FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Moja eko zgodbapro

Naj bo MOJA EKO ZGODBA tudi vaša!

Slovenci smo največji porabniki avstrijskega blaga zunaj Avstrije

Čas branja: 4 min
09.06.2017  08:00
Vsak prebivalec Slovenije porabi na leto za 1.300 evrov avstrijskih izdelkov in storitev. Predstavljamo, kaj boste lahko videli na avstrijski stojnici na dogodku Moja eko zgodba.
Slovenci smo največji porabniki avstrijskega blaga zunaj Avstrije
»Povezujemo podjetja, da potem laže izkoristijo možnosti, ki jih ponuja slovenski trg,« pravi dr. Peter Hasslacher, direktor Advantage Austria Ljubljana. »Avstrijskim podjetjem tako pomagamo uresničiti njihove poslovne načrte v Sloveniji.«

Advantage Austria v 110 pisarnah v več kot 70 državah pomaga avstrijskim podjetjem in njihovim mednarodnim poslovnim partnerjem. Obsežno ponudbo storitev izvaja 800 sodelavcev in 35 strokovnih svetovalcev. Gre za pomoč, prek katere lahko avstrijska podjetja v tujini izberejo primerne dobavitelje in poslovne partnerje. Na leto organizirajo in podprejo približno 1.200 prireditev za navezovanje poslovnih stikov.

V dogodkih, kakršen je Moja eko zgodba, vidijo priložnost za avstrijska podjetja, da svojo iznajdljivost in primere dobre prakse ter izdelke pokažejo na tujih trgih. Čeprav velja Slovenija za razmeroma majhen trg, so Slovenci največji porabniki avstrijskega blaga zunaj Avstrije. Vsak prebivalec Slovenije porabi na leto za 1.300 evrov avstrijskih izdelkov in storitev, s čimer je daleč pred drugimi državami. Po drugi strani tudi Slovenija izvaža v Avstrijo več kot v katerokoli drugo državo. »Skupaj smo svetovni prvaki,« poudarja dr. Peter Hasslacher, direktor Advantage Austria Ljubljana.

Avstrija med vodilnimi v trajnostnem razvoju

Vse gospodarske smernice težijo k trajnostnemu razvoju in zavzemanju za čistejše, do človeka bolj prijazno okolje. Tudi avstrijsko gospodarstvo se odziva in prilagaja globalnim usmeritvam ter se razvija v tej smeri. Avstrija ima izjemno velik inovacijski potencial in je ena izmed vodilnih držav v okoljskih rešitvah. Po zaslugi zelo uspešnih zelenih tehnologij avstrijska podjetja uživajo velik ugled po vsem svetu. Podjetja in raziskovalne organizacije se lahko pohvalijo z visoko stopnjo specializiranega strokovnega znanja s področja trajnostne gradnje objektov, ravnanja z odpadki, inovativnih energetskih rešitev in učinkovite rabe alternativnih virov.

Pohvalijo se lahko z veliko okoljskimi patenti. »V ta namen je Avstrija ustanovila sklad Zero Emission,« razlaga Peter Hasslacher in dodaja, da sklad podpira predvsem nove tehnologije s področja učinkovite rabe energije in njenega brezemisijskega pridobivanja. Predvsem pa želijo opozoriti tudi na druge industrije, v katere sega trajnostni razvoj. V zadnjem času sta aktivni zlasti prehrambna in turistična industrija.

Rauch vodi že tretja družinska generacija

Rauch s sokovi Fresh ­sledi smernicam naravnih hlajenih sokov. Zakaj Fresh? Sveže sadje, obrano v Rauchovih sadovnjakih in stisnjeno v naslednjih 24 urah, se spremeni v okusen sok, ki poteši žejo in zagotovi telesu pomembna hranila. Rauch Fresh ni narejen iz koncentrata – sadje je obrano ob najboljši zrelosti in sočnosti, nežno stisnjeno in skrbno polnjeno. Za ohranitev svežine pa je sok hlajen in ima kratek rok uporabe.

Družinsko podjetje Rauch, ki ga vodi že tretja generacija, naravo prepoznava kot vir sadja, ki je najbolj nujno za njegovo proizvodnjo. Usmerjeno je k ekonomičnosti, trajnosti, skrbni uporabi naravnih virov ter se zavestno zavzema za okolje. Ustanovljeno je bilo leta 1919, njihovi porabniki pa zaupajo več kot 90-letnim izkušnjam in njihovi strasti do sadja.

Grawe za čistejše okolje

V zavarovalnici Grawe so ekološko naravnani in podpirajo projekte za večjo ozaveščenost in zdrav način življenja celotne družbe. Skrb za okolje, odpadke in s tem povezana družbeno odgovorna dejanja so ključnega pomena za čisto in zdravo prihodnost. Zato so se z veseljem odzvali povabilu Advantage Austria Ljubljana k sodelovanju na prireditvi Moja eko zgodba.

Avto je osnovno prevozno sredstvo, brez katerega si več ne predstavljamo mobilnosti. Zaradi hitrega ritma življenja in veliko dnevnih obveznosti, večje izbire avtomobilov in tehnološkega napredka ter vlaganj v avtocestno infrastrukturo se je število avtomobilov v zadnjih 25 letih v Sloveniji več kot podvojilo. Skleniti avtomobilsko zavarovanje po meri mora biti enostavno in zanesljivo – ne glede na to, ali želi naročnik zavarovati svoje prvo vozilo ali le obnoviti avtomobilsko zavarovanje. Strokovnjaki zavarovalnice pomagajo pri izbiri zavarovanja, ki bo ustreglo pričakovanjem po dosegljivi ceni.

Grawe podpira družbeno odgovornost za varovanje okolja in podnebja. Zato od sodelavcev pričakuje, da s skupnimi močmi pripomorejo k zmanjšanju negativnega vpliva na okolje, in sicer z ukrepi, ki vključujejo varčevanje z materiali, energetsko varčno načrtovanje, gradnjo in obratovanje poslovnih prostorov, ter k zmanjševanju količine odpadkov in njihovemu recikliranju.

PRO
Članki
Članki Pravo razkošje je tišina

Ekologija ni le zavest ohraniti naravo, je temeljna vrednota vsakega od nas. Tega se pri Toyoti še kako dobro zavedajo

PRO
Članki
Članki Reportaža: Ekoraj v objemu Gorenjske

Ekološki izdelki, avti, družinske vrednote in igre, ki ste jih že pozabili

PRO
Članki
Članki Iz redkega ptiča v množičen avto

Pred dvema desetletjema je bil Toyotin prius posebnež s pozitivno vizijo, zdaj pa je uveljavljen kot odlična alternativa bencinskim in...

PRO
Članki
Članki Ekološki avti in prehrana so lahko tudi cenejši od klasike

Ekološki življenjski slog postaja čedalje nujnejši, v marsikaterem primeru pa je tudi cenejši od potrošniškega zapravljanja;...

PRO
Članki
Članki Rastlinski »krvavo sočni hamburgerji« postajajo pravi hit

Ekološki življenjski slog postaja čedalje nujnejši, v marsikaterem primeru pa je tudi cenejši od potrošniškega zapravljanja;...

PRO
Članki
Članki Posebnež, ki je spremenil zgodovino avtomobilizma

Hibrid je bil pred 20 leti zgolj eksperiment, ki ga je skozi prvo generacijo priusa zasnovala Toyota, z njim pa zadela v polno; danes po...