FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Megabonpro

Kaj narediti, da bo začetek leta poslovno in osebno učinkovit?

Čas branja: 2 min
21.12.2018  14:10
Sprostitev vam po pomagala premagati izgorelost in v novem letu povečati delovno učinkovitost
Kaj narediti, da bo začetek leta poslovno in osebno učinkovit?

Je bil konec leta prenaporen?

Ste opazili, da se velikokrat ravnamo po že skoraj nepisanem pravilu, da konec leta vsaj nekaj dni preživimo nekje, kjer se v celoti odklopimo? Najpogosteje so to terme. Po hudem decembrskem tempu je to skoraj nuja, če želimo v novem letu normalno funkcionirati. Mesec, ki velja za veselega, je vse prej kot vesel. Je mesec zapravljanja, stresa, pritiska, še najbolj je to mesec prizadevanja za to, kako biti popoln ali kako narediti nekaj popolno. Kaj se potem z nami zgodi januarja? Dobesedno izgorimo, smo brez energije, idej, vsega pozitivnega. Je vredno vseh prazničnih kosil, večerij, tekanja po trgovinah in kupovanja daril, norih noči, ki jih preživljamo, kot bi bile zadnje v življenju in ne v letu?

Sprememba v nas

Vse to so stvari, ki jih decembra redno preživljamo in doživljamo in verjetno jih bomo še naprej, saj se veliko v prihodnosti ne bo spremenilo. Lahko pa se spremenimo mi, in sicer tako, da bomo lahko januarja ravno tako živi in učinkoviti, kot smo bili decembra.

Ljudje potrebujemo oddih, sprostitev, odklop. Terme nam ponujajo idealno okolje, kjer si lahko za prihodnje leto povrnemo vso energijo, ki smo jo zapravili ob tekanju za konec leta. Poleg sprostitve, ki jo naše telo in glava po vsem stresu še kako potrebujeta, bomo z oddihom v termah vložili tudi v svoje zdravje. Ohranili bomo vitalnost ter ublažili vsakodnevne bolečine in tegobe. Zdravilni učinki se bodo poznali v našem fizičnem in psihičnem počutju, kar bo vsekakor blagodejno vplivalo na nas.

Oddih v termah nam bo zagotovil prazno glavo, ki bo sprostila vse svoje zmogljivosti za nove ideje in inovacije, prav tako bo sproščeno telo. Sproščen človek pa skorajda ne pozna stresa. Ker ostane miren, sprejema boljše odločitve in ne popusti pritiskom. Torej, kdor je sproščen, je veliko bolj miren, zdrav in predvsem veliko bolj srečen.

Pozitivni učinek tišine in sprostitve

Oddih v termah na nas učinkuje sproščujoče, tako kot pogovor z nekom, ki nam je blizu. Med sproščanjem si vzamemo čas, da se iskreno vprašamo vse tisto, kar nas ob hudih trenutkih vpraša nam bližnja oseba. Navsezadnje bomo tako malo bolje spoznali sami sebe, če smo se med hitrim tempom življenja, predvsem zaradi hrepenenja po popolnosti med prazniki, malo izgubili. Tako si bomo zagotovili tudi notranjo svobodo, saj bomo znali upočasniti težke misli in vrtiljak čustev.

Med uživanjem v termalni vodi, ob posebnem vonju, toplem zraku in prijetnem razpoloženju vas gotovo ne bo moglo nič iztiriti. Tudi to, da vam je šef v petek popoldne na pisalno mizo odložil dokumente, ki jih je treba proučiti do ponedeljka in rešiti zadevo. Učinek term je sprostitven, to sproščenost pa prenesimo tudi v obdobje po oddihu, ko se vse vrne v stare tirnice. Ohranimo mirnost in sproščeno dihanje. In naslednjič med napornim sestankom obdržimo nasmešek na obrazu. Odmislite paniko, spreglejte malenkosti, s težavami se soočajte suvereno in samozavestno. A za vse to najprej potrebujete sproščenega sebe, sebe brez pritiska in … kaj je že to izgorelost?

Poznate terme in njihove ponudbe?

Preden se odločite, kje se boste sproščali, pozabili na izgorelost ter po vrnitvi zaživeli prenovljeni in povečali učinkovitost, pa se dobro informirajte. Svetujemo vam, da si naredite ožji izbor term, v katerega boste vključili vsa svoja merila (od ponudbenih do finančnih) in temeljito pregledate ponudbe. Izbira je res ogromna, zato je kar zahtevno najti ravno tisto, kar iščemo. Pomaga, če se obrnete na zanesljivega ponudnika, ki ima na enem mestu zbrane vse ponudbe. Ravno po tem izstopa Megabon, saj boste na pregledni spletni strani lahko brez težav brskali med več sto hotelskimi ponudbami. Vsaka ponudba bo s slikami jasno prikazala, kje se boste sproščali, najbolje od vsega pa so gotovo njihovi popusti. Ponujajo namreč znižane hotelske pakete.

PRO
Članki
Članki Top 8 namestitvenih ponudb za krompirjeve počitnice

Letošnje jesenske počitnice bodo šolarji imeli v tednu med 28. oktobrom in 1. novembrom, dan reformacije in tudi dan spomina na mrtve pa...

PRO
Članki
Članki 5 razlogov, zaradi katerih boste letošnje poletje znova preživeli na hrvaški obali

Zakaj ne bi letošnje poletje raziskali najbolj zanimive hrvaške destinacije in ob tem bivali v enem izmed petih izbranih hotelov?

PRO
Članki
Članki To so top last minute slovenski hoteli za prvomajske praznike

Objavljamo izbrano ponudbo pretežno štirizvezdičnih hotelov v Sloveniji.