FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? FORDpro

Vem kaj hočem. Vozim Ford.

5 stvari, ki jih potrebuje dober dostavnik

Čas branja: 4 min
23.08.2017  08:11
V svetu prevozov tovora so pravila drugačna kot pri osebnih avtih. Temeljno poslanstvo dostavnikov so prevozi čim večjih količin tovora ob čim nižjih stroških, vendar danes šteje še marsikaj drugega.
5 stvari, ki jih potrebuje dober dostavnik
Foto: Ford

Uporabniki so pri dostavnih vozilih vedno merili centimetre in tehtali kilograme, ki so jih ti štirikolesniki ponujali za prevoz tovora, a čeprav je prostor zelo pomemben, danes ni vse. Na prvem mestu je seveda posel, ki ga uporabniki z njimi opravljajo, vse pomembnejši so tudi varnost, udobje, okoljska prijaznost in seveda stroški vzdrževanja, ki nastanejo v življenjski dobi vozila, denimo strošek servisiranja.

Najboljši dostavnik danes je tako dober na vseh področjih, pri natovarjanju, nosilnosti, stroških, porabi, varnosti, udobju, voznih lastnostih …, vrhunski dizajn, dodelana notranjost in pametna tehnologija pa naredijo delovno življenje bolj udobno, priročno in povezano.

1. Prilagodljivost in praktičnost

Dober dostavnik je pripravljen na vse. Vanj lahko naložite vsa orodja in materiale, prav tako lahko varno in udobno na delovno mesto pripeljete ekipo svojih sodelavcev. Če poslovnim uporabnikom omogoča preprosto natovarjanje in prevoz obsežnih in dolgih predmetov, pri tem pa lahko izkoristijo tudi loputo v predelni steni, preklopni sovoznikov sedež, nizek nakladalni rob in drsna stranska vrata za lažje natovarjanje palet z viličarjem, bo delovni dan vse prej kot naporen.

2. Sodoben in varčen motor

Varčni dostavniki so osnova za ustvarjanje prihrankov v podjetju. Dober dostavnik zato danes poganja napredni dizelski motor, ki nudi zmogljivost in varčnost v različnih kombinacijah. Ford je za nekatere svoje dostavnike tako predstavil popolnoma novo generacijo dvolitrskih motorjev ecoblue, ki imajo kljub manjši prostornini za 20 odstotkov večji navor pri nižjih vrtljajih.

K splošno manjši porabi goriva v Fordovih dostavnikih pripomorejo tudi sistem start-stop, ki v mestu porabo goriva zmanjša za deset odstotkov, indikator prestavljanja za varčnejše menjanje prestav, pametno regenerativno polnjenje akumulatorja ter nadzor pospeševanja. Ta nadzoruje stopnjo pospeševanja vozila in poskrbi, da enako hitro pospešujete s praznim ali s polno naloženim vozilom, posledično lahko pričakujete celo do 15 odstotkov zmanjšano porabo goriva, tehnologija pa lahko pripomore tudi k zmanjšanju obrabe na motorju, zavorah in pnevmatikah.

3. Varno in udobno delovno okolje

Medtem ko je bilo delovno okolje v dostavnikih še pred časom asketsko in neudobno, se voznik danes lahko počuti, kot bi sedel v pisarniškem naslanjaču. Pri delovnem Fordu sta voznikov sedež in volanski obroč v celoti prilagodljiva, vgrajeno je tudi naslonjalo za roke, za doplačilo pa so na voljo tudi nastavljiva ledvena opora in ogrevani sprednji sedeži. Ti na eni strani zagotavljajo standarde trpežnosti, ki veljajo za komercialna vozila, po drugi strani pa se njihovo udobje lahko kosa z udobjem osebnega avtomobila.

