FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Medicohealthpro

S tehnologijo blockchain do boljšega sodelovanja med zdravniki s celega sveta

Čas branja: 3 min
28.03.2018  11:46
Zdravniki bodo z novo tehnologijo lažje sodelovali in hitreje postavljali diagnoze ter predpisovali učinkovitejše zdravljenje, obenem pa se bodo stroški zdravstvenih storitev znižali.
S tehnologijo blockchain do boljšega sodelovanja med zdravniki s celega sveta

V Sloveniji in tudi drugod po svetu imajo zdravstveni sistemi številne pomanjkljivosti, ki se bodo s staranjem prebivalstva še povečevale. Neučinkovitost zdravstvenih sistemov se že zdaj zrcali v vse daljših čakalnih vrstah in vse manjši dostopnosti do zdravnikov, ki so velikokrat preobremenjeni. To pa lahko na žalost pripelje do prepozne diagnoze ali površne obravnave, ker si zdravniki težko vzamejo dovolj časa za posameznega bolnika in tudi za posvetovanje o bolnikovih zdravstvenih težavah s posameznimi specialisti.

Takšne anomalije javnih zdravstvenih sistemov po svetu odpirajo možnosti aplikacijam na tehnologiji blockchain, ki omogočajo precej višjo stopnjo varnosti shranjevanja in obdelave občutljivih podatkov. Zdaj že dobro znana lastnost te tehnologije je, da omogoča decentralizirano, kriptirano izmenjavo podatkov, ki jih ni mogoče spreminjati. Zagotovljena je najvišja možna stopnja varnosti in sledljivosti podatkov. Tehnologija veriženja blokov bo tako omogočila dodatno ponudbo zdravstvene stroke in bo razbremenila klasične zdravstvene sisteme. Povečala bo namreč dostopnost do zdravnikov, ker bodo imeli bolniki možnost dostopati do zdravniških mnenj brez ovir in kjerkoli na svetu.

Od družinskih zdravnikov do harvardskih profesorjev

Aplikacijo, ki omogoča uporabo navedenih prednosti, je razvilo slovensko podjetje MedicoHealth. Njihova aplikacija bo zdravstvenim strokovnjakom omogočila lažje in učinkovito sodelovanje, ker bo združevala različne strokovnjake iz celega sveta, od družinskih zdravnikov do harvardskih profesorjev. Osebni zdravnik se bo lahko hitro posvetoval s specialistom o določenem bolniku, ker bosta imela oba dostop do njegovih zdravstvenih podatkov, ki bodo zapisani v varovani podatkovni bazi. Takšna izmenjava bolnikovih podatkov bo tudi zelo varna, ker bosta do podatkov imela dostop le zdravnika, ki jima bo bolnik odobril vpogled. Prek aplikacije bo na primer zdravnik na enem koncu sveta lahko sodeloval tudi pri raziskavi strokovnjakov na drugem koncu sveta in tako pripomogel k razvoju novih znanj in rešitev v medicini. Povezovanje bolnikov z zdravniki in zdravnikov z zdravniki ter preostalo medicinsko stroko bo z uporabo nove tehnologije veliko preprostejše in učinkovitejše kot doslej.

Že od začetka bo aplikacija delovala decentralizirano in bo bolnikom ter zdravnikom omogočila preprosto uporabniško izkušnjo pri varni in anonimizirani izmenjavi podatkov in mnenj. Zdravnik bo tako do zdravstvenih podatkov bolnika lahko dostopal le z dovoljenjem posameznega bolnika. Na voljo pa mu bodo tudi anonimni zdravstveni podatki, s katerimi si bo lahko pomagal pri obravnavanem zdravstvenem primeru ali pa pri klinični raziskavi in si tako zagotovil dodatne informacije in znanja.

Preprosto plačevanje storitev

Plačevanje zdravniških storitev oziroma vseh storitev znotraj aplikacije bo preprosto in prilagojeno uporabnikom, tako bolnikom kot zdravnikom. Zdravnik bo za svoje storitve lahko prejel plačilo v obliki kriptožetonov, ki bodo poganjali celotno decentralizirano mrežo in bodo s širitvijo mreže pridobivali vrednost ter tako služili tudi kot naložba. Če pa za svoje storitve ne bo želel prejemati kriptožetonov, bo lahko prejel plačilo tudi v domači valuti, saj bo omogočeno tudi plačevanje z običajnimi plačilnimi sredstvi. Aplikacija bo ponujala možnost direktnega plačila zdravnikovih storitev brez državnih meja, pa naj bo to s kriptožetoni ali z običajnimi plačilnimi sredstvi.

Prednosti za zdravnike

Z aplikacijo Medicohealth bodo zdravniki dobili možnost dostopa do vseh zdravstvenih podatkov svojih bolnikov. S tem jim bodo lahko zagotovili hitro in učinkovito zdravstveno nego, ki bo prilagojena izključno oskrbovanemu bolniku. Zdravniki, zdravstvene ustanove in lekarne bodo lahko izkoristili tudi druge prednosti, ki jih ponuja ta moderna zdravstvena aplikacija:

  • Zdravniki bodo lahko izkoristili marketinške storitve aplikacije, ki jim bo pomagala privabiti bolnike s celega sveta s pomočjo ključnih informacij v iskalniku.
  • Skrbna in temeljita predstavitev zdravnika z besedo in fotografijo, tudi optimalna umestitev izbranih informacij.
  • Na portalu bodo lahko sodelovali s komentarji in ponudili svoja mnenja in rešitve ter s tem potencialnim bolnikom predstavili svoje delo.
  • Aplikacija je odlično orodje, s katerim ima zdravnik možnost veliko prispevati k družbi in pustiti svoj pečat.
  • Zdravnik pridobi dostop do zdravstvenih podatkov bolnikov, seveda le z dovoljenjem posameznega bolnika.
  • Z dostop do anonimnih zdravstvenih podatkov si zdravnik lahko zagotovi še več informacij in znanja o obravnavanem zdravstvenem primeru.
  • Aplikacija bo ponujala možnost direktnega plačila zdravnikovih storitev brez državnih meja z običajnimi plačilnimi sredstvi ali s kriptožetoni.
  • Zdravnik bo za svoje storitve lahko prejel plačilo v obliki kriptožetonov, ki bodo poganjali celotno mrežo in bodo s širitvijo mreže pridobivali vrednost ter tako služili kot naložba.
  • Bolnik bo s pomočjo aplikacije Medicohealth lahko vedno poiskal najbližjega zdravnika, zdravstveno ustanovo in lekarno, ne glede na to, kje bo v določenem trenutku.

PRO
Članki
Članki Intervju: Strokovnjaka v zdravstveni platformi Medicohealth vidita novi Amazon

Decentralizirana zdravstvena aplikacija ima možnosti, da postane tako velika, kot je Amazon, menita strokovnjaka in zdravnika dr. Rolf...

PRO
Članki
Članki Kakšne priložnosti ponuja blockchain v zdravstvu?

Kakšne priložnosti ponujajo decentralizirane aplikacije, ki bodo prek tehnologije blockchain povezale milijone zdravnikov z bolniki s...

PRO
Članki
Članki Blockchain zdravstvena reforma, ki odpravlja čakalne vrste

Zdravstveni sistem bolnikom ne omogoča hitre, zanesljive, ugodne in anonimne oskrbe. Z vpeljavo tehnologije blockchain v zdravstvu lahko...