FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Moje financepro

Revija za upravljanje osebnega premoženja

8 predlogov, kako do dobrih idej, medtem ko ležite na plaži

Čas branja: 1 min
16.06.2016  14:47
Svetujemo, kako na počitnicah stopiti iz vsakdanje rutine, saj naj bi bila prav ta kriva za zaviranje novih, svežih pogledov in idej.
8 predlogov, kako do dobrih idej, medtem ko ležite na plaži

1. Poglobite se v dobro knjigo.

2. Delajte nekaj nepomembnega, na primer poslušajte glasbo, opazujte ladje na morju - dajte možgane na pašo in rodile se bodo nove ideje.

3. Počnite nekaj kreativnega - ustvarjajte z rokami ali bodite telesno aktivni. Vse to namreč - v sproščujočem vzdušju na počitnicah - lahko vodi do novih spoznanj.

Kam pa vi na dopust? Vprašalnik lahko izpolnite tukaj.

4. Mreženje - na počitnicah smo bolj sproščeni, veseli, se radi družimo in spoznavamo nove ljudi. Pri tem so okolje in okoliščine, v katerih se znajdemo, veliko bolj pristni kot na različnih poslovnih dogodkih, kjer sicer srečujemo poslovne partnerje. Zato so vezi, ki jih stkemo na počitnicah, bolj trdne. Marsikdo je tako spoznal novega vlagatelja ali poslovnega part­nerja.

5. Če že ne iščete novih idej, si vsaj dobro napolnite baterije, tako bodo vaši možgani, ko pridete domov, bolje pripravljeni na nove izzive doma in v službi. Počnite to, kar vas veseli in za kar vam doma zmanjka časa.

Kam pa vi na dopust? Vprašalnik lahko izpolnite tukaj.

6. Opazujte vse, kar je novega in drugačnega v državi, kjer dopustujete. Preizkusite se v novem športu, okušajte nove okuse tuje kuhinje. Opazujte podrobnosti, recimo kako embalirajo izdelke ali s kakšnimi oglasi oglašujejo. Vse, kar je novo, drugačno, namreč tvori nove povezave v naših možganih, kar pogosto vodi do novega razmišljanja.

7. Včasih so počitnice koristne že samo zaradi tega, da se malce odmaknemo od vsakdanjega okolja. Znano je namreč, da se marsikatera težava reši že, če nanjo pogledamo z drugega zornega kota oziroma z malo razdalje.

8. Na počitnicah izstopite iz svoje »cone udobja«, recimo: obiščite nerazvite države, pojdite v težke vremenske razmere (puščava), na treking v deževni gozd. To je namreč dobra vaja za uvajanje novih poslovnih idej, saj vsak nov poslovni podvig potrebuje nekaj drznosti in pomeni rušenje vaše »cone udobja«.

Kam pa vi na dopust? Vprašalnik lahko izpolnite tukaj.

PRO
Članki
Članki Nizke obrestne mere srednjemu sloju otežujejo reševanje stanovanjske problematike

Banka Slovenije z novembrom uvaja poostrene ukrepe pri kreditiranju prebivalstva, kar bo še dodatno otežilo nakupe stanovanj, predvsem v...

PRO
Članki
Članki Kako lahko nepremičnine po 45. letu delajo za vas?

Mnogo Slovencev v srednjih letih ima lastne nepremičnine večje vrednosti, a prihodki največkrat ne zadoščajo njihovim željam in...

PRO
Članki
Članki Ideja za odlično darilo – knjiga o finančni pismenosti

Vas praznični nakupi daril za sorodnike in prijatelje še čakajo? Kako najti primerno darilo, da bo imelo pravo vrednost, bo uporabno in...

PRO
Članki
Članki 5 aplikacij, ki vam pomagajo bolje ravnati z denarjem

Namen finančnih aplikacij za pametne telefone je, da nam pomagajo vzpostaviti nadzor nad potrošnjo in posledično povečati prihranke ter...

PRO
Članki
Članki Dilema staršev: Kupiti otroku avto ali ne?

Prvi večji nakup vaših otrok je odlična priložnost, da mladim privzgojite začeten, a pomemben odmerek finančne kulture.

PRO
Članki
Članki Aleš Lisac: Kaj moram spremeniti, da bom imel več denarja?

Trženjski guru, kot označujejo Aleša Lisca, je kot najstnik v srednji šoli sramežljivo zardeval pred šolsko tablo, danes pa vsak dan...

PRO
Članki
Članki Pet strokovnjakov, ki vam pokažejo, kako otroke naučiti ravnati z denarjem

Za vas bomo v nekaj predavanjih strnili več kot 90 let skupnih strokovnih izkušenj najboljših strokovnjakov.