FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? MojeDelo.compro

Najboljši karierni partner na področju zaposlovanja.

3 možnosti, da pridete do višje plače

Čas branja: 2 min
26.03.2018  08:33
Veliko gospodarsko rast boste morali v zasebnem sektorju unovčiti z individualnimi pogajanji – s sedanjim ali pa prihodnjim delodajalcem.
3 možnosti, da pridete do višje plače

Čeprav mnoga podjetja poudarjajo pomen nematerialnih dejavnikov pri zadovoljstvu na delovnem mestu, nihče ne oporeka velikega pomena plač in drugih materialnih ugodnosti. Praviloma na plačo posameznika najbolj vplivata izobrazba in obseg delovnih izkušenj. Prav tako je poleg panoge pomembna regija, nikakor pa niso zanemarljive postavke velikost podjetja in vrsta lastništva ter odgovornosti in naloge posameznika.

In navsezadnje, višine plač posredno določajo tudi gospodarske razmere in gospodarska rast. Medtem ko se je slovensko gospodarstvo predlanskim okrepilo za 3,6 odstotka, je lani slovenski bruto domači proizvod zrasel kar za pet odstotkov.

Ali velik BDP prinaša višje plače?

Rast gospodarskih aktivnosti v Sloveniji se kaže v pozitivnih premikih na trgu dela, Urad RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) napoveduje splošno rast zaposlovanja v skoraj vseh dejavnostih. Predvidena rast zaposlenosti za leto 2017 je bila 2,7 odstotka, v letu 2018 pa 1,7 odstotka. V prihodnjih dveh letih naj bi se krepila predvsem zaposlenost v dejavnostih, vezanih na izvoz, zaradi domače porabe pa bo naraščala tudi zaposlenost v dejavnostih na domačem trgu.

Povišek je stvar pogajanj (ali pa zamenjave službe)

Skladno z zahtevami javnega sektorja po višjih plačah so večja pričakovanja tudi v zasebnem sektorju, kjer pa ste prepuščeni lastni iznajdljivosti (in posluhu delodajalca). Kaj torej lahko storite, če menite, da si zaslužite višjo plačo? Če želite višjo plačo v sedanjem podjetju, si jo boste morali izpogajati, sicer boste prisiljeni v bolj ali manj aktivno iskanje novih kariernih možnosti.

Možnost 1: povišek na sedanjem delovnem mestu

Če ste zadovoljni s sedanjim delodajalcem, ne pa tudi s plačo, se boste morali pogajati. Vendar pa boste pri takšnih pogajanjih, v katera ne vstopate kot povsem enakovreden partner, potrebovali več kot zgolj kvalitativne razloge o tem, kako dobro opravljate svoje delo in zakaj menite, da si zaslužite več. Vedeti boste morali, koliko zaslužijo drugi na takšnem delovnem mestu v drugih podjetjih. Pri tem ne pozabite upoštevati razlike med regijami. Takšne podatke o povprečnih bruto plačah različnih delovnih mest in poklicev dobite na spletnem mestu Plača.si.

Možnost 2: oprezanje za priložnostmi – prijava v baze kandidatov in obvestila o novih delovnih mestih

Ne glede na to, ali ste zadovoljni s plačo in samim delom ali ne, je dobro biti vključen v baze kandidatov, po katerih brskajo podjetja v iskanju novih kadrov. Razpisi so namreč zgolj eno od orodij kadrovanja in veliko podjetij baze kandidatov pregleda, še preden se odločijo za razpis. Vedno pa naj bodo vaši podatki o izobrazbi in izkušnjah ažurni in čim bolj podrobni – na primer na področju digitalnega marketinga bo podjetje, ki išče strokovnjaka za spletno oglaševanje, po bazi iskalo s ključno besedo »certifikat adwords«, in ne »diplomirani komunikolog«.

Največjo bazo kandidatov delodajalcem pri nas ponuja spletno mesto Mojedelo.com, kjer si lahko nastavite tudi prejemanje aktualnih razpisov z izbranih področij. Tako boste obdržali stik s trgom delovne sile, in ne zato, ker trenutno iščete delo.

Če pa potrebujete boljše plačilo ali pa nove delovne izzive čim prej, se boste morali lotiti aktivnega iskanja.

Možnost 3: aktivno iskanje nove službe

Aktivno iskanje službe pomeni, da temu posvetite veliko svoje energije in časa. Pri tem boste morali poleg že navedenih vpisov v bazo iskalcev in prijave na obveščanje prek spletne pošte tudi aktivno pošiljati prijave na razpisana delovna mesta. Tako boste povečali svoje možnosti za povabilo na pogovor, saj boste vzpostavili neposreden v stik s podjetjem. Pri aktivnem iskanju nove zaposlitve vam pridejo prav nasveti za oblikovanje prošenj, CV in pripravo na pogovor. Pravilen pristop vam namreč poveča možnosti, da zbudite zanimanje prihodnjega možnega delodajalca.

PRO
Članki
Članki Kdaj je smiselno dati odpoved, četudi nimate dogovorjene druge službe?

Preden sprejmete tako pomembno odločitev, ki ima verjetno daljnosežne posledice, si iskreno odgovorite na pet vprašanj.

PRO
Članki
Članki Izgorelost poleg depresije postaja ena najpomembnejših bolezni 21. stoletja

Značilnosti sodobnega življenja so kup vsakodnevnih obveznosti doma in v službi ter nenehna stiska s časom, ki ga za počitek in...

PRO
Članki
Članki (Zakaj še vedno) hodite v službo, ki je ne marate?

Raziskave kažejo, da tisti, ki ne marajo svojega dela, trpijo za podobnimi simptomi kot brezposelni.

PRO
Članki
Članki Zakaj je pomembno, da si podjetje zgradi ugledno blagovno znamko delodajalca?

Boljša je blagovna znamka delodajalca, boljše kadre privlačiš, bolj si konkurenčen na trgu, saj imaš najboljši človeški kapital.

PRO
Članki
Članki Kateri so najperspektivnejši poklici v Sloveniji in kje so plače najvišje?

Tehnološki razvoj sicer še krepi potrebe po tehniških poklicih, a kaže, da prihodnost temelji na interdisciplinarnosti