FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Moje financepro

Revija za upravljanje osebnega premoženja

9 idej, kako do zaslužka prek spleta

Čas branja: 4 min
29.02.2016  10:01
9 idej, kako do zaslužka prek spleta
Če imate žilico za pisanje in zanimivo temo, lahko služite s pisanjem bloga.

Čedalje več ljudi išče delo, ki ga lahko opravlja od doma. Delo od doma je privlačno, saj sami razporejate svoj časa, za zaslužek pa potrebujete le računalnik in dostop do svetovnega spleta. Prek spleta je možno služiti na različne načine in za različne vsote. Tukaj je devet najbolj znanih in priljubljenih del.

Avtor prispevka ja Tomaž Gorec, ki bo na 3. Dnevu mojih financ predstavil konkretne zgodbe o tem, kako sam služi na internetu, razložil pa bo tudi, kako se tega lahko lotite vi.

1. Pisanje člankov

Če imate vsaj malo kreativne žilice, znanje pravopisa in radi pišete, potem je pisanje člankov pravšnje delo za zaslužek prek spleta. To je tudi najbolj razširjeno delo. Je pa včasih za to, da najdete delodajalca, potrebnega malce truda in vztrajnosti.

Članke lahko pišete v slovenščini, vendar so članki v angleškem jeziku bolj zaželeni in posledično bolje plačani. V Sloveniji je veliko podjetij, ki se ukvarjajo z optimizacijo spletnih strani, in potreba po člankih je pri njih velika. Takšni članki so krajši in so pravzaprav pomembni za pridobivanje zunanjih povezav. Pisanje člankov pa utegne biti donosen posel tudi za popotnike, saj različni blogi in popotniške revije zanimive članke dobro plačajo.

2. Trženje oglasnega prostora za turistični portal

www.apartmajidirekt.com

Podjetje Pionir, denimo, ponuja zanimivo delo od doma. Lahko postanete njihov zunanji sodelavec za pridobivanje strank. Delo obsega kontaktiranje lastnikov turističnih namestitev, ki jim ponudite oglasni prostor na strani. Za vsako pridobljeno stranko dobite plačilo v obliki provizije v višini 35 odstotkov od vsote oglaševanja.

3. Upravljavec družabnih omrežij

Eden najbolj učinkovitih in cenovno ugodnih kanalov za oglaševanje so zagotovo družabna omrežja. Veliko podjetij potrebuje strokovnjaka za družabna omrežja, saj tako širijo prepoznavnost znamke in informacije o novostih ter svojem poslovanju. Za opravljanje takšnega dela od doma je sicer potrebno znanje, zato se prej odpravite na različne seminarje in delavnice.

4. Pisanje bloga

Če imate žilico za pisanje in zanimivo temo, lahko služite s pisanjem bloga. Na blogu lahko služite z oglasi, ki se prikazujejo na vaši spletni strani, ali pa se lotite tega malo drugače.

Dober primer je denimo spletni turistični vodnik za otok Krk, kjer najdete vse pomembne informacije o otoku. Opisane so pohodniške in kolesarske poti, osvežena je vremenska napoved, predstavljeni so vsi kraji in glavne znamenitosti, stran pa dobro služi z oglaševanjem apartmajev. Ima namreč velik obisk, kar 50 tisoč obiskovalcev junija 2015, zato se lastnikom apartmajev promocija splača, zaslužek pa prinašajo provizije od vsake rezervacije prek spletne strani. Na vašem blogu torej poskrbite za kakovostno vsebino in veliko ogledov ter si tako zagotovite zaslužek.

5. Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletne strani je postopek, s katerim poskrbimo, da se spletna stran v iskalniku Google pojavlja zelo visoko ali celo na prvem mestu. Podjetja in nekatere blagovne znamke so za visoko uvrstitev pripravljeni veliko plačati, tako da je zaslužek lahko kar dober.

Je pa za optimizacijo spletnih strani potrebnega več znanja, iznajdljivosti in izkušenj. Nekaj o postopku si lahko ogledate na spletni strani www.zasluzek.org. Ko imate na tem področju veliko kilometrino, se vam obetajo kar visoki honorarji.

6. Raznovrstno delo od doma za spletno stran Freelancer

Spletna stran Freelancer daje res ogromno možnosti za zaslužek od doma, saj tukaj različna podjetja iščejo ljudi, ki bi zanje opravljali raznovrstna dela, in tudi iskalci dela objavljajo svoje ponudbe.

Ponujajo vse od programiranja, pisanja člankov, fotografiranja, vnašanja podatkov pa do izdelave spletnih strani.

Ker so dela zelo različna, so različna tudi plačila. Ko boste dobili na spletni strani pozitivne komentarje, boste dobivali tudi vse več dela, in to za vse večjo vsoto. Nekatera dela so plačana tudi do 40 evrov na uro, kar omogoča velik zaslužek.

