FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Moja eko zgodbapro

Naj bo MOJA EKO ZGODBA tudi vaša!

Butična oaza miru ob vznožju Julijskih Alp

Čas branja: 5 min
26.05.2017  09:20
Butična oaza miru ob vznožju Julijskih Alp

»Edina promocija, na kateri gradimo, so zadovoljni gostje, ki o nas širijo dober glas. To je lahko zelo preprosto, lahko pa nepredstavljivo težko, če mi sami ne bi verjeli, da je to edina pot do dolgoročnega uspeha,« pravi Erika Bokal, vodja prodaje ključnim kupcem v hotelu Lambergh.

Uspešen začetek letošnje sezone kaže, da se dober glas o posestvu Lambergh iz Dvorske vasi blizu Radovljice hitro širi. »Veseli nas, da imamo precej tudi domačih gostov, z vseh koncev Slovenije,« pravi Erika Bokal. Večino prenočitev sicer ustvarijo gostje iz Italije, Nemčije, Hrvaške, Avstrije, Belgije, Nizozemske in Izraela, letos pa opažajo, da se jim je začel odpirati tudi bolj vzhodni trg, še zlasti Češka, Madžarska in Poljska.

In kaj goste najbolj pritegne?

Predvsem mir in neokrnjena narava, ki ju skupaj z gostoljubnostjo ter kakovostnimi storitvami na najvišji ravni zaokrožijo v celostno ponudbo. Pri tem si prizadevajo za promocijo celotne destinacije, ki lahko ponudi zelo veliko – pri roki so Blejsko in Bohinjsko jezero, Julijske Alpe, možnost uživanja v adrenalinskih aktivnostih ali zasanjanih sprehodih, bogata kulturno-zgodovinska dediščina ter prav tako bogata ponudba zdrave hrane.

Kot pravi sogovornica, se zavedajo, da v večini primerov hotel ni glavni dejavnik pri izbiri, kje bomo preživeli prosti čas, temveč je destinacija tista, ki zbudi zanimanje za hotel. Pri tem jim je v veliko pomoč tudi TIC Radovljica. »Tu ne sme biti prostora za vrtičkanje in zapiranje pred tako imenovano konkurenco. Vsi smo namreč močnejši, če stopimo skupaj, in na koncu tudi veliko srečnejši, ker so naši gostje doživeli zgodbo in jo bodo delili.«

Zgodba dvorca Lambergh je res zanimiva

V pisnih virih se dvorec prvič omenja v 11. stoletju, nato pa je zamenjal več lastnikov. V 16. stoletju je prešel v last grofov Lambergov s Kamna, ki so mu dali današnjo renesančno podobo. Dvorec je dal prenoviti Jakob II. Lamberg, ki je bil član viteške bratovščine Zlati križ, ki se je zavzemala za zmerno življenje. »Bog daj srečen konec!« je bilo njegovo življenjsko vodilo, ki je ovekovečeno poleg njegovega imena na pročelju dvorca. Znana ljudska balada Pegam in Lambergar pa govori o njegovem stricu Krištofu Lambergu, ki je na cesarjevo prošnjo na Dunaju premagal češkega plemiča Pegama in si s tem pridobil čast in spoštovanje po vsem cesarstvu.

Dvorec so leta 2011 prenovili in v njem uredili devet luksuzno opremljenih soban in suit s pogledom na grajski park, ki ohranja zasnovo iz 18. stoletja, zelene travnike in Julijske Alpe s Triglavom. Mojstrsko so restavrirali kamnite detajle, steklene vitraje, starinsko leseno pohištvo in originalni leseni strop ter kamnito stopnišče iz 16. stoletja. Poseben sladkorček sta suiti z lastnima mini velnes centroma s prestižno masažno kadjo, masažno mizo in turško savno za dva z možnostjo kromoterapije (sproščanje z barvno svetlobo).

Ob tradicionalnem dvorcu še sodoben butični hotel

Butični wellness & spa center z bazenom, masažnim bazenom, savnami ter pestrim programom za nego in sprostitev telesa je tudi v pritličju butičnega hotela Lambergh, ki so ga poleg dvorca zgradili leta 2009. Skozi velike zastekljene stene bazenskega kompleksa sramežljivo kuka narava, kar pomaga, da lažje odklopimo misli in se prepustimo prijetnim občutkom.

Sicer ima hotel 32 sob, dve ekstravagantni suiti, štiri kongresne dvorane, ki lahko sprejmejo od 16 do sto ljudi, in restavracijo s kavarno.

Chef z olimpijsko medaljo

Restavracija je namenjena tudi zunanjim gostom in je primerna za organizacijo družabnih dogodkov na visoki ravni ter ekskluzivnih kulinaričnih avantur, ki nastajajo pod taktirko chefa Grege Rozmana, člana slovenske kuharske reprezentance in nosilca srebrne medalje s kuharske olimpijade. Njegovi meniji so sezonsko obarvani in sestavljeni iz prvovrstnih sestavin, ki so večinoma lokalnega izvora.

Rozman se je v začetku maja na nenapovedanem ocenjevanju, ki ga izvaja Šola okusov, uvrstil med imetnike treh srčkov, s katerimi merijo kakovost slovenske kulinarike. »Sedaj se res lahko pohvalimo, da tudi s kulinariko stopamo enakovredno ob bok najodličnejšim hišam kulinarike v Sloveniji,« je povedala Erika Bokal.

Neodvisnost in svoboda sta glavni vrednoti

Butik hotel Lambergh, Château & Hotel ni član nobene mednarodne verige in o tem za zdaj tudi ne razmišljajo. »Neodvisnost in svoboda pri odločitvah, sploh ko so situacije, na katere se moraš v poslu odzvati takoj, nam veliko pomenijo,« pravi sogovornica in dodaja, da si pri domačih in poslovnih gostih prizadevajo pridobiti čim več neposrednih rezervacij, med mednarodnimi sistemi pa se tržijo prek booking.com in expedia.com.

PRO
Članki
Članki Pravo razkošje je tišina

Ekologija ni le zavest ohraniti naravo, je temeljna vrednota vsakega od nas. Tega se pri Toyoti še kako dobro zavedajo

PRO
Članki
Članki Reportaža: Ekoraj v objemu Gorenjske

Ekološki izdelki, avti, družinske vrednote in igre, ki ste jih že pozabili

PRO
Članki
Članki Slovenci smo največji porabniki avstrijskega blaga zunaj Avstrije

Vsak prebivalec Slovenije porabi na leto za 1.300 evrov avstrijskih izdelkov in storitev. Predstavljamo, kaj boste lahko videli na...

PRO
Članki
Članki Iz redkega ptiča v množičen avto

Pred dvema desetletjema je bil Toyotin prius posebnež s pozitivno vizijo, zdaj pa je uveljavljen kot odlična alternativa bencinskim in...

PRO
Članki
Članki Ekološki avti in prehrana so lahko tudi cenejši od klasike

Ekološki življenjski slog postaja čedalje nujnejši, v marsikaterem primeru pa je tudi cenejši od potrošniškega zapravljanja;...

PRO
Članki
Članki Rastlinski »krvavo sočni hamburgerji« postajajo pravi hit

Ekološki življenjski slog postaja čedalje nujnejši, v marsikaterem primeru pa je tudi cenejši od potrošniškega zapravljanja;...

PRO
Članki
Članki Posebnež, ki je spremenil zgodovino avtomobilizma

Hibrid je bil pred 20 leti zgolj eksperiment, ki ga je skozi prvo generacijo priusa zasnovala Toyota, z njim pa zadela v polno; danes po...