FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? FORDpro

Vem kaj hočem. Vozim Ford.

7 nasvetov, kako zmanjšati stroške voznega parka

Čas branja: 4 min
28.09.2017  09:32
Stroške voznega parka lahko korenito znižate na več načinov, pomembno vlogo pa ima tudi tehnologija.
7 nasvetov, kako zmanjšati stroške voznega parka

Podjetja, sploh tista z veliko terenskega dela, si poslovanja brez voznega parka skoraj ne morejo predstavljati. Vozni park pomeni visok, a nujen strošek, ki pa ga je s pametnim vodenjem, doslednostjo in telematiko mogoče znižati tudi za 20, 30 ali celo več odstotkov.

1. Cena je le eno izmed meril

Pri nakupu avtomobilov ni pomembna le cena, temveč še vrsta drugih lastnosti, vse pa se začne pri izbiri vozil in njihovem Ford Credit financiranju.

Pri Fordu je na voljo široka paleta ugodnega financiranja, saj je nakup novega ali menjava obstoječega voznega parka lahko velik strošek. Tako si lahko pri Fordu pomagate z ugodnim finančnim lizingom, finančnim lizingom z višjim zadnjim obrokom, operativnim lizingom ali kreditom z do 84 obroki, prav tako pa lahko za vas uredimo zavarovanje in registracijo vozila.

2. Čustva na stran, kupujte po namenu uporabe

Izbira vozila naj bo čim tesneje povezana z namenom uporabe, stroške pa je mogoče ohraniti v razumnih mejah tudi z izbiro najvarčnejših motorjev in razumne opreme.

Ford ECO-Mode in sistem za pametno pospeševanje

Pametni in inovativni informacijski sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira hitrost vožnje, pravočasnost prestavljanja, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj. Pametna programska oprema nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva. Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček dodatno pripomore k večji ekonomičnosti. Dodatni prihranki pri gorivu so mogoči z uporabo sistema za pametno pospeševanje, ki zazna kdaj je vozilo prazno, delno ali popolnoma natovorjeno in samodejno omeji preveč agresivno pospeševanje in tako pomaga znižati porabo.

Novi Motorji 2.0 TDCI EcoBlue

Novi inovativni EcoBlue motorji kljub manjši prostornini proizvedejo še več moči in omogočajo prihranke goriva, in s tem povečan doseg z enim rezervoarjem goriva, ob še večji moči. Poraba je manjša za kar 13 odstotkov, medtem ko novi motorji nudijo 20 odstotkov več navora. Motorji EcoBlue ustrezajo strogim zahtevam emisijskega standarda Euro 6, daj jih dopolnjuje selektivni katalizator, ki uporablja raztopino sečnine AdBlue. Ostale tehnologije Ford EcoBlue zajemajo Fordovo pametno regenerativno polnjenje, prej opisana Ford Eco Mode ter nadzor pospeševanja ter Fordov sistem uravnavanja akumulatorja, s katerim se le-temu podaljša življenjska doba.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

3. Opredelite namen uporabe…

Dobro je, če ima podjetje jasno strategijo tega, kakšna in koliko vozil potrebuje za določena delovna mesta, koliko kilometrov bodo prevozili, kakšen bo predviden ciklus zamenjave in podobno.

Zato so se po tehtnem premisleku za Fordova gospodarska vozila odločili tudi pri podjetju Halder, d.o.o.. Po besedah direktorja Danila Zgrabiča so za njihove prodajnike in komercialiste na terenu nujno potrebna udobna, zanesljiva, varna in predvsem varčna vozila, saj so s svojo dejavnostjo aktivni tako v Sloveniji, kot tudi na območju nekdanje Jugoslavije in po Evropi.

Prav tako velja poudariti pomen garancije, ki jo prenekatere znamke še vedno omejujejo s številom prevoženih kilometrov. Pri Fordu se zavedajo kolikšno oviro predstavlja poslovnemu uporabniku takšna omejitev, zato nudijo kar 4 leta garancije na njihova gospodarska vozila – ne glede na število prevoženih kilometrov.

4. …in zožite izbiro

Omejite se pri izbiri posameznih znamk in modelov, saj s tem lahko dosežete ugodnejše pogoje pri nakupu in vzdrževanju vozil kot pri bolj razpršenem voznem parku.

