FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Ilirikapro

Kako lahko s svojim strokovnim znanjem dodatno zaslužite v času koronavirusa?

Čas branja: 2 min
06.04.2020  09:05
V zdajšnjem obdobju imate poleg strokovnega znanja tudi čas za analizo. Potrebujete le še trgovalno platformo.
Kako lahko s svojim strokovnim znanjem dodatno zaslužite v času koronavirusa?
Foto: scyther5

Svetovni finančni trgi doživljajo pretres zaradi širjenja koronavirusa, ki se lahko primerja s finančno krizo iz leta 2008 pa tudi veliko recesijo. V obeh navedenih obdobjih so delniški tečaji izgubili vsaj polovico vrednosti, obakrat so sledili posojilni krč in številni stečaji ter naraščanje brezposelnosti. Tokrat je ameriški delniški trg v dveh tednih marca doživel 20-odstotni upad, trg je tako vstopil v obdobje korekcije in medvedjega trga. Na žalost se upadi na trgih niso ustavili, indeksi so upadli še nadaljnjih 15 do 20 odstotkov, v prostem padu so se znašli tako poraba kot izvoz in kapitalski izdatki.

Tako so se pod pritiski vlagateljev znašli tako naložbeni svetovalci kot trgovalne platforme. Kljub precejšnji negotovosti svetovalci vlagateljem odsvetujejo sprejemanje prenagljenih odločitev. Trgovalne platforme se soočajo s povečanim številom klicev in poizvedb, k sreči pa sama narava spletnih platform omogoča neokrnjeno delovanje tudi v času družbene izolacije.

Poleg strokovnega znanja potrebujete še spletno trgovalno platformo

V času, ko morate ostati doma daljše časovno obdobje, lahko z brezplačno uporabo trgovalne platforme trgujete na vseh najpomembnejših svetovnih trgih 24 ur na dan. V tem obdobju imate namreč dovolj časa za pregled najpomembnejšega dogajanja in spremljanje novic s svojega poklicnega področja. Če zaradi vseh obveznosti v preteklosti niste mogli proučiti trendov na svojem strokovnem področju, je zdaj čas vsekakor primeren.

Zakaj torej ne bi časa, ki ga zdaj imate, in strokovnega znanja uporabili v prid naložbam na področje, ki ga najbolj poznate – področje vašega dela? Če vlagate tam, kjer strokovno delujete, boste namreč znali zelo dobro ovrednotiti dogajanje v sedanjem času, prav tako boste znali prepoznati priložnosti ali pasti za določena podjetja ali dele posamičnih panog. Če boste vlagali skladno s svojimi strokovnimi dognanji, boste lahko dobro izkoristili zdajšnje obdobje, ko doma sedite s svojim znanjem, ki ga lahko uporabite na več načinov.Katerim panogam kaže dobro in katerim ne?

"Če širjenja virusa ne bo mogoče kmalu zajeziti, bodo najverjetneje najbolj v nemilosti tiste panoge, ki bodo utrpele največje zmanjšanje proizvodnje (avtomobilska industrija), in tiste, ki bodo doživele največje zmanjšanje povpraševanja (letalska industrija in turizem)," pravi Lojze Kozole z Ilirike.

Katere panoge pa bi lahko celo pridobile naložbeni potencial v zdajšnjih razmerah? Poglejmo zadnja priporočila za posamične panoge delniških trgov družbe Charles Schwab. Dobro naj bi poslovale predvsem družbe s področja potrošnih dobrin in zdravstva ter oskrbe. To pa seveda ne pomeni, da ne morete zaslužiti tudi s trgovanjem delnic ali drugih vrednostnih papirjev, če delujete v preostalih panogah. Vaše strokovno znanje po vsej verjetnosti prekaša poznavanje vaše panoge finančnih analitikov.

Kako preprosta je uporaba intuitivne trgovalne platforme Ilirika Online, je razvidno iz videopredstavitve:

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...