FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? FORDpro

Vem kaj hočem. Vozim Ford.

7 načel kakovostne dostave

Čas branja: 3 min
11.09.2017  10:01
Pravi kombi je danes veliko več kot le suhoparen prostor na štirih kolesih za prevoz ljudi in tovora, zato suvereno briše ločnico med gospodarskim in osebnim vozilom.
7 načel kakovostne dostave

V svetu prevozov tovora so pravila drugačna kot v osebnih avtih. Temeljno poslanstvo dostavnikov so prevozi čim večjih količin tovora ob čim nižjih stroških, voznik pa mora dobiti varno in udobno okolje.

Voznikom je tako vse bolj pomembno, da njihova pisarna na štirih kolesih, v kateri vsak teden preživijo na desetine ur in več tisoč kilometrov, zagotavlja čim nižje stroške obratovanja, a jim obenem ponuja tudi atraktivno vožnjo, udobje in varnost na nivoju osebnega avtomobila. Snovalci Fordovih dostavnikov zato velik poudarek namenjajo boljšemu udobju v kabini in seveda varnosti, vse z namenom, da voznik spočit in varno pride na cilj, tovor pa v enem kosu. Bolniške in zamude pri dostavi stanejo, mar ne?

Najnovejša generacija Fordovih dostavnikov namenjenih prevozu potnikov in tovora bolj kot kadarkoli doslej briše vozniško in uporabniško ločnico med gospodarskim in osebnim vozilom ter zagotavlja načela udobja in kakovostne dostave. Velik poudarek je tudi na varnosti, saj ima Ford ima največ posebnih nagrad za varnostne tehnologije neodvisnega združenja EuroNCAP med vsemi proizvajalci vozil, deležni pa ste jih lahko tudi v dostavnikih.

1. Popolna varnostna oprema

Dostavniki dnevno naredijo ogromno število kilometrov, zato je aktivna in pasivna varnost še kako pomembna. Na spisek pri Fordu zato sodijo voznikova in sovozni­kova varnostna blazina, stranski varnostni blazini in varnostni zavesi, kar z vzdržljivim podvozjem in izpopolnjenim sistemom za nadzor stabilnosti ESC zagotavlja izjemno varnost in vrhunske vozne lastnosti.

Križanja poti pešcev in gospodarskih vozil v prometu je ena najbolj nevarnih situacij. Popoln kombi ima zato prilagodljivi tempomat s sistemom za opozarjanje na možnost naleta, tehnologija pa je prejela posebno nagrado združenja EuroNCAP Advanced Awards za varnostne sisteme.

2. Vrhunska zasnova

Napredno podvozje sodobnega dostavnika lahko nudi zelo avtomobilske občutke, saj je lega vozila tako v ovinkih in ravnini zelo zanesljiva. K temu bistveno pripomorejo vrhunsko uravnotežen volan ter asistenta za bočni veter in proti pretiranemu nagibanju, zahtevnejši kupci pa lahko izberejo tudi samodejni menjalnik.

3. Noben klanec ne sme biti prestrm, noben ovinek preoster

Poleg elektronskega nadzora stabilnosti vozila je sodoben dostavnik opremljen s pomočjo pri speljeva­nju v klanec, popolnoma novim sistemom za preprečevanje prevračanja, ki stabilizira vozilo, tudi ko je naloženo in v ovinkih vzdržuje stabilnost ter sistemom za nadzor vektorjev navora.

Nadzor vektorjev navora je vrhunska tehnologija, ki se dopolnjuje s prej omenjenim in elektronsko opravlja delo diferenciala tako, da razporeja navor na gnanih kolesi ter dodaja k suvereni in varni vožnji tudi pri polnih obremenitvah vozila.

4. Bombončki, s katerimi se ponašajo osebna vozila

Pravila o varnosti pri delu žal pozabljajo na tiste, ki jim kombi predstavlja pisarno. Tudi ti si zaslužijo udoben sedež, ergonomsko pravilen položaj za volanom, pomoč pri parkiranju, bluetooth povezavo in še kaj, kar pomembno vpliva na varnost.

