FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Financepro

4 odlične ideje za družinski oddih
Čas branja: 3 min
01.07.2016  08:28
Seveda je vrhunec poletnih aktivnosti dopust, vendar tista dva ali tri tedne v kosu kaj hitro pozabimo, ko se vrnemo v službo. Zato si skušajmo aktivno življenje vplesti v vsak poletni dan - pred in po glavnem dopustu. Predstavljamo nekaj idej, kam vse se lahko družine odpravite na izlet ali oddih in kaj vse lahko tam doživite.
4 odlične ideje za družinski oddih

Prav vsak dan je lahko aktiven, četudi imamo časa le uro ali dve, vikend pa je lahko že čisto pravi mali dopust. Sprehajajmo se, povzpnimo se na bližnji hrib, odpravimo se na bližnji javni bazen ali na trim stezo, ob koncih tedna pa odkrivajmo Slovenijo in raziskujmo, kaj vse nam ponujajo turistični delavci po vsej državi.

V načrtovanje tovrstnih oddihov čim bolj vključite tudi otroke. S tem jih boste motivirali, da bodo čim bolj aktivni, hkrati pa boste na zelo enostaven način poskrbeli za utrjevanje družinskih odnosov. Verjemite, otroci se vam bodo na družinskih pustolovščinah odprli in vam zaupali marsikakšno skrivnost, ki vam je med štirimi stenami pred televizorjem zagotovo ne bi.

Ponujamo vam nekaj idej, kako poletje preživeti aktivno, hkrati pa spoznavati Slovenijo in njene naravne ter kulturne danosti.

1. Osvežitev v Termah Čatež

Osvežitev v Termah Čatež

Vodna zabava na zunanjih bazenih Term Čatež je že na vrhuncu. Poletno osvežitev lahko najdete v številnih bazenih. Najmlajši so najbolj navdušeni nad gusarskim otokom s tobogani, palmami, slapovi ... Pravo vodno doživetje je ležerno poležavanje na gumijastih obročih počasne reke, spust po vodnih drčah, trojčku toboganov ali toboganu boomerang. Navijaško vzdušje boste doživeli na adrenalinskem igralu »Termalna formula«, ki je namenjeno vrhunski vodni tekmi in zabavi za vse generacije. Atrakcij je toliko, da jih boste težko vse skupaj preizkusili v enem samem dnevu. Tako predlagamo bivanje v osveženem hotelu Toplice****, še posebej v času že tradicionalne Čateške noči (od 12. do 14. avgusta), ko bodo goste zabavale mažoretke iz Dobove, Kingstoni in Magia di Terra.

2. Glamping v Parku Idila na Blokah

Glamping v Parku Idila na Blokah

Bloška planota je odličen kraj za umik iz vsakdanjega vrveža. Posebej priporočamo obisk Parka idila ob Bloškem jezeru, ki bo navdušil vse, ki si želijo kampirati s stilom v ličnih lesenih hiškah, lahko bi rekli kar lesenih šotorih. Ti dajejo gostom topel občutek domačnosti, skupaj z idiličnim okoljem Bloškega jezera pa vplivajo na pozitivno razpoloženje. Zlasti za otroke so zelo zanimiva popestritev ročno izdelane lesene unikatne figure, ki dajo parku pridih čarobnosti. Med njimi izstopata dva moža, ki varujeta vhod, in pa leseni medvedi, ki bdijo nad neokrnjeno naravo. Hiške so primerne tako za preživljanje prostega časa kot za nočitve v vseh letnih časih. V njih lahko uživajo družine, skupine ali popotniki in kolesarji. Park Idila je namreč odlično izhodišče za izlete po Bloški planoti, ki jo lahko raziskujete peš ali pa kolesarite po dobro urejenih poteh med bloškimi vasmi.

3. Poletje na Soriški planini

Poletje na Soriški planini

Soriška planina je krasotica med planinami. Vse leto ponuja široko paleto aktivnosti in užitkov v objemu neokrnjene narave. Iz ljubljanske regije lahko do planine dostopamo iz Selške doline prek Železnikov ali Bleda in Bohinjske Bistrice, iz primorske strani pa se vzpenjamo po Baški grapi prek Podbrda in Petrovega Brda. Poleti je Soriška planina odlično izhodišče za pohodništvo in kolesarjenje po okoliških vrhovih Dravh, Šavnik, Možic, Baško sedlo, Podbrdo in Črna prst. Uživate lahko v panoramski vožnji z dvosedežnico Lajnar, lahko pa si dodatno razširite obzorja na vodenih ogledih po stari Rapalski meji. Veliko aktivnosti so pripravili tudi za otroke. Njim so namenjene učne poti, glasbene in likovne delavnice ter različni drugi dogodki, kot so kolesarski kamp, poletna družinska doživetja, ogled živali na paši in podobne. Miren in sproščujoč dopust lahko preživite tudi v gostišču Brunarica, kjer ponujajo tako prenočišča kot celodnevno oskrbo, pripravljajo pa pristno domačo hrano. Družinam ponujajo posebne ugodnosti.

4. Potep po Kočevskem

Potep po Kočevskem

Kočevsko je čudovita gozdnata kraška pokrajina, ki sodi med najbolj naravno ohranjene predele Slovenije in Srednje Evrope. Navdušeni boste nad neokrnjeno naravo s številnimi kraškimi jamami, ohranjenimi pragozdovi in sotesko Kolpe, ene najlepših slovenskih rek. Zato Kočevsko vse več domačih in tujih popotnikov odkriva kot pravi naravni biser - ni se je nekoč zaman prijelo ime Kočevska Švica. Tudi ljubitelji zgodovine bodo tu našli kaj zase. Na primer ostanke gradu Fridrihštajn iz 14. Stoletja, kjer sta kratkotrajno srečo zaužila tudi Friderik Celjski in Veronika Deseniška. Ali pa sramotilni steber v Predgradu, pravljično steno Bilpe, kjer je že Valvasor v skalovju uzrl hudičev obraz in pogled na naš drugi največji grajski kompleks v Kostelu. Privoščili si boste lahko počitek v senci najdebelejšega slovenskega oreha na Kočevski Reki, ob katerem stoji cerkev, eden najlepših sakralnih objektov novejšega časa. Izvedeli boste še, kje se je rodil eden od očetov slovenske narodne zastave, ali kako je Peter Klepec pridobil svojo strašansko moč.

Naravne danosti ter bogata ponudba različnih organiziranih ali spontanih aktivnosti vsakomur dajejo nešteto možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, od nas pa je odvisno, ali jih bomo izkoristili. Predlagamo, da vse ponujene priložnosti zajamete s čim večjo žlico in tako poskrbite za dobro počutje in polne baterije celotne družine.

PRO
Članki
Članki Štiri stvari, brez katerih ni brezskrbnega in veselega dopusta

Kakovostno zavarovanje, krema, ki pomirja kožo, in kozarec zelo kakovostne domače penine, so verjetno malce nenavadna kombinacija, ko...

PRO
Članki
Članki Julija prodaja klimatskih naprav eksplodira

Zanimanje za klimatske naprave je julija do šestkrat večje od letnega povprečja, ugotavljajo na portalu za primerjalno nakupovanje...