FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Maya teampro

Simply the best:-)

Nepozaben prednovoletni dogodek je lahko bolj učinkovit od povišice

Čas branja: 3 min
09.10.2017  00:19
Povečanje plače je po prepričanju večine ena od glavnih motivacij za večjo storilnost zaposlenih oziroma občutek pripadnosti podjetju, pa vendar izkušnje učijo, da temu ni vedno tako.
Nepozaben prednovoletni dogodek je lahko bolj učinkovit od povišice

Oglasno sporočilo

Denarno nagrajevanje ima omejen vpliv, ker se ne more dogajati redno oziroma med enim in drugim povečanjem plače poteče več časa, je tovrstna motivacija rešitev na kratki rok. Zato mora vodstvo podjetja poiskati načine, ki niso vezani zgolj na povečanje plače. Strošek, ki povzroča zadovoljstvo in posledično večjo motiviranost zaposlenih, se sčasoma izkaže kot dobiček.

Spodbuda so tudi nedenarne nagrade

Spodbudna nedenarna nagrada za zaposlene je denimo prijetno delovno okolje, saj neprijetno zmanjšuje produktivnost. Med tako imenovana 'mehka' motivacijska orodja štejemo tudi

  1. fleksibilni delovni čas,
  2. če je možno občasna možnost dela od doma,
  3. organizacija prehrane v podjetju,
  4. skrb za boljše zdravstveno zavarovanje,
  5. razne ugodnosti pri nakupu produktov podjetja.

Spodbujajte druženje in timsko delo med zaposlenimi

Če je delo zaposlenih morda že preveč rutinsko, vnesite v vsakdanji delovni urnik nekaj zabave oziroma dodajte kakšen dogodek, ki bo sodelavce povezal in jih spodbudil k bolj ustvarjalnemu delu. »Če gre (projektna) ekipa recimo s kajaki na Krko, to proračun podjetja olajša morda za dva ali tri tisoč evrov, zato pa za zaposlene pomeni dogodivščino skozi katero se v neformalnem druženju ekipa močneje poveže, spomini na prijetno in zanimivo druženje pa trajajo dlje kot povišica posamezniku, ki ima efekt morda en mesec,« razloži direktor Maya team Borut Nikolaš, kjer organizirajo timbilding in timbonding programe.

Prednovoletna zabava nekoliko drugače

Če so timbilding programi namenjeni predvsem (sproščenemu) izobraževanju kadrov znotraj različnih korporacij, podjetij in oddelkov, enot ali projektnih timov, so timbonding programi namenjeni predvsem bolj intenzivnemu povezovanju sodelavcev v sproščenem in zanimivem 'rekreativnem' vzdušju. »S prepletanjem različnih zabavnih in družabnih iger ali veščin spodbujamo medsebojno sodelovanje in gradimo pozitivno vzdušje v podjetjih, znotraj oddelkov ali projektnih skupin. Cilj timbonding programov je super zabava, ki ne gre nikdar v pozabo in krepi timski duh. Prednovoletni čas je idealen čas za tako druženje, saj je veliko bolj zabavno za sodelavce v podjetju organizirati pol, eno ali celo dvodnevno druženje v naravi ob reševanju zanimivih zabavnih nalog, kot pa obsedeti na prednovoletni zabavi podjetja v kakšnem zaprtem prostoru, le ob hrani in pijači. To so nam potrdili tudi številni naročniki naših storitev, ki so tako prednovoletno zabavo že doživeli,« je še dejal direktor Maya team.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...
 Oglasno sporočilo