Za nasvet se lahko kadarkoli obrnete na katerega od Fordovih centrov za poslovne uporabnike, kjer boste izvedeli več o možnih prihrankih in ugodnostih.

5. Zunanje upravljanje odžene tveganja

Podjetja naj upravljanje voznega parka prepustijo strokovnjakom, saj s tem največja tveganja in z lastništvom povezane stroške prenesejo na ponudnika poslovnega najema s celostnimi storitvami, takšno upravljanje voznega parka pa zagotavlja tudi največjo mobilnost zaposlenih.

6. Reden servis znižuje stroške

Stroški servisa so visoki predvsem pri starejših vozilih, podjetja pa jih lahko zadržijo v predvidenih mejah le z rednim vzdrževanjem. Neredno vzdrževanje namreč zvišuje stroške odprave okvar, slabo vzdrževan avto ima večjo porabo, prihranke pa lahko prinese tudi izbira enega servisnega partnerja, saj si lahko izpogajate boljše cene.

7. Veliki prihranki z dovršenim sistemom sledenja

Telemetrija oziroma prenos podatkov iz vsakega vozila v realnem čas upraviteljem avtoparkov omogoča sledenje lokacije vozila, spremljanje porabe goriva in voznikovega ravnanja ter prikaz opozoril glede varnosti in vzdrževanja.

Na osnovi sprotnih podatkov Fordova telematika s pomočjo Telogisove programske platforme zagotovi celovito paleto poslovnih informacij, ki omogočajo takojšnje ukrepanje, upravitelji avtoparkov pa lahko z njihovo pomočjo poskrbijo za najučinkovitejši način uporabe vozil ter upoštevanje zahtev za najvarnejšo in najvarčnejšo vožnjo. Pri vsakdanji uporabi sistemov telematike so možnosti za prihranek pri stroških za gorivo v višini do 20 odstotkov, to pa je posledica optimizirane uporabe vozil in določanja poti pri logistiki, izboljšanja načinov vožnje, povečanja varnosti voznika in trpežnosti vozila.

Dodatne diagnostične informacije, ki jih zagotavlja Fordova telematika, omogočajo tudi pravočasno obvestilo o potrebnem servisiranju ali tehničnih težavah, zato bodo lahko v podjetju poskrbeli za maksimalno učinkovitost uporabe vozil, minimalne stroške popravil in najkrajši čas, ko vozila niso na voljo.

V prihodnjem letu bo Ford na določenih trgih v EU v sodelovanju z mobilnimi operaterji, uporabnikom njihovih vozil ponudil tudi dodatno napredno funkcionalnost – telematiko. Gre za sistem Ford SYNC Connect, ki bo omogočal spremljanje vozila na daljavo v realnem času. Vozila bodo s pomočjo 4G podatkovne povezave preko aplikacije FordPass komunicirala z mobilnimi napravami tako voznika, podatke pa bodo lahko spremljali tudi na sedežu podjetja.

Vozilo bo s to tehnologijo mogoče tudi upravljati (npr. brez ključev odkleniti na daljavo, na daljavo pravočasno vklopiti gretje/hlajenje, preveriti lokacijo vozila, količino goriva ter prevožene kilometre in servisna opozorila itd.). S tem bo poslovnim uporabnikom prihranjen čas in marsikatera skrb, kje in v kakšnem stanju je katero vozilo na poti.

PRO
Članki
Članki 9 vrlin popolnega dostavnika

Ali ste pripravljeni svoj delovnik preživeti v neprijetnem in nevarnem okolju? Stavimo, da ne, vozniki dostavnih vozil pa pri tem niso...

PRO
Članki
Članki 7 načel kakovostne dostave

Pravi kombi je danes veliko več kot le suhoparen prostor na štirih kolesih za prevoz ljudi in tovora, zato suvereno briše ločnico med...

PRO
Članki
Članki 5 stvari, ki jih potrebuje dober dostavnik

V svetu prevozov tovora so pravila drugačna kot pri osebnih avtih. Temeljno poslanstvo dostavnikov so prevozi čim večjih količin tovora...

PRO
Članki
Članki Najboljše poslikave vozil - inovativno do prepoznavnosti! (GALERIJA)

Oglaševanje na voznem parku je odlična možnost za povečanje prepoznavnosti podjetja