FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? GRAWEpro

Zavarovalnica na Vaši strani.

Kaj pa, če vam gre zaradi poškodbe biznis v franže?

Čas branja: 3 min
17.03.2017  08:41
Kaj pa, če vam gre zaradi poškodbe biznis v franže?
Foto: hatman12

Da sta zdravje in varnost neprecenljiva, se pogosto zavemo šele, ko nesreča že potrka na naša vrata. Ste pripravljeni tvegati poškodbo ali invalidnost in s tem povezane stroške? Pa vaš posel, bi preživel mesece rehabilitacij? In vaši najbližji, je njihov finančni položaj odvisen tudi od vaših prihodkov? Tudi njim vaša poškodba ali invalidnost življenje nenadoma obrne na glavo in spremeni njegov tok.

Statistika je kruta – vsaka 16. žrtev nezgode ima trajne posledice

Od vseh nezgod, ki se pripetijo, jih ima kar četrtina za posledico 20- ali večodstotno trajno invalidnost, vsaka 16. žrtev nezgode pa ima trajne posledice. V ospredju so poškodbe doma, v prometu ali med športnimi dejavnostmi, saj se kar 78 odstotkov vseh nesreč zgodi doma oziroma v prostem času, le 22 odstotkov pa na delovnem mestu. Takšni podatki morajo spodbuditi pozornost, saj lahko zapleti, ki sledijo, močno narekujejo potek nadaljnjega življenja. Ne le vas, temveč tudi vaših družinskih članov, sorodstva in prijateljev. 

Se kdaj vprašate, kaj bo z vašo finančno varnostjo in kako je poskrbljeno za vaše bližnje? Je zakonsko predpisano zavarovanje res dovolj?

Zaradi poškodbe ste lahko tudi ob biznis!

Ne gre le za stroške bolnišnične oskrbe, nege in zdravil, zavedati se morate, da zneski (urgentnih) prevozov, še posebej, če se je nesreča zgodila v tujini, dosegajo vrtoglave zneske in jih morate, če niste nezgodno zavarovani, kriti sami.

Kaj pa morebitna prilagoditev življenjskega prostora, prenova stanovanja, avtomobila? Pomislite tudi na izgubo prihodka, ko med okrevanjem svojega dela ne morete opravljati. Višina zneska bolnišničnega nadomestila je odvisna od osnove, razloga in trajanja začasne zadržanosti od dela. Izrazito nižji mesečni dohodek vas bo močno udaril po denarnici, in to ravno v času, ko boste morda za hitrejše okrevanje želeli (ali pa boste prisiljeni) poseči tudi po dodatnih samoplačniških ali alternativnih zdravljenjih.

Podjetniki ste se leta in leta trudili za svoje stranke. Si bodo med vašo nezmožnostjo dela poiskale drugega ponudnika? Ne le, da bo finančni izpad precejšen, ko boste brez posla, izračunajte si, koliko vas bo stalo, da jih boste znova pridobili nazaj oziroma našli nove.  

Če menite, da je zakonsko določeno zavarovanje dovolj ...

Kdo bo kril stroške, ki so nastali ob Lukovi nesreči? Če ste se ob tem vprašali, kaj pa obvezno zakonsko zavarovanje, naj vam odgovorimo oziroma vas opozorimo, da predpisano zakonsko zavarovaje (po Zpizu) za finančno preskrbljenost ter kritje stroškov ni dovolj.

Za lažje razumevanje smo pregledali nabor zavarovalnih kritij med zakonsko predpisanim zavarovanjem (po ZPIZ-1) in nezgodnim zavarovanjem GRAWE NEZGODA, ki je odlična dopolnitev in zavarovancem omogoča fleksibilno določanje zavarovalnih pogojev in maksimalno podporo.

Največje razlike nastopijo pri obsegu kritja, pravici do nadomestila ter nezgodni renti. Medtem ko zakonsko predpisano zavarovanje deluje šablonsko in pri vprašanjih nezgodne rente popolnoma odpove, lahko pri nezgodnih zavarovanjih računate na fleksibilnost in osebno razrešitev vaše situacije. Najpomembnejše pa je, da lahko z nezgodno rento v vsakem trenutku poskrbite za tiste, ki jih imate najraje.

Raziščite ponujene rešitve in se odločite za varnost!

Rešitve torej so. Vi morate le modro izbrati. Na trgu obstaja več ponudnikov s širokim naborom storitev, ki zagotavljajo podporo in pomoč v primeru nezgod, vendar je tako kot povsod v življenju treba pogledati globlje in raziskati prednosti ter slabosti oziroma posebnosti ponujenih rešitev.

 

PRO
Članki
Članki Kako ravnati v primeru toče?

Pozor, z lepim vremenom in vročino prihaja tudi toča. Kako se izogniti škodi?

PRO
Članki
Članki Filmski roadtrip? Zakaj pa ne?

Popotovanje z avtom je pravi užitek in svoboda v spontanem odkrivanju novih krajev in skritih kotičkov. Glavna prednost potovanja z avtom...

PRO
Članki
Članki Z mavcem na nogi je vse težje

Sanjate, da ste imeli srečo in zadeli loterijo? Ker vsa presenečenja niso pozitivna, pomislite tudi na nezgode. In se zavarujte pred...

PRO
Članki
Članki Pametno zavarujte dom, da ne boste s strahom gledali v nebo

Zaradi nepredvidljivih naravnih dogodkov lahko v trenutku ostanete brez premoženja. Dobro zavarovanje vam prihrani skrbi vsakič, ko pade...

PRO
Članki
Članki 7 razlogov, zakaj je dobro biti upokojenec

Čestitamo, upokojitev je končno pred vrati in pripravljeni ste na kup novih stvari in ugodnosti.

PRO
Članki
Članki Z domačo pokojnino ste lahko carji na Balkanu

Povprečna slovenska pokojnina pri nas zadostuje komaj za preživetje, a zakaj bi na stara leta životarili v domačem okolju?

PRO
Članki
Članki S pokojnino v slovensko Kalifornijo

Na Goriškem upokojenec dobi vse, kar si lahko želi – krasno vreme, številčno družbo, dobro zdravstveno oskrbo in ugodne življenjske...

PRO
Članki
Članki Kje lahko z našo pokojnino živite kot kralj

Povprečna slovenska pokojnina pri nas zadostuje komaj za preživetje, nekje daleč stran pa omogoča dostojno življenje