FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Success Resourcespro

Kako do prvega milijona?

Čas branja: 3 min
16.01.2017  17:28
Danes je milijonar lahko tako rekoč vsak, ki se za to odloči. A denar ne pade z neba, za uspeh morate spremeniti predvsem sebe. Kako?
Kako do prvega milijona?

Kdo ne bi želel postati milijonar? Mnogi sanjarijo, kako lepo bi bilo, če bi bili popolnoma finančno neodvisni, praksa in mladi milijonarji pa kažejo, da te sanje niso nedosegljive. Pot do prvega milijona je težka, saj morate poleg ideje, trdega dela in znanja na poti do milijona spremeniti predvsem svoje navade in vzorce. 

Eden izmed temeljnih pogojev finančnega uspeha  je, da spremenite svoj notranji denarni zapis!

Da se uspeha lahko naučite, dokazujejo primeri milijonarjev, ki so z nasveti uveljavljenih strokovnjakov, trdim delom in dobrimi idejami prišli do sanjskega uspeha. A to ne bo dovolj, zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, s katerimi si lahko pomagate na poti do prvega milijona.

Začnite svoj posel

Dokler boste delali za druge, ne boste nikoli bogati – morda boste imeli višjo plačo od povprečne, a to je tudi vse. Vaši možgani in vaša iznajdljivost bodo prinašali bogastvo nekomu drugemu, ne pa vam.

Med najbogatejšimi ljudmi v Sloveniji in tudi v svetu so vedno tisti, ki imajo lastna podjetja, in nikoli tisti, ki so v službi pri drugih. Drži, da niso nenadoma obogateli, ampak so začeli z majhnim, a ker je dobiček vedno ostal njim, so lahko svoje premoženje dodatno plemenitili.

Cenite svoj čas

Marsikdo je poln zamisli, pa nikakor ne najde časa, da bi jih uresničil. Pomislite, kaj je za vas pomembneje: se je bolje ukvarjati s služenjem denarja in poslom ali vse skupaj dati na stran in se ukvarjati s stvarmi, ki ne prinašajo denarja? Posel naj ima prednost. Če je treba, najemite koga za košenje trave, likanje in pranje – plačali boste nekaj evrov na uro, vi pa lahko medtem naredite nekaj, kar vam bo prineslo mnogo več.

Uporabite svoj talent

S pravo idejo lahko ustvarite milijone. Uporabite svoj talent in zablestite oziroma delajte pri projektih, ki vas navdušujejo. Postati bogataš pomeni 99 odstotkov garanja in odstotek talenta, vendar pa vam ta odstotek lahko močno olajša pot do bogastva. Če radi smučate, potem iščite svojo pot do bogastva na smučišču. Če uživate v fotografiji, potem fotografirajte. Če ste dobri v delu z lesom, uživajte v tem delu in poiščite pot, kako dovolj zaslužiti. Nekatere najboljše ideje tudi niso plod dragih raziskav, temveč plod strasti spreminjanja sveta na bolje. Najboljša pot postati milijonar je ustvariti nekaj novega.

Družite se s sebi podobnimi

Pokaži mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si, pravi pregovor. Če želite uspeti in zaslužiti, se morate obdati z ljudmi, ki razmišljajo enako. Potrebna sta mreženje in povezovanje, saj boste tako izvedeli za precej priložnosti oziroma boste imeli možnost sodelovati pri stvareh, pri katerih sicer ne bi. Če se boste družili z ljudmi, ki se prav tako ukvarjajo s služenjem denarja in podjetništvom, bo beseda dala besedo in hitro bo prišlo do sodelovanj, ki bodo obrodila sadove.

Ne zanašajte se na srečo

Ena izmed ameriških študij kaže, da je kar 86 odstotkov vseh ameriških milijonarjev obogatelo z lastnim znanjem, delom in iznajdljivostjo. Če menite, da niste na pravi poti, je čas za spremembe. Dobra novica je, da vam za uspeh ni treba biti rojeni pod srečno zvezdo.

Kot pravi mednarodno priznani avtor, podjetnik, predavatelj in milijonar T. Harv Eker, se poti do uspeha lahko naučite tako, da začnete razmišljati, delovati in načrtovati kot najuspešnejši ljudje na svetu. V njegovi prodajni uspešnici in eni najodmevnejših delavnic na svetu Millionaire Mind Intensive je Eker na podlagi lastnih izkušenj identificiral specifično razmišljanje, ki določa stopnjo uspeha. Imenoval jo je »millionaire money blueprint« ali denarni zapis.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...
 

 

PRO
Članki
Članki 3 poti do finančne svobode

Če še niste zadeli na loteriji, je velika verjetnost, da ne boste finančno svobodni brez lastnega dela in finančne pismenosti

PRO
Članki
Članki Kdo je kriv, da niste bogati?

Če ste nezadovoljni s svojimi poslovnimi rezultati in debelino svoje denarnice, še ne pomeni, da morate vreči puško v koruzo. Najprej...