Dober dostavnik ima tudi dodelano in intuitivno armaturno ploščo in veliko odlagalnih mest. V Fordove dostavnike se je ob tem naselila tudi najnovejša tehnologija, med katero ob navigaciji in sistemu za prepoznavanje prometnih znakov sodi tudi multimedijski sistem Sync3. Z njegovo pomočjo lahko predvajate glasbo z različnih medijev, glasovno ukazujete radiu, prebirate sporočila SMS, se prostoročno pogovarjate po telefonu, sistem pa v primeru trka in sproženih zračnih blazin tudi samodejno pokliče reševalce. Ker je dostavnik lahko tudi zajeten kos pločevine, so na voljo tudi parkirna tipala in kamera za vzvratno vožnjo, radarski tempomat pa prihrani gorivo, zmanjša možnost prekoračitve hitrosti in samodejno vzdržuje razdaljo do spredaj vozečega, kar dodatno pripomore k udobju. K večji varnosti med službenimi potmi pomaga tudi sistem, ki ohranja stabilnost vozila – v primeru vetrovnih sunkov.

V mestih še kako prav pride opozorilo na pešce, ki voznika opozori na nevarnost trka z njimi ali pa samodejno zavira in ustavi vozilo še pred bližnjim srečanjem.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

4. Vzorne vozne lastnosti

Kombi se zaradi svoje velikosti, teže in okornosti skozi oči avtomobilista morda ne pelje vrhunsko, vendar pa se pod Fordovo delovno zasnovo lahko skriva tudi močno dodelano podvozje. Precizno umerjena šasija, precej okrepljena tako na sprednji kot na zadnji osi, uporabniku omogoča vrhunsko raven stabilnosti in nadzora. Za suvereno voznost poskrbi tudi sistem za nadzor vektorjev navora, ki se na razmere na cestišču odzove stokrat na sekundo.

Na podlagi tako pridobljenih informacij sistem uravnava dostavljeno moč med sprednjima kolesoma. S tem zagotavlja optimalen oprijem in poveča natančnost krmiljenja, hkrati pa vozniku pomaga premagovati ovinke in neravnine na cestišču. Vozne lastnosti v Fordovih dostavnikih so zato lahko res prepričljive, občutek na volanu pohvalno dober in požiranje neravnin vzorno. Izkušeni vozniki tako radi pohvalijo vožnjo s polno obremenitvijo, saj takrat zaživijo prav vse lastnosti dostavnikov. Profesionalni mojstri volana pravijo, da se natovorjeno vozilo pelje lepše kot prazno.

5. Privlačna oblika

Oblika zunanjosti pri dostavnikih nikoli ni bila prvenstvena kategorija, saj sta jo nadvladali uporabna vrednost in gospodarnost.

A ker nič več ni tako, kot je bilo, so tudi dostavniki začeli postajati prijetnejših oblik in med nekaterimi se je danes razvnelo lepotno tekmovanje, na voljo pa so tudi v pestri paleti barv. Fordovi dostavniki tako združujejo sodobno zunanjost z udobno notranjostjo, ki presega standard gospodarskega vozila, oboje pa je oblikovano z mislijo na praktičnost in udobje.

Člani Fordove družine dostavnikov so vseh velikosti za zasebnike ali podjetja vseh velikosti, obenem pa vam ponujajo zmogljivost, varčnost in vodljivost kot v avtomobilu. Izberite družino vozil Ford, kjer vam nudijo tudi štiriletno podaljšano jamstvo z asistenco, brez omejitve kilometrov, ponujajo pa vam tudi možnost odloga plačila DDV do kar šest mesecev. Fordovi dostavniki vam ne bodo prihranili le težav med delovnim dnem, ampak vam bodo dolgoročno prihranili tudi znatne količine denarja.

PRO
Članki
Članki 9 vrlin popolnega dostavnika

Ali ste pripravljeni svoj delovnik preživeti v neprijetnem in nevarnem okolju? Stavimo, da ne, vozniki dostavnih vozil pa pri tem niso...

PRO
Članki
Članki 7 nasvetov, kako zmanjšati stroške voznega parka

Stroške voznega parka lahko korenito znižate na več načinov, pomembno vlogo pa ima tudi tehnologija.

PRO
Članki
Članki 7 načel kakovostne dostave

Pravi kombi je danes veliko več kot le suhoparen prostor na štirih kolesih za prevoz ljudi in tovora, zato suvereno briše ločnico med...

PRO
Članki
Članki Najboljše poslikave vozil - inovativno do prepoznavnosti! (GALERIJA)

Oglaševanje na voznem parku je odlična možnost za povečanje prepoznavnosti podjetja