FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? GRAWEpro

Zavarovalnica na Vaši strani.

Pametno zavarujte dom, da ne boste s strahom gledali v nebo

Čas branja: 2 min
16.11.2016  12:00
Zaradi nepredvidljivih naravnih dogodkov lahko v trenutku ostanete brez premoženja. Dobro zavarovanje vam prihrani skrbi vsakič, ko pade kakšna večja kaplja dežja ali se tresejo tla.
Pametno zavarujte dom, da ne boste s strahom gledali v nebo

»Obilne padavine so povzročile porast rek in poplavljanje, zalilo je več sto objektov, sprožili so se tudi plazovi, nekateri so ostali brez vsega.« Več kot 40 odstotkov škode zaradi naravnih nesreč v Sloveniji povzročijo poplave. Kar deset odstotkov površin v državi se uvršča med poplavna območja, kjer se zaradi naravnih dejavnikov občasno pojavljajo poplave.

»Bila je topla poletna noč, ko je ljudi iz spanja stresel potres ter povzročil veliko gmotno škodo na njihovih nepremičninah.« Ozemlje Slovenije ob tem spada po številu in moči potresov med dejavnejša območja, saj leži na potresno dejavnem južnem robu Evrazijske tektonske plošče, na severozahodnem robu sredozemsko-himalajskega seizmičnega pasu, ki je eden od potresno najdejavnejših na Zemlji.

»Ledena ujma je lomila drevesa, bližnje se je polomilo na hišo ter stanovalcem delno uničilo streho ter del zgornjih prostorov.« Ujma pred skoraj tremi leti je povzročila za več sto milijonov evrov škode na infrastrukturi, v gozdovih in tudi na posameznih bivalnih objektih.

»Udar strele je zanetil požar na hlevu.« Močno nevihtno vreme s strelami v Sloveniji pogosto povzroča težave, strele pa ne izbirajo ciljev in pogosto povzročijo požar na poslopjih.

Dom je pomembna investicija, a na zavarovanje radi pozabljamo

Naravne nesreče v Sloveniji, zaradi katerih lahko v trenutku ostanemo brez premoženja, bi lahko naštevali do jutra. Veliko škodo, ki jo finančno težko popravimo pa vam lahko povzročijo tudi uničena električna napeljava zaradi udara strele, poškodovan parket zaradi izliva vode iz dotrajanih cevi ali vlomilci, ki za seboj pustijo pravo opustošenje.

Slovenci premoženjskemu zavarovanju kljub vsemu namenjamo premalo pozornosti. Čeprav smo pripravljeni ob gradnji hiše ali nakupu stanovanja postrgati vse svoje prihranke ter se še dodatno mastno zadolžiti, je marsikomu za zavarovanje premoženja potem škoda vsakega evra. Takšna varčevalna logika je zgrešena, sploh pri objektih, zgrajenih na poplavno ali potresno nevarnih območjih, odmisliti pa ne gre niti druge škode na objektih. Po delnem ali popolnem uničenju se je namreč težko spopasti še s finančnimi težavami, ki lahko nastanejo, če niste zavarovani.

Dom je naše najpomembnejše premoženje, zato ga je smiselno ustrezno zavarovati. Tako ne boste izgubili veliko, če se kaj zgodi, saj imate zavarovano vrednost nepremičnine. S premoženjskim zavarovanjem namreč zagotovimo povrnitev stroškov obnove in popravila, če je bilo naše premoženje, torej hiša ali stanovanje, poškodovano ali uničeno.

Četudi vas škodni dogodek morda doleti le enkrat v življenju, so lahko finančne posledice katastrofalne. Zavarovalnice zato ponujajo različne pakete zavarovanj s kritji za tako rekoč vse nevarnosti, ki ogrožajo vaš dom. Zavarovati ga je mogoče pred požarom, udarom strele, izlivom vode, eksplozijo, viharjem, točo, poplavo, potresom, vlomom,…

Dobro zavarovanje vam bo pomagalo, da ne boste v skrbeh vsakič, ko pade kakšna večja kaplja dežja, se tresejo tla slišite strele ali pa se za dlje časa odpravite od doma. Zavarovanje GRAWE DOM vam omogoča celovito zaščito stanovanjskega prostora pred nezaželenimi posledicami pod odličnimi pogoji in z enostavno sklenitvijo zavarovalne police.

PRO
Članki
Članki Kako ravnati v primeru toče?

Pozor, z lepim vremenom in vročino prihaja tudi toča. Kako se izogniti škodi?

PRO
Članki
Članki Filmski roadtrip? Zakaj pa ne?

Popotovanje z avtom je pravi užitek in svoboda v spontanem odkrivanju novih krajev in skritih kotičkov. Glavna prednost potovanja z avtom...

PRO
Članki
Članki Z mavcem na nogi je vse težje

Sanjate, da ste imeli srečo in zadeli loterijo? Ker vsa presenečenja niso pozitivna, pomislite tudi na nezgode. In se zavarujte pred...

PRO
Članki
Članki 7 razlogov, zakaj je dobro biti upokojenec

Čestitamo, upokojitev je končno pred vrati in pripravljeni ste na kup novih stvari in ugodnosti.

PRO
Članki
Članki Z domačo pokojnino ste lahko carji na Balkanu

Povprečna slovenska pokojnina pri nas zadostuje komaj za preživetje, a zakaj bi na stara leta životarili v domačem okolju?

PRO
Članki
Članki S pokojnino v slovensko Kalifornijo

Na Goriškem upokojenec dobi vse, kar si lahko želi – krasno vreme, številčno družbo, dobro zdravstveno oskrbo in ugodne življenjske...

PRO
Članki
Članki Kje lahko z našo pokojnino živite kot kralj

Povprečna slovenska pokojnina pri nas zadostuje komaj za preživetje, nekje daleč stran pa omogoča dostojno življenje