ima 6 odstotkov alkohola, je svetlo rumene barve, z gladko kremasto peno in osvežilnim okusom rumenih sadežev, limon, klinčkov, koriandra in bergamotke.

Raziščite okuse, ki vas bodo osvežili, na spletni strani grimbergenbeer.com.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

PRO
Članki
Članki Julija prodaja klimatskih naprav eksplodira

Zanimanje za klimatske naprave je julija do šestkrat večje od letnega povprečja, ugotavljajo na portalu za primerjalno nakupovanje...

PRO
Članki
Članki 4 odlične ideje za družinski oddih

Seveda je vrhunec poletnih aktivnosti dopust, vendar tista dva ali tri tedne v kosu kaj hitro pozabimo, ko se vrnemo v službo. Zato si...