FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Hoferpro

Več kot fer

Vsak četrti Slovenec kupuje v diskontih

Čas branja: 2 min
07.07.2016  22:40
Diskontne trgovine se od klasičnih nakupovalnih središč razlikujejo predvsem po tem, da imajo nižje cene. Zaradi tega so postajale predvsem med gospodarsko krizo med ljudmi čedalje bolj priljubljene. A kupci so spoznali, da je tudi njihova ponudba kakovostna in se iz leta v leto izboljšuje. Število kupcev, ki zahajajo vanje, se zato še vedno povečuje.
Vsak četrti Slovenec kupuje v diskontih

Raziskava Nakupovalni monitor, ki jo je izvedlo podjetje za tržne raziskave GFK, ugotavlja, da priljubljenost diskontnih trgovin raste. Povečujeta se obisk kupcev in poraba denarja v njih, čedalje večja sta njihova priljubljenost in zadovoljstvo kupcev, raste pa tudi frekvenca nakupov.

Četrtina kupcev je navedla, da je njihova prva trgovina prav diskontna, dodatnih 38 odstotkov pa jih je odgovorilo, da je diskontna trgovina na drugem mestu med trgovinami, v katerih mesečno zapravijo največ denarja.

Načelo diskontnega poslovanja

Pri Hoferju poudarjajo, da mora biti kakovost dostopna vsakomur, zato za vse njihove izdelke velja slogan najvišja kakovost po najnižjih cenah. Kot pravijo, jim je pomembno, da so izdelki na njihovih prodajnih policah izdelani iz najboljših surovin in pridelani na trajnosten način. Ob tem se zavedajo tudi pomena in odgovornosti do okolja in ljudi, ki so del celotnega procesa od pridelovalca do končnega porabnika.

Načelo diskontnega poslovanja

Več informacij o podjetju Hofer in njegovi poslovni filozofiji si preberite na spletni strani.

Skrben nadzor kakovosti

Pri uporabi in uživanju vseh izdelkov sta varnost in zdravje porabnikov izjemnega pomena. Zato so razvili sistem za nadzor kakovosti, ki upošteva evropske predpise in nacionalne zakonske zahteve, pogosto pa jih celo presega, na primer pri mejnih vrednostih škodljivih snovi v sadju in zelenjavi.

Sistem zagotavljanja kakovosti so razvili tako, da vsakega dobavitelja preverijo od razvoja in izdelave do distribucije izdelka za končno prodajo. Vedno pa se začne pri dobavitelju; sodelujejo samo s tistimi, ki se ponašajo s certifikati kakovosti.

Kakovost Hoferjevih izdelkov dokazujejo tudi neodvisni testi, kakršen je na primer test Zveze potrošnikov Slovenije, kjer se njihovi izdelki redno uvrščajo na najvišja mesta.

Skrbna izbira izdelkov

Ekipa izkušenih zaposlenih skrbi, da imajo kupci v poslovalnicah vsak dan pestro ponudbo visokokakovostnih živil in izdelkov za vsakdanjo rabo. Pri tem prisegajo na močne in neodvisne lastne blagovne znamke, nad katerimi imajo popoln nadzor in lahko kakovost tudi dejansko jamčijo.

Njihova stalna ponudba obsega več kot 1.400 izdelkov za vsakdanjo rabo. Izbirajo jih premišljeno, saj želijo, da kupci z enim samim nakupom v njihovi trgovini dobijo vse, kar potrebujejo. Prilagajajo se tudi potrebam kupcev in širijo nabor izdelkov, po katerih kupci največ povprašujejo. Tako denimo redno dopolnjujejo ponudbo ekoloških izdelkov, izdelkov brez laktoze, izdelkov za izbrane okuse Gourmet in drugih.

Skrbna izbira izdelkov

Več informacij o podjetju Hofer in njegovi poslovni filozofiji si preberite na spletni strani.

Vedno sveže

Stalno svežino sadja in zelenjave dosežejo tako, da naročajo le tolikšne količine, kot jih dnevno lahko prodajo. Sveže sadje in zelenjavo v poslovalnice dostavijo vsak dan. Prednost dajejo ponudbi iz bližnjih regij, še zlasti izdelkom slovenskih pridelovalcev. Tako kratke dobavne poti ne pripomorejo le k svežini ponudbe, temveč pozitivno vplivajo tudi na okolje. Zavzemajo se, da v sadju in zelenjavi, ki pride na njihove prodajne police, skorajda ni škodljivih snovi.

Prihranek tudi pri času

Vse Hoferjeve poslovalnice so zgrajene po enakem načelu. Poudarek je na tem, da se kupec hitro znajde, kar mu prihrani njegov dragoceni čas. Poslovalnice so lahko dostopne in imajo precej parkirnih mest, tako da lahko prav vsak nakup pri njih opravi hitro, udobno in prijazno.

PRO
Članki
Članki Današnje odločitve za jutrišnji svet

Praznični december je pred vrati, v času veselega obdarovanja pa je pomembno, da osvetlimo tudi zgodbe, ki ne sijejo tako svetlo, ter...

PRO
Članki
Članki Kako zagotoviti najvišjo kakovost po najbolj ugodni ceni?

V množici izdelkov na trgovskih policah se potrošnik za nakup vse bolj odloča na osnovi poznavanja ali uveljavljenosti blagovnih znamk....

PRO
Članki
Članki Spoznajte gobe, ki pomagajo preprečevati raka dojk

Koristne snovi v šampinjonih lahko zavirajo delovanje encima aromataza, ki vpliva na nastanek estrogenov in posledično na razvoj rakavih...

PRO
Članki
Članki Veganska hrana vse bolj navdušuje tudi vsejedce

Čeprav smo Slovenci praviloma zapriseženi mesojedci, je med nami čedalje več takih, ki se želijo vsaj občasno odpovedati izdelkom...

PRO
Članki
Članki Veste, s katerimi vitamini boste tudi v vročini pokali od zdravja?

Če bomo zaužili dovolj vitamina C, bomo lažje prenašali vročino in preprečili bolezni, ki jih povzroča. Z vitaminom D bomo...

PRO
Članki
Članki Penina sredi poletja? Gotovo, le sveža in lahkotna naj bo

Ko poleti vročina popusti in se večer razvije v prijetno druženje z izbrano osebo ali družbo, se prileže kozarec kakovostne žlahtne...

PRO
Članki
Članki Kako s pomočjo kuhinje odgnati zdravnika?

Za zdrav obrok ni treba zapraviti veliko denarja in preveč komplicirati, tudi posebnih kuharskih veščin ter veliko časa ne zahteva.

PRO
Članki
Članki Do vitke postave z več gibanja ali z zdravim prehranjevanjem?

Prehranjevanje po zdravi pameti je najbolj prijazno do vitke postave in dobre fizične pripravljenosti, vse bolj pomembna pri tem pa sta...