FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Success Resourcespro

Kdo je kriv, da niste bogati?

Čas branja: 2 min
05.01.2017  14:45
Če ste nezadovoljni s svojimi poslovnimi rezultati in debelino svoje denarnice, še ne pomeni, da morate vreči puško v koruzo. Najprej poglejte, kaj lahko spremenite na sebi.
Kdo je kriv, da niste bogati?

Ste tudi vi med tistimi, ki za svoje neuspehe krivite ves svet, le spremenite nič? Pomislite na nekatere najuspešnejše ljudi in njihove poraze. Henry Ford, ki velja za enega največjih industrialcev moderne zgodovine, je pred uspehom večkrat bankrotiral. V bankrotu se je pred svojo bogato kariero znašel tudi Walt Disney. Tega so z enega izmed lokalnih časopisov celo odpustili, saj naj bi bil premalo kreativen. No, pozneje je ustvaril imperij in za svoje izjemne animacije dobil 32 oskarjev. Bill Gates ni nikoli končal študija, pred uspehom Windowsov pa je bil solastnik propadlega podjetja Traf-O-Data. Albert Einstein ni spregovoril do četrtega leta, univerza ETH v Zürichu ga je zavrnila, pa vendar šteje za enega velikanov sodobne znanosti. Vsem je skupno, da so bili na tleh, danes pa o njih govorimo s presežniki.

Kako od neuspeha do uspeha?

Ena izmed ameriških študij kaže, da je kar 86 odstotkov vseh ameriških milijonarjev obogatelo z lastnim znanjem, delom in iznajdljivostjo. Če menite, da niste na pravi poti, je čas za spremembe.

Dobra novica je, da vam za uspeh ni treba biti rojeni pod srečno zvezdo. Kot pravi mednarodno priznani avtor, podjetnik, predavatelj in milijonar T. Harv Eker, se poti do uspeha lahko naučite tako, da začnete razmišljati, delovati in načrtovati kot najuspešnejši ljudje na svetu. V njegovi prodajni uspešnici in eni najodmevnejših delavnic na svetu Millionaire Mind Intensive je Eker na podlagi lastnih izkušenj identificiral specifično razmišljanje, ki določa stopnjo uspeha. Imenoval jo je »millionaire money blueprint«.

7 nasvetov za uspeh, ki jih poudarja T. Harv Eker:

  1. Vprašajte se, kakšen je vaš notranji zapis o denarju in uspehu: pogovorite se z bližnjimi o tem, kako so vam v mladosti predstavili uspeh in pot do njega.
  2. Naredite revizijo potrošniških in varčevalnih navad: vam uspe kaj prihraniti ali se iz meseca v mesec prebijate z minusom? Lahko to spremenite?
  3. Razmislite, kaj so vaši dolgoročni finančni cilji v življenju.
  4. Berite zgodbe o uspehu ljudi, ki jim je že uspelo.
  5. Nenehno se izobražujte in vlagajte vase.
  6. Poiščite si vzornika ali mentorja na vašem področju.
  7. Obkrožite se z ljudmi, ki imajo zdrave denarne navade in spoštujejo ter spodbujajo uspehe drugih.

Kdaj začeti s spremembami?

Že več dni razmišljate o novoletnih zaobljubah na poslovnem področju? Potem je čas, da nekaj spremenite. Začnite že danes, prijavite se na dogodek, ki vam lahko spremeni življenje. Razlika med uspešnimi in neuspešnimi je v načinu sprejemanja odločitev, česar pa se lahko naučimo. 

PRO
Članki
Članki 3 poti do finančne svobode

Če še niste zadeli na loteriji, je velika verjetnost, da ne boste finančno svobodni brez lastnega dela in finančne pismenosti

PRO
Članki
Članki Kako do prvega milijona?

Danes je milijonar lahko tako rekoč vsak, ki se za to odloči. A denar ne pade z neba, za uspeh morate spremeniti predvsem sebe. Kako?