FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Moje financepro

Revija za upravljanje osebnega premoženja

5 aplikacij, ki vam pomagajo bolje ravnati z denarjem

Čas branja: 3 min
28.05.2018  08:00
Namen finančnih aplikacij za pametne telefone je, da nam pomagajo vzpostaviti nadzor nad potrošnjo in posledično povečati prihranke ter pomagajo pri nadzoru osebnih financ.
5 aplikacij, ki vam pomagajo bolje ravnati z denarjem
Foto: Jure Makovec

Eno prvih pravil osebnih financ je, da morate začeti voditi evidenco prihodkov in izdatkov, tudi najmanjših. Sicer bi lahko uporabili zvezek in pisalo ali pa preprosto Excelovo datoteko, vendar nam lahko pametni telefoni precej olajšajo delo. Uporaba ustrezne aplikacije lahko hitro razjasni vse skrivnostne poti vašega denarja, predvsem kar se tiče porabe. Uporaba aplikacij za osebne finance je intuitivna, preprosta in uporabniku ponuja občutek nadzora, pa tudi zabave.

Zato predstavljamo nekaj izbranih aplikacij, ki med uporabniki slovijo kot zelo učinkovite.

Toshl

Toshl je slovenska aplikacija za upravljanje izdatkov in prihodkov, ki beleži vaše stroške in prihodke, izdeluje poročila in nadzoruje porabo ter vas vodi po proračunu. Ker deluje s katerokoli valuto, je tudi odličen sopotnik. Učinkovito spremlja vaše finance na potovanju in jih loči od vašega vsakodnevnega poslovanja.

mBills

MBILLS omogoča mobilno denarnico, plačevanje računov in brezplačno nakazovanje denarja. Poleg tega uporabnikom daje možnost plačevanja na spletu brez vnašanja osebnih podatkov in podatkov kreditne kartice. Še ena prednost je plačevanje položnic izven delovnih časov in ob ugodni proviziji.

Personal Capital

Personal Capital meri, ocenjuje in primerja vaše ravnanje z denarjem, vam pomaga uravnati stroške in prihodke, in sicer z več platform, tako da vam je pregled nad denarjem vedno na razpolago. Aplikacija vam predvsem pomaga uresničevati različne finančne cilje.

Expense IQ

Expense Manager je interaktivni finančni asistent, ki analizira vse, kar počnete s svojo denarnico, karticami in različnimi računi. Opominja vas na pretečene račune in je dovolj zmogljiv tudi za manjše podjetje.

GoodBudget

Aplikacija GoodBudget sledi stroškom in prihodkom ter omogoča, da aktivno načrtujete svoje finance z vnaprej določenim sistemom kuvert. S tem, ko finance razporedite v določene kategorije in se odločite za vsote, ki jih boste namenili tem kategorijam, ste vedno na tekočem s svojimi izdatki in veliko lažje tudi več prihranite.

Wally

Wally je aplikacija, ki obljublja 360-stopinjski pregled nad financami, z njo pa lahko dosežete pravo ravnotežje med prihodki in izdatki. Deluje z vsemi pomembnejšimi valutami, je brezplačna in vam omogoča poglobljen vpogled, kam in tudi s kom "izginja" vaš denar, saj lahko označite prijatelje in kraje, kjer ste plačali neki račun.

S pomočjo aplikacij za osebne finance boste gotovo prihranili večji kupček denarja, namesto da ga sproti zapravite v majhnih zneskih.

Želite, da takšne aplikacije uporabljajo tudi vaši mladostniki?

Na Poletni finančni šoli za najstnike bo eden izmed modulov ravno ravnanje z denarjem ob pomoči uporabe aplikacij za nadzor osebnih financ. Oba termina (junij/avgust) poletne finančne šole zapolnjena. Že zdaj sprejemamo rezervacije za jesensko finančno šolo na moje.finance@finance.si. Podrobnosti objavimo kmalu.

PRO
Članki
Članki Nizke obrestne mere srednjemu sloju otežujejo reševanje stanovanjske problematike

Banka Slovenije z novembrom uvaja poostrene ukrepe pri kreditiranju prebivalstva, kar bo še dodatno otežilo nakupe stanovanj, predvsem v...

PRO
Članki
Članki Kako lahko nepremičnine po 45. letu delajo za vas?

Mnogo Slovencev v srednjih letih ima lastne nepremičnine večje vrednosti, a prihodki največkrat ne zadoščajo njihovim željam in...

PRO
Članki
Članki Ideja za odlično darilo – knjiga o finančni pismenosti

Vas praznični nakupi daril za sorodnike in prijatelje še čakajo? Kako najti primerno darilo, da bo imelo pravo vrednost, bo uporabno in...

PRO
Članki
Članki Dilema staršev: Kupiti otroku avto ali ne?

Prvi večji nakup vaših otrok je odlična priložnost, da mladim privzgojite začeten, a pomemben odmerek finančne kulture.

PRO
Članki
Članki Aleš Lisac: Kaj moram spremeniti, da bom imel več denarja?

Trženjski guru, kot označujejo Aleša Lisca, je kot najstnik v srednji šoli sramežljivo zardeval pred šolsko tablo, danes pa vsak dan...

PRO
Članki
Članki Pet strokovnjakov, ki vam pokažejo, kako otroke naučiti ravnati z denarjem

Za vas bomo v nekaj predavanjih strnili več kot 90 let skupnih strokovnih izkušenj najboljših strokovnjakov.

PRO
Članki
Članki Edini slovenski projekt finančnega opismenjevanja mladih zdaj poleg učiteljev vabi tudi starše

Mladi bodo za uspeh morali znati ne le zaslužiti, temveč tudi ravnati z denarjem.