Za kupce Fordovih dostavnikov je tako na voljo kopica novosti iz segmenta osebnih vozil, ki jim olajšajo delovni vsakdan. Ergonomija sedenja, volana in stikal je takšna, ko smo je vajeni iz avtomobilov ter omogoča domačnost, v dežju prav pridejo brisalci s tipalom za dež, v zimskih dneh pa ogrevano vetrobransko steklo. Parkiranje in manevriranje po ozkih prostorih je otročje lahko in močno poenostavljeno zaradi vzvratne kamere, ki na zaslonu v kabini s spremenljivimi črtami kaže vzvratno pot, parkirni senzorji pa pri tem zanesljivo opozarjajo na bližino ovir spredaj in zadaj.

S še več udobja poleg mnogih odlagalnih mest ter USB in 12V priključki med vožnjo postreže Sync sistem tretje generacije, ki omogoča glasovno upravljanje z nekaterimi funkcijami vozila. Enostavna je povezava prek bluetootha s telefonom, ali prek USB z zunanjimi nosilci zvoka. Ima tudi funkcijo za klic v sili, če pride do nesreče.

5. Koristni pripomočki, ki preganjajo dolgočasne poti

Med kombiji zelo redek pripomoček je radarski tempomat, s pomočjo katerega je vožnja veliko varnejša, saj se dostavnik med dolgočasno vožnjo po avtocesti samodejno prilagaja hitrosti drugih vozil. Če zazna nevarnost naleta, lahko tudi samodejno zavira, ločeno od tempomata pa deluje tudi opozorilnik na prekratko varnostno razdaljo, ki voznika opominja na ustrezen razmak.

Zelo koristen pripomoček na avtocestah je tudi opozorilo na nenamerno menjavo smernega pasu, ki z blagimi vibracijami v volanu opominja voznika, ko avto zapelje prek robne ali sredinske črte. In če se takšen sodoben dostavnik znajde na kakšni ozki in ovinkasti slovenski cesti, je neumornega asistenta mogoče tudi ugasniti.

6. Glasni »Ne!« utrujenosti za volanom

Le kdo ne pozna utrujenosti za volanom? Sodoben dostavnik z asistenčnim sistemom za opozarjanje na nezbranost voznika, ki je tudi prejel posebno nagrado združenja EuroNCAP Advanced Awards za varnostne sisteme nadzoruje obnašanje voznika in ga nemudoma opozori, če postanejo njegove reakcije za volanom nevarne.

7. Zlahka po predpisih

Ali se za volanom dostavnika pogosto sprašujete, katera omejitev hitrosti na odseku je trenutno v veljavi? Fordov sistem za prepoznavo znakov dosledno “bere” znake z omejitvami hitrosti in jih prikazuje med merilniki v času veljavnosti, voznik je tako lahko veliko bolj sproščen pri vožnji, brez strahu pred visokimi kaznimi za prekoračeno hitrost.

Največ posebnih nagrad za varnostne tehnologije neodvisnega združenja EuroNCAP med vsemi proizvajalci vozil in mnogi drugi tehnološki dosežki Fordove dostavnike spreminjajo v udobne dolgoprogaše, s katerimi potniki in tovor varno pridejo na cilj, voznik pa »pisarno« zapusti spočit.

PRO
Članki
Članki 9 vrlin popolnega dostavnika

Ali ste pripravljeni svoj delovnik preživeti v neprijetnem in nevarnem okolju? Stavimo, da ne, vozniki dostavnih vozil pa pri tem niso...

PRO
Članki
Članki 7 nasvetov, kako zmanjšati stroške voznega parka

Stroške voznega parka lahko korenito znižate na več načinov, pomembno vlogo pa ima tudi tehnologija.

PRO
Članki
Članki 5 stvari, ki jih potrebuje dober dostavnik

V svetu prevozov tovora so pravila drugačna kot pri osebnih avtih. Temeljno poslanstvo dostavnikov so prevozi čim večjih količin tovora...

PRO
Članki
Članki Najboljše poslikave vozil - inovativno do prepoznavnosti! (GALERIJA)

Oglaševanje na voznem parku je odlična možnost za povečanje prepoznavnosti podjetja