7. Snemanje amaterskih videov

video-snemanje.1456736095.jpg.n.960px.jpg

Če imate amaterski video, ki ima veliko ogledov, lahko postavite na začetek videa promocijski video ali pa grafični oglas za podjetje ali izdelek. Youtubu to plača oglaševalec, vam kot avtorju videa pa Youtube nameni do 66 odstotkov zneska, ki ga dobi od oglaševalca.

Na svetovnem spletu je možno najti podatek, da Youtube avtorju videa plača od enega do sedem dolarjev za vsakih tisoč ogledov. Promocija videa se torej splača, saj več ko imate ogledov, več lahko zaslužite. Matematika je enostavna: če imate milijon ogledov videa, je lahko vaš zaslužek minimalno tisoč evrov.

8. Poiščite si delo prek spletne strani Fiverr.com

Na tej spletni strani lahko ponudite kakšno svojo storitev, delodajalci pa vas zanjo najamejo. Tudi to je odličen način za zaslužek od doma.

9. Izdelovanje portalov za povpraševanje

Tudi to je zelo dober način za zaslužek od doma. Ustvarite spletno stran in jo optimizirate pod določenimi ključnimi besedami. Da bo laže razumljivo, bomo dali za primer ključno besedo okna. Na spletni strani lahko promovirate enega ali več podjetij, ki imajo v ponudbi okna, in ob vsakem naročilu dobite določen odstotek kot provizijo od prodaje.

Če je spletna stran dobro optimizirana in ima veliko obiska, je zaslužek lahko kar velik.

Svetovni splet ponuja ogromno možnosti za dober zaslužek od doma.

Za nekatera dela potrebujete posebna znanja, za druge pa le malo iznajdljivosti in sposobnosti. Vsekakor pa je na začetku potrebna vztrajnost.

Na spletu do dodatnih zaslužkov. Kako pa?

Več o tem, kako zaslužiti na internetu, boste lahko izvedeli na 3. Dnevu mojih financ, kjer bo izkušen poznavalec spletnih zaslužkov Tomaž Gorec predstavil konkretne zgodbe o tem, kako sam služi na internetu, razložil pa bo tudi, kako se tega lahko lotite vi, in to povsem z ničle.

Dan mojih financ bo 17. marca, več o dogodku za vlagatelje pa na spletni strani [mojefinance.finance.si] teme na dogodku:

- Kako pametno in ugodno kupiti nepremičnino na javni dražbi

- Rad bi imel 500 evrov dodatne pokojnine! Kje in kako naj varčujem?

- Kako finančno uspeti in se ob tem lepo imeti?

- Kje se po borznih pocenitvah odpirajo nove priložnosti za vlagatelje?

- Stabilno poslovanje, cene delnic pa upadajo! Kaj storiti?

- Mitja Petkovšek: Kako naj vrhunski športnik po koncu kariere uspešno plemeniti prisluženi denar?

Avtor prispevka ja Tomaž Gorec.

PRO
Članki
Članki Nizke obrestne mere srednjemu sloju otežujejo reševanje stanovanjske problematike

Banka Slovenije z novembrom uvaja poostrene ukrepe pri kreditiranju prebivalstva, kar bo še dodatno otežilo nakupe stanovanj, predvsem v...

PRO
Članki
Članki Kako lahko nepremičnine po 45. letu delajo za vas?

Mnogo Slovencev v srednjih letih ima lastne nepremičnine večje vrednosti, a prihodki največkrat ne zadoščajo njihovim željam in...

PRO
Članki
Članki Ideja za odlično darilo – knjiga o finančni pismenosti

Vas praznični nakupi daril za sorodnike in prijatelje še čakajo? Kako najti primerno darilo, da bo imelo pravo vrednost, bo uporabno in...

PRO
Članki
Članki 5 aplikacij, ki vam pomagajo bolje ravnati z denarjem

Namen finančnih aplikacij za pametne telefone je, da nam pomagajo vzpostaviti nadzor nad potrošnjo in posledično povečati prihranke ter...

PRO
Članki
Članki Dilema staršev: Kupiti otroku avto ali ne?

Prvi večji nakup vaših otrok je odlična priložnost, da mladim privzgojite začeten, a pomemben odmerek finančne kulture.

PRO
Članki
Članki Aleš Lisac: Kaj moram spremeniti, da bom imel več denarja?

Trženjski guru, kot označujejo Aleša Lisca, je kot najstnik v srednji šoli sramežljivo zardeval pred šolsko tablo, danes pa vsak dan...

PRO
Članki
Članki Pet strokovnjakov, ki vam pokažejo, kako otroke naučiti ravnati z denarjem

Za vas bomo v nekaj predavanjih strnili več kot 90 let skupnih strokovnih izkušenj najboljših strokovnjakov.